Shimadzu EDX-7000/8000 energiadiszperzív röntgen spektrométer (EDX)
Termék kategória

Az EDX 7000P / 8000P készülék egy energiadiszperzív röntgen fluoreszcens spektrofotométer, amely a generált fluoreszcens röntgen fotonok energiáját (keV) és beütésszámát (cps) méri. Ezen adatok alapján pedig képes az elemek azonosítására és mennyiségi meghatározására. A mérés nem destruktív továbbá szilárd, por, és folyadék minták elemzését is elvégezhető a készülék segítségével. Széleskörűen alkalmazzák az elektronikai ipar és az autóipar területén is.

Praktikus Formatervezés

Az előző Shimadzu EDX s készülék szériához képest 20 %-kal keskenyebb lett az új EDX 7000/8000. Ennek ellenére a készülék képes egy maximum 300×275×100 mm nagyságú mintát befogadni, azaz a kompakt formatervezés mellett megmaradt a hatalmas mintatér.

A biztonságos alkalmazás érdekében a röntgencső működését és ezzel együtt a műszer működését egy jól látható erős fényű LED lámpa jelzi, így távolabbról is jól követhető mérés státusza.

PCEDX NAVI szoftver

A PCEDX Navi szoftver úgy lett megalkotva, hogy leegyszerűsítse a röntgen fluoreszcens spektrofotométer használatát, hogy a kezdők is könnyedén tudják használni a készüléket, emellett a szakértők is megtalálják a speciális beállítási lehetőségeket. Az átlátható felhasználói felület tehát intuitív kezelést biztosít a kezdőknek és kényelmes használatot a szakértő felhasználók egyaránt.

Egyszerű képernyő elrendezés: A kamera kép megjelenítése, az elemzési paraméterek kiválasztása és a minta nevének bevitele ugyanazon a képernyőn.

Kollimátor váltása a mérési képernyőről: A kollimátor átmérőjét módosítása a kamera képének megfigyelése közben. A kiválasztott átmérőt sárga kör mutatja az élő kamera képén.

A minta képek automatikus tárolása: A minta kép automatikusan betöltődik a mérés megkezdésekor. A mintáról készült képet automatikusan elmenti az adott adatfájlhoz.

Sorozatos mérés támogatása: PCEDX Navi támogatja a mintaváltó használatát is. Könnyen lehet váltani a mérési képernyő és a minta pozíciójának megadására szolgáló lépernyő között váltani.

A mérés végén az elemek nevei, koncentrációk, 3σ (mérési variancia) megjelenítésre kerülnek a mintakép mellett, könnyen érthető elrendezésben. Az eredménylista és az egyedi riportok megjeleníthetőek egyetlen egérkattintással.

RoHS, ELV és halogén tartalom vizsgálat

Az opcionális szűrőelemző készletek lehetővé teszik a kezdők számára a RoHS (Restriction of Hazardous Substances), a halogén vagy az antimon szűrés elemzését a vásárlás napjától kezdve. Csak be kell illeszteni a mintát, kiválasztani az elemzési feltételeket, megadni a minta nevét, és megvárni az eredményeket. Az elemzési eredmények néhány perc elteltével megjelennek az átment/ megbukott értékelésekkel.

Mátrixokhoz igazított előre felvett kalibrációk, automatikusan kiválasztott kalibráció

Előzetesen több standard minta vizsgálatával felvett mátrix illesztett kalibrációk állnak rendelkezésre, így nincs szükség referencia minta használatára az elemzések során.

Automatikus kalibrációs görbe kiválasztása

A szoftver automatikusan kiválasztja a mintához legjobban illő kalibrációs görbét, és felszabadítja a felhasználót az kiértékelési feltételek kiválasztásától. Mivel a helytelen kalibrációs görbe kiválasztása nagy hibát okozhat a kvantitatív eredményekben, ez a funkció hozzájárul az adatok megbízhatóságának javításához.

Alakkorrekció

A fluoreszcens röntgensugár és a szétszórt röntgensugár intenzitásait összehasonlítjuk minden elemre (BG belső standard módszer), hogy megszüntessük a minta alakjának és vastagságának a hatását a kvantitatív értékekben.

Automatikus mérési időcsökkentés

Ez a funkció automatikusan átvált a következő elemzőcsatornára, ha egy szabályozott anyag egyértelműen magas vagy alacsony koncentrációban van, így a kiértékelés lehetséges a mérés folyamán is. Ez hatékonyabb szűrési elemzést eredményez.

Küszöbértékek: Minden anyaghoz és elemhez küszöbértéket lehet beállítani. A szűrés értékelési módszere a küszöbértékek beállítása szerint változik.

Jelentéssablon: Állítsa be a riport stílusát a mellékelt sablonok közül.

