A Shimadzu első LC-MS/MS készülékének a megjelenése után nem csak a hardver és a szoftver fejlesztésén dolgozik, de olyan módszercsomagok kidolgozásán is, amivel nagymértékben meg tudja könnyíteni a felhasználók dolgát. Az igény LC-MS/MS készülék beszerzésére többféle ok miatt merül fel: lehet a meglévő műszerpark bővítése vagy aktuális, illetve jövőbeli új üzleti lehetőség vagy feladat miatt is. Mindenképpen, az LC-MS/MS készülékekben rejlő potenciál, a sokkomponenses, érzékeny, mennyiségi mérési lehetőség az, ami miatt erre a készüléktípusra esik a választás. A módszerfejlesztéshez be kell szerezni a sztenderdeket, kolonnát, az eluenseket és az eluensmódosítókat, optimálni kell az MS/MS paramétereket és a kromatográfiát is, valamint ki kell kísérletezni a minta-előkészítési módszert vagy meglévő módszer esetén tesztelni kell annak hatékonyságát. A műszer beszerzése és az első éles analitikai mérés közt tehát mindig van egy jelentős, munka- és költségigényes módszerfejlesztési fázis. A Shimadzu célja ezen a területen olyan LC-MS/MS módszercsomagok fejlesztése, amikkel adott analitikai célok elérésében tudunk a felhasználók segítségére lenni. A módszercsomagok olyan költségtakarékos megoldást kínálnak, amivel ezt a hosszú fejlesztési időt lehet csökkenteni.

Az összefoglalóval az a célunk, hogy bemutassuk a Shimadzu LC-MS/MS készülékekhez biztosított módszercsomagokat.

LC/MS/MS Method Package for Lipid Mediators Ver. 3

A lipid mediátorok olyan bioaktív lipidek, amik fiziológiai funkciókat szabályoznak és bizonyítottá vált a különféle rendellenességekkel való kapcsolatuk, beleértve az életmóddal összefüggő betegségeket is. A módszercsomag alkalmas a lipid mediátorok széles skálájának érzékeny mennyiségi mérésére.

LC/MS/MS Method Package for Primary Metabolites Ver. 2

Ez a módszercsomag az élő szervezetek metabolizmus útvonalainak komponenseit tartalmazza, és ezek mérésével a metabolikus tevékenységet lehet nyomon követni. A módszer hasznos lehet rákkutatásban, mert a rák a sejtek abnormális metabolizmusával jár, valamint olyan vizsgálatoknál is, ahol a metabolitok változását vizsgálják bizonyos gyógyszerek lebontásának hatására.

LC/MS/MS Rapid Toxicology Screening System Ver.3

Ez egy toxikológiai módszercsomag, ami egyedülálló, naprakész, és 235 komponens (kábítószerek, illegális drogok) egyidejű mennyiségi mérésére és pásztázására alkalmas, amelyre jelenleg nagy szükség van a kriminalisztika/toxikológia területén. A módszercsomag emellett tartalmazza a minta-előkészítési módszert is.

Csatolmány Méret
LC/MS/MS Rapid Toxicology Screening System Ver.3 prospektus1001.83 KB 1001.83 KB

LC/MS/MS Method Package for Residual Pesticides Vers. 3

Növényvédő szereket tartalmazó adatbázis és módszercsomag. Az adatbázisból a felhasználó igényeinek megfelelően választhatja ki a mérendő komponenseket, a szoftver pedig elkészíti a módszert.

LC/MS/MS Method Package for Veterinary Drugs

A módszercsomag az állatgyógyászatban használt 129 hatóanyag mérését teszi lehetővé. Nem csak állatgyógyászati alkalmazásokra, de élelmiszer-vizsgálathoz, kifejezetten mézvizsgálathoz, is nagyon hasznos a csomag.

LC/MS/MS Method Package for Cell Culture Profiling

A módszercsomag a sejttenyészetek médiájában lévő vegyületek monitorozására alkalmas, speciális szoftver (Multiomics Analysis Package) segítségével meg tudja jeleníteni a komponensek időbeli változását is. Használatával a sejtkultúrában lezajló folyamatok kulcskomponenseit lehet megtalálni.

LC/MS/MS Method Package for Bile Acid

A hagyományosan alkalmazott teljes epesavteszt a máj által termelt epesavak összességére ad információt, és ez által a májbetegségek korai diagnosztikájában és a májfunkciók vizsgálatában van jelentősége. Ezzel a módszercsomaggal az epesavakat külön-külön lehet mérni, tehát epesavprofilt lehet felvenni, ami további információkat szolgáltathat a patológiai klinikai kutatások során.

Csatolmány Méret
LC/MS/MS Method Package for Bile Acid prospektus1.54 MB 1.54 MB

LC/MS/MS Method Package for Phospholipid Profiling (MRM Library Phospholipid Profiling)

A foszfolipidek a sejthártya szerkezeti elemeiként töltik be egyik legfontosabb biológiai szerepüket, a terek elválasztását. A zsírsavak a foszfolipidek alkotóelemei. A foszfolipid és zsírsavprofil olyan információt szolgáltat, amivel betegségek, rendellenességek pontosabb diagnózisa lehetséges.

LC/MS/MS Method Package for DL amino acids

A módszercsomag az L és D állású királis aminosavak meghatározására alkalmas. Ez két királis oszlopon valósul meg. A módszercsomag hasznos mindazoknak, akik fermentált termékekből akarnak királis aminosavakat meghatározni, vagy koponya idegrendszeri fiziológiás vizsgálatot végeznek. Alkalmazható továbbá biomarker kutatásban és a szépségiparban is. 

