Megnövelt analitikai hatékonyság és sokoldalú integrált adatkezelés a SIL-40 sorozat automata mintaadagolóinak kettős injektálás funkciójával.

Az egyedülálló kettős injektálási funkció opcionálisan elérhető a Nexera sorozathoz. Adódhat olyan analitikai feladat, amikor egy mintából kétféle módon kell megmérni a komponenseket, mert azokat nem lehet egyféle módszerrel detektálni. A kettős injektálási rendszerrel, egy injektor platformra két injektálási áramlási útvonal van beépítve. A kromatogramokat párhuzamosan veszi fel a két vonalról, de egy adat file-ban rögzíti.

Ebben az összefoglalóban bemutatjuk a folyamatot, a kettős injektálástól kezdve az adatfelvétel lépéssorozatán át az integrált adatokig.

Kettős injektálási funkció (Dual injection function, szabadalommal védett)

A kettős injektálás funkció opcionálisan elérhető a SIL-40 sorozatú injektoroknál. A mintát két analitikai csatornára tudja injektálni.* A kettős injektor rendszer ezzel a funkcióval úgy van felépítve, hogy egy mintaadagolóba két injektor rotor van beépítve, amivel párhuzamosan két csatornán lehet mérni (Fig.1). A két csatornán felvett kromatogramokat egy adat file-ban rögzíti. Ez biztosítja a minták nyomonkövethetőségét és kiküszöböli a helytelen azonosítást, amire a két külön adat file-ba való mentés adna lehetőséget.

Továbbá, nem csak az adat file, de a módszer és a mintasorozat file is ugyanaz lesz a két csatorna használatakor, ami biztosítja az adat sértetlenséget.

Olyan elemzések, amik hagyományosan több rendszert használnak, vagy egy rendszeren a kondíciók megváltoztatásával újra kell mérni a mintát, most egy rendszerben, párhuzamos méréssel megvalósítható. Ez az analízis idő csökkentését eredményezi (Fig.2), kisebb készülék alapfelületet és kisebb kezdeti költséget jelent (Fig.3). 

* A kettős injektálási funkció használatához opcionális kit szükséges.

A kettős injektor rendszerhez a konvencionálishoz képest az injektor egységbe plusz egy injektor port, az oszlop termosztát egységbe pedig plusz egy szelep beépítése szükséges. Mindkét injektor port 1-1 szelephez kapcsolódik és 1-1 mintahurok (loop) tartozik hozzá. Az áramlási utak váltása ezért szelepekkel valósul meg (Fig.4, 5). Mindkét csatornán a loop injektálás valósítható meg. A loop cserélhető, az analitikai feladatnak és körülményeknek megfelelően. 

A mintaadagoló injektálási folyamatát az alábbi ábra szemlélteti (Fig. 6).

A szelep arra az állásra vált, amivel a mintaadagoló fel tudja szívni a mintát a loop-ba (pre-treatment). Ha mindkét loop-ba felszívta a mintát, a két szelep egyszerre fordul és megtörténik a minták beadagolása az áramlási útba és a kolonnára jut. Ez után az automata mintaadagoló átmossa a loop-okat (post-treatment).

Amennyiben bővebb információt szeretne, kattintson az információkérés gombra!

Ha tetszett, oszd meg:

Regisztráció

Miért érdemes regisztrálnia?

  • hozzáférhet védett tartalmakhoz, applikációkhoz
  • feliratkozhat szakmai hírleveleinkre, melyekben értesítjük az Ön szakterületét érintő friss hírekről
  • igénybe veheti online support szolgáltatásunkat

addRegisztrálok

Friss tartalom

Ivóvíz határérték perklorát, klorát, klorit és bromit komponensekre nagyon alacsony, µg/L (ppb) tartományban vannak, amit a hagyományos ionkromatográf rendszerekkel szinte lehetetlen elérni.

Ezek mérését ezért vagy a rendszer módosításával, vagy alternatív méréstechnikával kell végezni.

Jelen összefoglalóban néhány Shimadzu-alkalmazást mutatunk be ezen komponensek vízmintákból történő mérésére.

Az új Shimadzu Gas Selector 2030 egység bemutatása

Gáztakarékosságra és a vivőgáz-adta lehetőségek bővítésére jó megoldást kínál a Shimadzu Gas Selector 2030 egysége.

A metanol és az acetonitril szerves oldószerek, amiket a fordított fázisú folyadékkromatográfiában gyakran alkalmaznak. A fizikai-kémiai tulajdonságaik eltérnek, ezért ebben az összefoglalóban 7 kulcsfontosságú különbségüket mutatjuk be, amiket érdemes szem előtt tartani a fordított fázisú folyadékkromatográfiás alkalmazásoknál.

A gyógyszeriparban felhasznált etanol tisztaságának teljesítenie kell a gyógyszerkönyvekben rögzített minőséget, melyek közül cikkünkben a szennyezők spektrofotometriás vizsgálatának műszeres és szoftveres megoldását mutatjuk be.

A Shimadzu első LC-MS/MS készülékének a megjelenése után nem csak a hardver és a szoftver fejlesztésén dolgozik, de olyan módszercsomagok kidolgozásán is, amivel nagymértékben meg tudja könnyíteni a felhasználók dolgát. A módszercsomagok olyan költségtakarékos megoldást kínálnak, amivel ezt a hosszú fejlesztési időt lehet csökkenteni.

SIL-40 automata mintaadagoló hasznos minta-előkészítési funkcióinak bemutatása.

Megnövelt analitikai hatékonyság és sokoldalú integrált adatkezelés a SIL-40 sorozat automata mintaadagolóinak kettős injektálás funkciójával.

A GC-2010 Pro készülék a rutin gázkromatográfok új generációja. Gyors fűtési és hűtési sebessége csökkenti az analízis idejét és nagyobb mintaszám mérését teszi lehetővé. A GC-2010 Plus technológiáját használva kombinálja a könnyű kezelést és a hatékony mérést kiváló érzékenység és precizitás mellett.

A korábbi évekhez hasonlóan 2020-ban is tartunk kromatográfiás tanfolyamokat, hogy ügyfeleink és partnereink tovább mélyíthessék a kromatográfiás ismereteiket.