ICPE-9800
Termék kategória

Az ICPE-9800 sorozat a szimultán atom emissziós spektrométerek következő generációja, amely kiváló pontosságot biztosít több elem egyidejű gyors meghatározásakor tekintet nélkül azok koncentrációjára. A felhasználó barát szoftver egyszerűvé teszi az analízist. Mind ezeken felül, jelentősen csökkent a működési költség, miközben a legnagyobb hatékonyságot érhetjük el. 

ICPE-9800-al mérhető elemek

Csatolmány Méret
Test 1 pdf - something important7.22 KB 7.22 KB

Változatos minták mérési lehetősége

Nyomnyi és nagy koncentrációjú minták szimultán analízise keresztszennyeződés nélkül

A függőleges fáklya minimálisra csökkenti a minta tapadását fáklya oldalára ezáltal a csökkenti a memória effektust is.Szimultán analízis végezhető az axiális és radiális megfigyelések közötti váltással. Az ICPE-9800 sorozat axiális megfigyelés esetén a fotometriás egységet használja, amely a fáklyára merőlegesen helyezkedik el.  Axiális mérés esetén kis mennyiségű tisztító gázt áramoltat axiális irányban abból célból, hogy kizárja a felső, alacsony hőmérsékletű részét a plazmának és befogja a forró részt. Ezáltal védi a fotometriás egységet a szennyeződéstől.

Nagy koncentrációjú és szerves oldószer tartalmú minták analízise

Amennyiben csak radiális megfigyeléssel kívánunk nagy koncentrációjú mintát analizálni vagy bizonyos szerves oldószert injektálunk, a hűtő borítás eltávolítható így a készüléket kizárólag radiális megfigyeléssel használhatjuk. A hűtő borítás egyszerűen eltávolítható.

Leegyszerűsíti a szerves oldószer tartalmú minták analízisét.

Szerves oldószerekben oldott minták, mint DMF-ben oldott gyógyszer vagy xilollal higított kőolaj termékek, analíziséhez nem szükséges oxigén gáz. Az optimalizált plazma körülmények és a fáklya kialakítás jelentősen csökkenti a szén lerakódást a fáklya végén ezáltal stabil analízist eredményez. Mivel oxigén gázellátás nem szükséges, kiküszöböli a kapcsolódó az oxigén ellátással kapcsolatos üzembe helyezési munkákat és költségeket.

Az élenjáró 1 millió pixeles CCD detektor lehetővé tesz az összes hullámhossz egyidejű felvételét

Az összes hullámhosszon mért adat egy kétdimenziós sík képet alkot a nagyméretű (1 inch) CCD érzékelő használatával, ugyanúgy, mint a fényképezőgépeken felvett képek esetében. A felvett és elmentett adatok bármikor újra előhívhatóak. A hullámhossz megváltoztatható a mérés befejezését követően is, ezáltal lecsökkenti a minták újra mérésének szükségességét és gyorsabb módszerfejlesztést tesz lehetővé. Ráadásul, mennyiségi adatok is kiolvashatók, a mátrix elemi ellenőrizhetőek és módosíthatóak, ez kizárja az interferenciából adódó mérési hibákat.

1 ich-es hátsó megvilágítású CCD detektor

Mivel a készülék hátsó megvilágítású túltelítés elleni védelemmel ellátott CCD detektorral rendelkezik, nagy felületet biztosít a fény fogadására, miközben a csillogás mentesség is biztosított.

Automatikus mérési utáni leállítás

A CCD detektor működési hőmérséklete -15°C, amely azt jelenti, hogy magasabb hőmérsékleten lehet használni, mint a hagyományos félvezető detektorral (-40°C) ellátott készülékeket. Így a leállításkor nem szükséges kivárni azt az időt, amely a kondenzáció elkerülése miatt szükséges.

Nagy érzékenység és nagy felbontás - Korrigált Schmidt eltérés

A készülékben Schmidt tükröt használunk az asztigmatizmus kiküszöbölésére. E nélkül a korrekció nélkül a spektrofotométer detektorának kerületén életlenség lépne fel, amely felbontás és érzékenység vesztést eredményezne.