Csatolmány Méret
LC/MS/MS Method Package for DL amino acids prospektus881.97 KB 881.97 KB

LC/MS/MS Forensic Toxicology DB

Drogok, stimulánsok és pszichotróp anyagok mérési módszercsomagja, egy adatbázis (2200 komponens), amiből személyre szabottan elkészíthetjük a módszerünket.

Csatolmány Méret
LC/MS/MS Forensic Toxicology DB prospektus2.4 MB 2.4 MB

LC/MS/MS Mycotoxins

A módszercsomag mikotoxinok együttes érzékeny mérését teszi lehetővé, és megfelel Japán, USA, EU és Kínai előírásainak is.

Ez a módszercsomag 7 különböző módszert tartalmaz: pásztázó és érzékeny mennyiségi módszereket; valamint optimált MRM átmeneteket 27 különböző mikotoxinra. A felhasználó a célkomponenseknek megfelelő módszert választhatja, gabona- és élelmiszer-vizsgálathoz ajánljuk.

Csatolmány Méret
LC/MS/MS Mycotoxins prospektus1.85 MB 1.85 MB

LC/MS/MS Method Package for Short-Chain Fatty Acids

A módszercsomag rövid szénláncú zsírsavak mérésére alkalmas. Ezeket a bélbaktériumok termelik az emberi szervezetben, ezért olyan kutatásoknál lehet hasznos, ahol ezen probiotikumok hatását vizsgálják.

LC/MS/MS Method Package for Aminoglycoside Antibiotics

Ez a módszercsomag 13 aminoglikozid antibiotikum gyors, egyidejű elemzésének módszerét tartalmazza, amely megfelel az EU, Egyesült Államok és Japán szabályozásának. A módszercsomag része az összes vegyület MRM spektrumát tartalmazó könyvtár, valamint a minta-előkészítési protokoll is.

LC/MS/MS Method Package for Restricted Chemicals in Textiles

A textíliák gyártásánál használható vegyületeket a világon, és különösen az EU-ban szabályozzák. A jelenleg szabályozott komponenseken kívül ez a módszercsomag elemzési módszereket tartalmaz az OEKO-TEX® Standard 100 fő vegyületeire és a különféle gyártók önkéntes előírásaira.

A Shimadzu módszercsomagok deklaráltan RUO (Research Use Only) módszercsomagok, tehát csak kutatási célból használhatóak.

Ha tetszett, oszd meg:

Regisztráció

Miért érdemes regisztrálnia?

  • hozzáférhet védett tartalmakhoz, applikációkhoz
  • feliratkozhat szakmai hírleveleinkre, melyekben értesítjük az Ön szakterületét érintő friss hírekről
  • igénybe veheti online support szolgáltatásunkat

addRegisztrálok

Friss tartalom

Ivóvíz határérték perklorát, klorát, klorit és bromit komponensekre nagyon alacsony, µg/L (ppb) tartományban vannak, amit a hagyományos ionkromatográf rendszerekkel szinte lehetetlen elérni.

Ezek mérését ezért vagy a rendszer módosításával, vagy alternatív méréstechnikával kell végezni.

Jelen összefoglalóban néhány Shimadzu-alkalmazást mutatunk be ezen komponensek vízmintákból történő mérésére.

Az új Shimadzu Gas Selector 2030 egység bemutatása

Gáztakarékosságra és a vivőgáz-adta lehetőségek bővítésére jó megoldást kínál a Shimadzu Gas Selector 2030 egysége.

A metanol és az acetonitril szerves oldószerek, amiket a fordított fázisú folyadékkromatográfiában gyakran alkalmaznak. A fizikai-kémiai tulajdonságaik eltérnek, ezért ebben az összefoglalóban 7 kulcsfontosságú különbségüket mutatjuk be, amiket érdemes szem előtt tartani a fordított fázisú folyadékkromatográfiás alkalmazásoknál.

A gyógyszeriparban felhasznált etanol tisztaságának teljesítenie kell a gyógyszerkönyvekben rögzített minőséget, melyek közül cikkünkben a szennyezők spektrofotometriás vizsgálatának műszeres és szoftveres megoldását mutatjuk be.

A Shimadzu első LC-MS/MS készülékének a megjelenése után nem csak a hardver és a szoftver fejlesztésén dolgozik, de olyan módszercsomagok kidolgozásán is, amivel nagymértékben meg tudja könnyíteni a felhasználók dolgát. A módszercsomagok olyan költségtakarékos megoldást kínálnak, amivel ezt a hosszú fejlesztési időt lehet csökkenteni.

SIL-40 automata mintaadagoló hasznos minta-előkészítési funkcióinak bemutatása.

Megnövelt analitikai hatékonyság és sokoldalú integrált adatkezelés a SIL-40 sorozat automata mintaadagolóinak kettős injektálás funkciójával.

A GC-2010 Pro készülék a rutin gázkromatográfok új generációja. Gyors fűtési és hűtési sebessége csökkenti az analízis idejét és nagyobb mintaszám mérését teszi lehetővé. A GC-2010 Plus technológiáját használva kombinálja a könnyű kezelést és a hatékony mérést kiváló érzékenység és precizitás mellett.

A korábbi évekhez hasonlóan 2020-ban is tartunk kromatográfiás tanfolyamokat, hogy ügyfeleink és partnereink tovább mélyíthessék a kromatográfiás ismereteiket.