Üzemeltető tájékoztatja Önt arról, hogy a weboldal használata a következő feltételekhez kötött, amely feltételek bármikor módosíthatók, kizárólagosan az Üzemeltető megítélése szerint.

Üzemeltető nem vállal semmilyen felelősséget:
Az oldalak és a kapcsolódó linkek tartalmát és eredetiségét illetően. Az információk eredeti állapotukban kerülnek továbbításra félreérthetetlen garanciák nélkül a tárgyban foglaltak eredetiségét és korrektségét illetően. A megnyitott web oldalak és linkek minőségét illetően, amely minőség csak és kizárólag a felhasználó felelőssége, ha az oldalak vírus tartalommal rendelkeznének.

Üzemeltető semmilyen esetben nem felelős közvetlen vagy közvetett károkozásban, elmaradt haszon vagy nem realizált megtakarítás bekövetkeztében, melyek az említett weboldalakon keresztül igénybe vett és/vagy felhasznált információk felhasználásával következhettek be. Üzemeltető az információk és az oldalak tartalmának hozzáférésével semmiféle szerzői jogot, márkajogot, vagy szellemi termék tulajdonjogát át nem ad.

A weboldalakon található információk a szerzői jog védelme alá esnek. Egyes képmegjelenések harmadik személy szerzői jogi védelmét élvezik. A weboldalak felhasználói az oldalak információit csak és kizárólag magáncélra és nem kereskedelmi célra használhatják, mindezt a vonatkozó jogi szabályozás mindenkori betartásával.

Minden egyéb célú felhasználás a weboldalak tartalmát illetően, illetve annak tartalmának megváltoztatása az Üzemeltető előzetes írásbeli engedélye nélkül szigorúan tilos. A weboldal semmilyen részlete nem másolható bármilyen más internetoldal részévé, sem másféle magán vagy közhasználatú információs rendszer részévé.

Megengedett a weboldal tartalmának letöltése vagy nyomtatása a következő feltételek betartásával: az oldalakról lemezre vagy más adathordozóra elmentett információk csak és kizárólag magáncélú felhasználásra kerülhetnek. Az információkat, képeket és dokumentációkat módosítani tilos és semmi esetben nem lehet.

Ha tetszett, oszd meg:

Regisztráció

Miért érdemes regisztrálnia?

  • hozzáférhet védett tartalmakhoz, applikációkhoz
  • feliratkozhat szakmai hírleveleinkre, melyekben értesítjük az Ön szakterületét érintő friss hírekről
  • igénybe veheti online support szolgáltatásunkat

addRegisztrálok

Friss tartalom

A bomlásból származó hisztamin és tiramin, a hisztidin és a tirozin degradációjából keletkezik mikroorganizmusok hatására. Ha a lefogyasztott élelmiszerek, előre feldolgozott termékek, vörös húsú halak mint tonhal, bonito, makréla stb., nagy mennyiségű hisztamint tartalmaznak, akkor ételmérgezési tünetek jelentkezhetnek úgy mint láz, kiütések, szívdobogás. Az erjesztett élelmiszerekhez -mint bor vagy sajt- szintén kapcsolódhat hasonló jelenség. Ezenkívül a tiramin is erősítheti a hisztamin toxicitását, és az élelmiszerrel összefüggő migrén okozójaként jelentették.

Bár Japánban nincsenek speciális hisztaminnal kapcsolatos előírások, más országokban, beleértve az Egyesült Államokat és az EU-t, a hal- és halászati termékekre vonatkozóan a Codex (Nemzetközi Élelmiszer Szabványok) szabályozási határértékeit állapították meg. Mivel a tiramin és a hisztamin -az aminosavakhoz hasonlóan- aminocsoportot tartalmaz, a fluoreszcencia detektálása lehetséges az orto-ftal-aldehiddel (OPA) való derivatizálással. Itt bemutatunk egy példát a tiramin és a hisztamin elemzésére a Prominence Amino Acid Analysis rendszer segítségével, amelyben a detektálást oszlop utáni fluoreszcens származékképzéssel végezzük. Az ehhez az alkalmazáshoz rendelkezésre álló mozgófázis és reagens készlet tartalmazza a szükséges mozgófázisokat és reagenseket, így kiküszöbölik a mozgófázis előkészítésétéből adódó bizonytalanságot. Ezen kívül, mivel a minta előkezelése csak szűrést és hígítást tartalmaz ennél az alkalmazásnál, így az elemzés bonyolult feldolgozás nélkül is elvégezhető.

2021. szeptember 1-től a Simkon Kft. látja el a Biotage teljes körű képviseletét Magyarországon.

A tandem tömegspektrométer és a Probe Electrospray Ionization (PESI) módszer kombinációja lehetővé teszi Everolimus és Abirateron komponensek kvantitatív vizsgálatát plazmából, közvetlenül a fehérjekicsapást követően.