Felére csökkentett gázfogyasztás

Mini fáklya

A mini fáklyát úgy alakítottuk ki, hogy a keresztmetszeti területe fele legyen a hagyományos fáklyáénak. Ugyanazt a nagy frekvencia kimenetet alkalmazva a kisebb keresztmetszetre, növelhető az energia sűrűség az egységnyi keresztmetszeten. Ez megnöveli a gerjesztési hatékonyságot, ami érzékenység növekedést eredményez.

Gazdaságos mód

A nagy frekvenciás kimenet 0,5 kW-ra és a plazma gáz áramlási sebességének 5 l/percre történő csökkentésével , készenléti állapotban energia és költség takarítható meg. Az analízismód zökkenőmentes indulása, stabil analízist biztosít.

Vákuum

Az alacsony UV tartományban (< 190 nm) történő mérés kivitelezéséhez az ICPE-9800 vákuum pumpát használ, a levegő kiürítésére és az oxigén eltávolítására a spektrométer belsejéből. Ez rövidebb bemelegedési időt eredményez az öblítéses rendszerekhez képest. Amikor a pumpa leáll, egy mágnes szelep automatikusan lezár így a vákuum a spektrométer belsejében megmarad. Ebből következően nem kell aggódni azon, hogy a levegő beáramlása miatt a rendszer szennyeződik.  A gyorsabb indulás csökkenti a gáz fogyasztást.

A vákuum rendszer előnyei

- alacsony üzemeltetési költség

- gyors bemelegedés és leállítás. A bemelegedés körülbelül 10 percet vesz igénybe, ugyanakkor a mérés befejeztével a készülék azonnal kikapcsolható.

A mintabeviteli rendszer stabil mérést biztosít nagyszámú minta esetén is

Természetes felszívás és gravitációs kiürítés

A mintabeviteli rendszer egy nagy pontosságú porlasztót tartalmaz a szabad minta felszívással és gravitációs minta kiürítőt. Ennek következtében nincs szükség perisztaltikus pumpára. Így kiküszöböljük azokat a problémákat, amelyek a perisztaltikus pumpa cső kopásából vagy öregedéséből következően hatékonyság romláshoz vezet  vagy a helytelen minta elvezetésből ered. Nagy minta szám esetén is, hosszú időn keresztül biztosít stabil mérést. (Amennyiben automatikusan kívánunk belső sztenderd komponenst hozzáadni a mintához, akkor természetesen használhatunk opcionális perisztaltikus pumpát.)

Az ICPEsolution szoftver zökkenőmentes mérési folyamatot biztosít

Az ICPEsolution szoftverrel a mérés egyszerűen indítható.

Sorrendben kattintva az ikonokra a mérés egyszerűen indítható.

Az összes hullámhosszon történő mérés és a Segéd funkciók leegyszerűsítik a mérési folyamatot

Az ICPE-9800 sorozat segéd funkciói, amelyek egyesítik a nagy mennyiségű spektrális adatot és adatbázisokat, egyszerű módszer optimalizálást biztosít és egyszerűbb, hatékonyabb munkafolyamatot eredményez.  

Mérés az összes hullámhosszon

Még az analízis befejezését követően is van lehetőségünk elemek vagy hullámhosszak hozzáadására, amely lehetőséget biztosít a minőségi vagy mennyiségi adatok megerősítésére. Mivel a mérés az összes hullámhosszon történik, nem szükséges a minta újbóli analizálása.

A mennyiségi érték azonnal megjeleníthető, az adott elem vagy hullámhossz hozzáadásával. Ez különösen nagy segítség lehet abban az esetben, ha elfelejtünk egy mérendő elemet megadni vagy más hullámhosszon mért adatra is kíváncsiak vagyunk.

A profil és félkvantitatív adatok betölthetők és megerősíthetők az összes elemre. Ez hasznos, amennyiben mennyiségileg nem mért komponens körülbelüli értékére vagyunk kíváncsiak, például mátrix hatás ellenőrzésénél.

Mivel a mért adatokat az összes hullámhosszra mentjük, bármikor betölthetők és újra analizálhatók. Ez a lehetőség főleg nem várt események bekövetkezésekor lehet hasznos, mint amikor a vizsgálandó minta kis mennyiségben áll rendelkezésünkre.

Négy funkció az egyszerűbb módszer optimalizálás érdekében

Automata hullámhossz kiválasztás

Ez a funkció automatikusan kiválasztja az optimális hullámhosszt a méréshez a jel/alapvonal arány alapján, akár van mátrix hatásból eredő interferencia, akár nincs.

