Elérhetőség:
Cím: 1163 Budapest, Színjátszó u. 30.
Telefon: +36 1 403 4420
Fax: +36 1 403 4430
E-mail: info [at] simkon [dot] hu

Cégvezetés

Káldor Márton

ügyvezető

 

Vincze Lajos

ügyvezető

E-mail: vincze [dot] lajos [at] simkon [dot] hu

Mobil: +36 30 9774813

Markos Péter

szervizvezető

E-mail: markos [dot] peter [at] simkon [dot] hu

Mobil: +36 30 951 2119

Czebe Brigitta

irodavezető

E-mail: czebe [dot] brigitta [at] simkon [dot] hu

Telefon: +36 1 403 4420

Mobil: +36 30 494 5334

Értékesítés

Somfai Attila

Nyugat-Magyarország, Buda

területi értékesítési vezető

E-mail: somfai [dot] attila [at] simkon [dot] hu

Mobil: +36 30 982 0363

Huszár Pál

Kelet-Magyarország, Pest

területi értékesítési vezető

E-mail: huszar [dot] pal [at] simkon [dot] hu

Mobil: +36 30 275 5412

Zoller Sándor

értékesítés, logisztika

E-mail: zoller [dot] sandor [at] simkon [dot] hu

Mobil: +36 30 210 4750

Földesi Zsolt

Területi értékesítési vezető

E-mail: foldesi [dot] zsolt [at] simkon [dot] hu

Mobil: +36 30 091 8698

 

Szerviz

Dobi Ferenc

GC, GCMS, AAS

E-mail: dobi [dot] ferenc [at] simkon [dot] hu

Mobil: +36 30 201 6441

Jani László

HPLC, LCMS, FTIR, UV, szoftver

E-mail: jani [dot] laszlo [at] simkon [dot] hu

Mobil: +36 30 231 0380

Sándor Zoltán

TOC, HPLC, UV, DSC

E-mail: sandor [dot] zoltan [at] simkon [dot] hu

Mobil: +36 30 242 9398

Szabó István

HPLC, LCMS, EDX, ICP, szoftverek

E-mail: szabo [dot] istvan [at] simkon [dot] hu

Mobil: +36 30 275 5780

Banadics Attila

HPLC, GC, GCMS, szoftverek

E-mail: banadics [dot] attila [at] simkon [dot] hu

Mobil: +36 30 646 2966

Horváth András

HPLC, GC, generátorok

E-mail: horvath [dot] andras [at] simkon [dot] hu

Mobil: +36 30 499-1372

Kádár Attila

UV, HPLC, GC, RF

E-mail: kadar [dot] attila [at] simkon [dot] hu

Mobil: +36 30 190-1741

Szira János

UV, HPLC, LCMS

E-mail: szira [dot] janos [at] simkon [dot] hu

Mobil: +36 30 222-7271

Maszler Péter

HPLC, FTIR

E-mail: maszler [dot] peter [at] simkon [dot] hu

Mobil: +36 30 160 2523

Applikáció

Kővágó Márton

Nyugat-Magyarország, Budapest

E-mail: kovago [dot] marton [at] simkon [dot] hu

Mobil: +36 30 978 3901

dr. Kmellár Béla

Kelet-Magyarország

E-mail: kmellar [dot] bela [at] simkon [dot] hu

Mobil: +36 30 160 7875

Adminisztráció

Schmittinger Éva

számlázás, alkatrész rendelés

E-mail: schmittinger [at] simkon [dot] hu

Telefon: +36 1 403 4420

Bárdos Mónika

adminisztráció

E-mail: bardos [dot] monika [at] simkon [dot] hu

Telefon: +36 1 403 4420

Mile Erzsébet

szervizvezető asszisztens

E-mail: mile [dot] erzsebet [at] simkon [dot] hu

Telefon: +36 30 907 7516

Ha tetszett, oszd meg:

Regisztráció

Miért érdemes regisztrálnia?

  • hozzáférhet védett tartalmakhoz, applikációkhoz
  • feliratkozhat szakmai hírleveleinkre, melyekben értesítjük az Ön szakterületét érintő friss hírekről
  • igénybe veheti online support szolgáltatásunkat

addRegisztrálok

Friss tartalom

Az 1. rész leírja a mintaüvegek adszorpciójának mechanizmusait, és azt, hogyan csökkenthető ez az adszorpció kereskedelmi forgalomba hozott, alacsony adszorpciós fiolák (LabTotal Vial és TORASTTM-H Bio Vial) használatával. Az utóbbi időben számos kérés érkezett alacsony adszorpciós polipropilén (PP) pipettahegy (PP tip) kifejlesztésére. Ezek a kérések olyan felhasználóktól érkeznek, akik szabványos PP hegyeket használnak mintavételre, hígításra és minta-előkészítésre, és azt tapasztalták, hogy az adszorpció rontja az analitikai eredmények megbízhatóságát.

Ennek megfelelően, a TORAST-H Bio Vial fejlesztését folytatva, a Shimadzu a PP hegyekhez való adszorpciót is vizsgálta, és megkezdte egy alacsony adszorpciós PP hegy kifejlesztését, és a világon először forgalomba hozta a TORAST-H pipettahegyet. Ebben a részben bemutatjuk a PP hegyek adszorpciójának jelenségét, áttekintést adunk a TORAST-H Tipről, és ismertetjük annak adszorpciót csökkentő hatását.

Összefoglalónkkal szeretnénk rávilágítani a komponensek vialban történő adszorpciójának problémájára, lehetséges megoldására.