A megfelelő rendszerindítási folyamat: a HPLC rendszer ekvilibrálása és a specifikus rendszeralkalmassági teszt (SST) futtatása kritikus lépések az LC futtatások előtt azért, hogy biztosítsuk a magas adatminőséget (reprodukálhatóság, pontosság, stb.) és hogy csökkentsük a karbantartás költségeit, növeljük az oszlop élettartamát. Ezek a lépések időigényesek a felhasználó számára, de ha nem megfelelően végzi ezeket el, az adatromláshoz és a szükséges újramérés miatti időveszteséghez vezetnek. Ebben az összefoglalóban azt mutatjuk be, hogy a Shimadzu hogyan tudja automatikusan felkészíteni a készüléket a mérésre.

A sejttenyésztési folyamatok optimalizálása és ellenőrzése elengedhetetlen a biofarmakonok termelési hatékonyságának növeléséhez. A sejtterápia területén -beleértve a regeneratív gyógyászati eljárásokat is- különösen fontossá vált a tenyésztési folyamatok fokozott ellenőrzése, csökkentve ezzel a sejtek variabilitását és javítva a sejtek tömegtermelésének konzisztenciáját. Ezen célokra hasznos információt ad a kutatóknak a sejttenyészet felülúszó összetevőinek monitorozása. Jelenleg a tenyésztési folyamat felügyeletét pH méréssel, oldódó gázok és néhány komponens, pl.: glükóz, glutamin, laktát és ammónia mennyiségének mérésével végzik.

A műszerek leállása gyakran költséges és időigényes, de legtöbbször a problémák gyorsan megoldhatóak némi hibaelhárítási ismerettel.

 

Az LC és GC kromatográfiás hibaelhárítási útmutató célja, hogy segítse a kromatográfusokat a gyakori LC vagy GC problémák felmérésében. A füzet tartalmazza, hogyan lehet hatékonyan elhárítani és kijavítani ezeket a problémákat, hogy lehetővé tegye a rendszer újraindítását és az elemzések folytatását.

A hagyományos metanizálóval ellentétben nem kell a rendszert átalakítani és plusz gáz bevezetése sem szükséges ahhoz, hogy CO-t és CO2-t tudjunk mérni FID detektorral, széles koncentrációtartományban. A metanizálás az átalakított FID fúvókában történik meg, a fúvóka cseréje és használata is egyszerű. Beszerelhető Shimadzu GC-2030 készülékek FID detektorába. Ajánljuk mindenkinek, aki CO-t és CO2-t is mérni szeretne gázmintákból FID detektorral a rendszer átalakítása nélkül.

Teljesen automatizált online fehérjeemésztés, affinitás alapú leválasztás, intakt tömegelemzés, gyógyszerek és a gazdasejt fehérjék peptid feltérképezése egyetlen elemzésben.

Váltson hidrogénre, megéri.

A gázkromatográfiás méréseknél számos vivőgázt lehet használni: hélium, hidrogén, nitrogén, argon. A rendszer teljesítményjellemzőit és az adott módszer lehetőségeit a vivőgáz jelentősen tudja befolyásolni, ezért nem mindegy, hogy milyen vivőgázt választunk a gázkromatográfunkhoz. Jelenleg a legtöbb esetben héliumra esik a választás, mert inert és jó elválasztást lehet vele elérni. Egyes alkalmazásokhoz előszeretettel nitrogént választanak (töltetes oszlopos alkalmazások), másokhoz hidrogént. Az argon használata nem jellemző. Célszerű ezért áttekinteni azt, hogy az analitikusoknak milyen lehetőségeik vannak a vivőgázt illetően, melyik milyen tulajdonságokkal bír, és hogy miért, milyen analitikai/gazdasági megfontolásból válasszuk egyiket vagy a másikat.

Az utóbbi években a hélium ára jelentősen emelkedett, ami előrevetítette azt, hogy alternatív vivőgázokra is nyitottak legyünk. Sőt, a rendszerünket függetleníthetjük a palackoktól, ha gázgenerátor szolgáltatja a vivőgázt.

A környezetanalitika egyik alappillére a vízanalitika. A természeti erőforrások -például a folyók, az óceánok és a talaj- végesek, és mindannyian kötelesek vagyunk megőrizni azokat a jövő generációinak számára. A világban, amelyben ma élünk, továbbra is jelentős terhelésnek tesszük ki ezeket az erőforrásokat olyan gyakorlatok révén, mint az ipari gyártás. Alapvető fontosságú tehát, hogy az újrahasznosítás, az erőforrások újrafeldolgozása és a szennyezés csökkentése révén megőrizzük és megvédjük környezetünket. Ezeket csak pontos monitorozással és elegendő mennyiségű méréssel lehet megvalósítani. A Shimadzu ICPMS-2030 egyszerű, robusztus és pontos eszköz a minták mérésére, hogy az újrafeldolgozási folyamatok és a gyártási folyamatok megfelelően és felelősségteljesen irányíthatóak legyenek.