Diagnózis Segéd

Ez a funkció automatikusan ellenőrzi, hogy van e bármilyen probléma a módszerrel, ha talál ilyen problémát, javaslatot ad a legjobb megoldásra. Ez biztosítja, hogy bárki gyorsan kapjon pontos analitikai eredményt.

Elemek közötti korrekció

Ez a funkció abban az esetben hasznos, ha a nagymértékű mátrixhatás nehezíti a mennyiségi meghatározást, az elemek optikai interferenciája következtében. Az ICPESolution szoftver leegyszerűsíti az elemek közötti korrekció végrehajtását, egyszerűen az interferáló elemek kalibráló mintájának hozzáadásával a kalibrációs egyeneshez.

Módszerfejlesztő Segéd

Ez a funkció automatikusan hozza létre a módszert a minőségi analízis eredményekből (beleértve a hullámhosszakat és kalibrációs görbe koncentráció értékeit is) figyelembe véve a vizsgálandó elemeket és a minta mátrix hatását is.  A módszerfejlesztés egyszerűen és zökkenőmentesen végezhető el.

Csatolmány Méret
ICPE-9800 PROSPEKTUS.pdf6.77 MB 6.77 MB

Ha tetszett, oszd meg:

Regisztráció

Miért érdemes regisztrálnia?

  • hozzáférhet védett tartalmakhoz, applikációkhoz
  • feliratkozhat szakmai hírleveleinkre, melyekben értesítjük az Ön szakterületét érintő friss hírekről
  • igénybe veheti online support szolgáltatásunkat

addRegisztrálok

Friss tartalom

Ivóvíz határérték perklorát, klorát, klorit és bromit komponensekre nagyon alacsony, µg/L (ppb) tartományban vannak, amit a hagyományos ionkromatográf rendszerekkel szinte lehetetlen elérni.

Ezek mérését ezért vagy a rendszer módosításával, vagy alternatív méréstechnikával kell végezni.

Jelen összefoglalóban néhány Shimadzu-alkalmazást mutatunk be ezen komponensek vízmintákból történő mérésére.

Az új Shimadzu Gas Selector 2030 egység bemutatása

Gáztakarékosságra és a vivőgáz-adta lehetőségek bővítésére jó megoldást kínál a Shimadzu Gas Selector 2030 egysége.

A metanol és az acetonitril szerves oldószerek, amiket a fordított fázisú folyadékkromatográfiában gyakran alkalmaznak. A fizikai-kémiai tulajdonságaik eltérnek, ezért ebben az összefoglalóban 7 kulcsfontosságú különbségüket mutatjuk be, amiket érdemes szem előtt tartani a fordított fázisú folyadékkromatográfiás alkalmazásoknál.

A gyógyszeriparban felhasznált etanol tisztaságának teljesítenie kell a gyógyszerkönyvekben rögzített minőséget, melyek közül cikkünkben a szennyezők spektrofotometriás vizsgálatának műszeres és szoftveres megoldását mutatjuk be.

A Shimadzu első LC-MS/MS készülékének a megjelenése után nem csak a hardver és a szoftver fejlesztésén dolgozik, de olyan módszercsomagok kidolgozásán is, amivel nagymértékben meg tudja könnyíteni a felhasználók dolgát. A módszercsomagok olyan költségtakarékos megoldást kínálnak, amivel ezt a hosszú fejlesztési időt lehet csökkenteni.

SIL-40 automata mintaadagoló hasznos minta-előkészítési funkcióinak bemutatása.

Megnövelt analitikai hatékonyság és sokoldalú integrált adatkezelés a SIL-40 sorozat automata mintaadagolóinak kettős injektálás funkciójával.

A GC-2010 Pro készülék a rutin gázkromatográfok új generációja. Gyors fűtési és hűtési sebessége csökkenti az analízis idejét és nagyobb mintaszám mérését teszi lehetővé. A GC-2010 Plus technológiáját használva kombinálja a könnyű kezelést és a hatékony mérést kiváló érzékenység és precizitás mellett.

A korábbi évekhez hasonlóan 2020-ban is tartunk kromatográfiás tanfolyamokat, hogy ügyfeleink és partnereink tovább mélyíthessék a kromatográfiás ismereteiket.