Az automata mintaadagolóval injektált minta kapilláris csöveken keresztül jut el a(z) (U)HPLC oszlophoz. Ha a mintaoldószer és a mozgófázis nem megfelelően keveredik amíg a minta eléri az oszlopot, a csúcs alakja torzulhat. A csúcs kiszélesedik, ha a mozgófázisnál nagyobb elúciós erősségű mintaoldószert használunk. Ez hatványozottan jelentkezik a kisebb belső átmérőjű csöveket alkalmazó UHPLC-rendszerek esetén.

A folyadék-folyadék extrakció (LLE), támogatott folyadék extrakció (SLE), és szilárd fázisú extrakció (SPE) technikák már évtizedek óta léteznek, és ha szerves minta-előkészítést végez, akkor legalább az egyik technikában már járatos. De ismeri-e mindegyik technikát? Miben hasonlóak? Miben különbözőek? Tekintse át ezt velünk!

A Shimadzu LC/MS/MS foszfolipid MRM-könyvtár két módszert tartalmaz: egyet a foszfolipidek osztályozására a biológiai minták fő foszfolipideinek átfogó elemzéséhez, a másikat pedig a zsírsavösszetétel meghatározására, amelyet az osztályozási módszerrel kapott analitikai eredmények felhasználásával hoztak létre. A könyvtár a 14-22 szénatomszámú zsírsavakat tartalmazó foszfolipideket célozza meg, és több mint 867 komponenshez tartalmaz MRM-átmeneteket. A könyvtár lehetővé teszi a foszfolipid profilalkotás elvégzését egy foszfolipid osztályozási módszerrel végzett kezdeti elemzéssel. Ezt követi egy módszer létrehozása a zsírsavösszetétel meghatározására az első analízis során kimutatott foszfolipidcsúcs alapján, majd ezt használva egy második elemzés elvégzése során a zsírsavösszetétel meghatározása történik meg.

A bomlásból származó hisztamin és tiramin, a hisztidin és a tirozin degradációjából keletkezik mikroorganizmusok hatására. Ha a lefogyasztott élelmiszerek, előre feldolgozott termékek, vörös húsú halak mint tonhal, bonito, makréla stb., nagy mennyiségű hisztamint tartalmaznak, akkor ételmérgezési tünetek jelentkezhetnek úgy mint láz, kiütések, szívdobogás. Az erjesztett élelmiszerekhez -mint bor vagy sajt- szintén kapcsolódhat hasonló jelenség. Ezenkívül a tiramin is erősítheti a hisztamin toxicitását, és az élelmiszerrel összefüggő migrén okozójaként jelentették.

Bár Japánban nincsenek speciális hisztaminnal kapcsolatos előírások, más országokban, beleértve az Egyesült Államokat és az EU-t, a hal- és halászati termékekre vonatkozóan a Codex (Nemzetközi Élelmiszer Szabványok) szabályozási határértékeit állapították meg. Mivel a tiramin és a hisztamin -az aminosavakhoz hasonlóan- aminocsoportot tartalmaz, a fluoreszcencia detektálása lehetséges az orto-ftal-aldehiddel (OPA) való derivatizálással. Itt bemutatunk egy példát a tiramin és a hisztamin elemzésére a Prominence Amino Acid Analysis rendszer segítségével, amelyben a detektálást oszlop utáni fluoreszcens származékképzéssel végezzük. Az ehhez az alkalmazáshoz rendelkezésre álló mozgófázis és reagens készlet tartalmazza a szükséges mozgófázisokat és reagenseket, így kiküszöbölik a mozgófázis előkészítésétéből adódó bizonytalanságot. Ezen kívül, mivel a minta előkezelése csak szűrést és hígítást tartalmaz ennél az alkalmazásnál, így az elemzés bonyolult feldolgozás nélkül is elvégezhető.

2021. szeptember 1-től a Simkon Kft. látja el a Biotage teljes körű képviseletét Magyarországon.

A tandem tömegspektrométer és a Probe Electrospray Ionization (PESI) módszer kombinációja lehetővé teszi Everolimus és Abirateron komponensek kvantitatív vizsgálatát plazmából, közvetlenül a fehérjekicsapást követően.

A megfelelő rendszerindítási folyamat: a HPLC rendszer ekvilibrálása és a specifikus rendszeralkalmassági teszt (SST) futtatása kritikus lépések az LC futtatások előtt azért, hogy biztosítsuk a magas adatminőséget (reprodukálhatóság, pontosság, stb.) és hogy csökkentsük a karbantartás költségeit, növeljük az oszlop élettartamát. Ezek a lépések időigényesek a felhasználó számára, de ha nem megfelelően végzi ezeket el, az adatromláshoz és a szükséges újramérés miatti időveszteséghez vezetnek. Ebben az összefoglalóban azt mutatjuk be, hogy a Shimadzu hogyan tudja automatikusan felkészíteni a készüléket a mérésre.

A sejttenyésztési folyamatok optimalizálása és ellenőrzése elengedhetetlen a biofarmakonok termelési hatékonyságának növeléséhez. A sejtterápia területén -beleértve a regeneratív gyógyászati eljárásokat is- különösen fontossá vált a tenyésztési folyamatok fokozott ellenőrzése, csökkentve ezzel a sejtek variabilitását és javítva a sejtek tömegtermelésének konzisztenciáját. Ezen célokra hasznos információt ad a kutatóknak a sejttenyészet felülúszó összetevőinek monitorozása. Jelenleg a tenyésztési folyamat felügyeletét pH méréssel, oldódó gázok és néhány komponens, pl.: glükóz, glutamin, laktát és ammónia mennyiségének mérésével végzik.