Három szűrővizsgálati csomag szerezhető be az adott analitikai feladatnak megfelelve

RoHS csomag: Kit kadmium, ólom, higany, króm és bróm szűrésére. Az öt elemet tartalmazó polietilénmintákat a műszer kezeléséhez a készlet tartalmazza.

RoHS és Halogén elemzési csomag: Kadmium, ólom, higany, króm és a bróm mellett ez a készlet támogatja a klór műanyagokban való szűrését is. A hat elemet tartalmazó polietilénmintákat a műszer kezelésében a készlet tartalmazza.

RoHS, halogén és antimon csomag: Kadmium, ólom, higany, króm és a bróm mellett ez a készlet támogatja a klór és az antimon műanyag mintákban való-szűrésétét is. A hét elemet tartalmazó polietilénmintákat a műszerkezeléshez a készlet tartalmazza.

Nagy érzékenység

A nagyteljesítményű SDD érzékelő, az optika és az elsődleges szűrők kombinációjával korábban ismeretlen magas érzékenységet érhetünk el. Ez az érzékenység az egész tartományban - a könnyűtől a nehéz elemekig - biztosított.

Nagy felbontás

Az EDX-7000/8000 eszközök csúcsteljesítményű felbontást érnek el a korábbi modellekhez képest, a legkorszerűbb SDD-detektor beépítésével. Ez csökkenti a különböző elemek egymást átfedő csúcsainak hatását, növelve az elemzési eredmények megbízhatóságát.

Nincs szükség folyékony nitrogénra

Az SDD érzékelő elektronikusan hűtött, így nincs szükség folyékony nitrogénre. Ez megszabadítja a felhasználót a folyékony nitrogén kezelésétől, és hozzájárul az alacsonyabb működési költségekhez.

Csatolmány Méret
Shimadzu EDX7000 prospektus.pdf3.47 MB 3.47 MB

Ha tetszett, oszd meg:

Regisztráció

Miért érdemes regisztrálnia?

  • hozzáférhet védett tartalmakhoz, applikációkhoz
  • feliratkozhat szakmai hírleveleinkre, melyekben értesítjük az Ön szakterületét érintő friss hírekről
  • igénybe veheti online support szolgáltatásunkat

addRegisztrálok

Friss tartalom

Ivóvíz határérték perklorát, klorát, klorit és bromit komponensekre nagyon alacsony, µg/L (ppb) tartományban vannak, amit a hagyományos ionkromatográf rendszerekkel szinte lehetetlen elérni.

Ezek mérését ezért vagy a rendszer módosításával, vagy alternatív méréstechnikával kell végezni.

Jelen összefoglalóban néhány Shimadzu-alkalmazást mutatunk be ezen komponensek vízmintákból történő mérésére.

Az új Shimadzu Gas Selector 2030 egység bemutatása

Gáztakarékosságra és a vivőgáz-adta lehetőségek bővítésére jó megoldást kínál a Shimadzu Gas Selector 2030 egysége.

A metanol és az acetonitril szerves oldószerek, amiket a fordított fázisú folyadékkromatográfiában gyakran alkalmaznak. A fizikai-kémiai tulajdonságaik eltérnek, ezért ebben az összefoglalóban 7 kulcsfontosságú különbségüket mutatjuk be, amiket érdemes szem előtt tartani a fordított fázisú folyadékkromatográfiás alkalmazásoknál.

A gyógyszeriparban felhasznált etanol tisztaságának teljesítenie kell a gyógyszerkönyvekben rögzített minőséget, melyek közül cikkünkben a szennyezők spektrofotometriás vizsgálatának műszeres és szoftveres megoldását mutatjuk be.

A Shimadzu első LC-MS/MS készülékének a megjelenése után nem csak a hardver és a szoftver fejlesztésén dolgozik, de olyan módszercsomagok kidolgozásán is, amivel nagymértékben meg tudja könnyíteni a felhasználók dolgát. A módszercsomagok olyan költségtakarékos megoldást kínálnak, amivel ezt a hosszú fejlesztési időt lehet csökkenteni.

SIL-40 automata mintaadagoló hasznos minta-előkészítési funkcióinak bemutatása.

Megnövelt analitikai hatékonyság és sokoldalú integrált adatkezelés a SIL-40 sorozat automata mintaadagolóinak kettős injektálás funkciójával.

A GC-2010 Pro készülék a rutin gázkromatográfok új generációja. Gyors fűtési és hűtési sebessége csökkenti az analízis idejét és nagyobb mintaszám mérését teszi lehetővé. A GC-2010 Plus technológiáját használva kombinálja a könnyű kezelést és a hatékony mérést kiváló érzékenység és precizitás mellett.

A korábbi évekhez hasonlóan 2020-ban is tartunk kromatográfiás tanfolyamokat, hogy ügyfeleink és partnereink tovább mélyíthessék a kromatográfiás ismereteiket.