SIL-40 automata mintaadagoló hasznos minta-előkészítési funkcióinak bemutatása.

HPLC analízis során gyakran előfordulnak olyan esetek, amikor az analitikusnak a minta extraktummal még valamilyen műveletet végre kell hajtania. Ez lehet a minta hígítása, belső sztenderd hozzáadása vagy valamilyen reakcióképzés. Ezeket a lépéseket nem lehet elhagyni vagy helyettesíteni, mert az analitikai információra jelentős hatással vannak. Kevés minta esetén ezek kézi elvégzése még belátható, de sok minta esetén nagyon sok értékes időt igényel. Ennek automatizálása nagy előnyt jelenthet a manuális művelethez képest.
A Shimadzu Nexera legújabb sorozatának, az X3-nak tagjai a SIL-40 sorozatú automata mintaadagolók. Jelen összefoglalóban ezen automatikus funkciókat mutatjuk be gyakorlati szempontból.

A SIL-40 automata mintaadagolókkal elvégeztethető minta-előkezelési (pretreatment) funkciók:
1.    Standard mode: minta-előkezelés nélküli, hagyományos injektálási mód.
2.    Pretreatment program mode: felhasználó által adott parancsok alapján számtalan műveletet el tud végezni az adagoló.
3.    Dilution mode: mintahígítást végez.
4.    Reagent addition mode: injektálás előtt a mintát reagenssel keveri össze.
5.    Co-injection mode: injektálás előtt, a minta felszívása után reagenst vagy oldószert szív a mintához, és ezzel együtt injektálja.
6.    Stack injection mode: egy futtatás során többször injektál.
7.    Overlap mode: az adott futtatás közben injektálja a következő mintát.

A minta-előkezelési funkció a Nexera X3 rendszer számos előnyös funkciója közül csak az egyik modul egyik tulajdonsága; az új HPLC rendszer rendkívül sok funkciót kínál, amik új lehetőségeket biztosítanak az analitikai módszerfejlesztéshez, és egyszerűbbé teszik a rutin analízist is. 

Amennyiben bővebb információt szeretne a minta-előkészítési funkcióról, kattintson az információkérés gombra! Kérésére elküldjük a teljes anyagot PDF formátumban.
 

Ha tetszett, oszd meg:

Regisztráció

Miért érdemes regisztrálnia?

  • hozzáférhet védett tartalmakhoz, applikációkhoz
  • feliratkozhat szakmai hírleveleinkre, melyekben értesítjük az Ön szakterületét érintő friss hírekről
  • igénybe veheti online support szolgáltatásunkat

addRegisztrálok

Friss tartalom

Ivóvíz határérték perklorát, klorát, klorit és bromit komponensekre nagyon alacsony, µg/L (ppb) tartományban vannak, amit a hagyományos ionkromatográf rendszerekkel szinte lehetetlen elérni.

Ezek mérését ezért vagy a rendszer módosításával, vagy alternatív méréstechnikával kell végezni.

Jelen összefoglalóban néhány Shimadzu-alkalmazást mutatunk be ezen komponensek vízmintákból történő mérésére.

Az új Shimadzu Gas Selector 2030 egység bemutatása

Gáztakarékosságra és a vivőgáz-adta lehetőségek bővítésére jó megoldást kínál a Shimadzu Gas Selector 2030 egysége.

A metanol és az acetonitril szerves oldószerek, amiket a fordított fázisú folyadékkromatográfiában gyakran alkalmaznak. A fizikai-kémiai tulajdonságaik eltérnek, ezért ebben az összefoglalóban 7 kulcsfontosságú különbségüket mutatjuk be, amiket érdemes szem előtt tartani a fordított fázisú folyadékkromatográfiás alkalmazásoknál.

A gyógyszeriparban felhasznált etanol tisztaságának teljesítenie kell a gyógyszerkönyvekben rögzített minőséget, melyek közül cikkünkben a szennyezők spektrofotometriás vizsgálatának műszeres és szoftveres megoldását mutatjuk be.

A Shimadzu első LC-MS/MS készülékének a megjelenése után nem csak a hardver és a szoftver fejlesztésén dolgozik, de olyan módszercsomagok kidolgozásán is, amivel nagymértékben meg tudja könnyíteni a felhasználók dolgát. A módszercsomagok olyan költségtakarékos megoldást kínálnak, amivel ezt a hosszú fejlesztési időt lehet csökkenteni.

SIL-40 automata mintaadagoló hasznos minta-előkészítési funkcióinak bemutatása.

Megnövelt analitikai hatékonyság és sokoldalú integrált adatkezelés a SIL-40 sorozat automata mintaadagolóinak kettős injektálás funkciójával.

A GC-2010 Pro készülék a rutin gázkromatográfok új generációja. Gyors fűtési és hűtési sebessége csökkenti az analízis idejét és nagyobb mintaszám mérését teszi lehetővé. A GC-2010 Plus technológiáját használva kombinálja a könnyű kezelést és a hatékony mérést kiváló érzékenység és precizitás mellett.

A korábbi évekhez hasonlóan 2020-ban is tartunk kromatográfiás tanfolyamokat, hogy ügyfeleink és partnereink tovább mélyíthessék a kromatográfiás ismereteiket.