ICPMS-2030
Termék kategória

A piacon az első rendszer, ami analitikai módszerfejlesztő és kiértékelő funkcióval is van látva.

Az új fejlesztésű ütközési cella nagy érzékenységet és kis interferenciát biztosít.

A Shimadzu által fejlesztett egyedi kialakítás miatt ez a készülék rendelkezik a piacon a legalacsonyabb üzemeltetési költséggel.

Tulajdonságok

Két segédfunkció egyszerűbbé teszi az analízist
A Development Assistant funkció segít az analitikai módszer fejleszésében. A Diagnosis Assistant automatikusan felismeri a spektrális intereferenciákat. Ezek együtt biztosítják az analitikai eredmények nagyfokú megbízhatóságát.

Nagy stabilitásra, nagy érzékenységre és alacsony intereferenciára lett tervezve
Az optimált belső kialakítás, beleértve az új feljesztésű ütközési cellát is, kiválló érzékenységet biztosít alacsony intereferencia szint mellett.

A Shimadzu egyedi fejlesztése a piacon a legalacsonyabb működési költségű készülékét eredményezi
Az alacsony működtetési költség mellett a Shimadzu által fejlesztett környezetkímélő mini-torch plazmaegység minimalizálja a plazma begyújtásához és szinten tartásához szükséges elektromos energia felvételt.

Development Assistant funkció

A Development Assistant funkció segít az analitikai módszer fejleszésében. A Diagnosis Assistant automatikusan felismeri a spektrális intereferenciákat. Ezek együtt biztosítják az analitikai eredmények nagyfokú megbízhatóságát.

A módszerfejlesztő segédprogrammal bárki, nagy biztonsággal tud módszert írni. Az ICPMS módszer létrehozásakor meg kell adni, hogy milyen elemeket mérek. Az elem összes tömegét méri és a Development Assistant a koncentrációtól függően automatikusan kiválasztja a kalibrációs tartományt és a belső sztenderdet.

Gyors módszer készítés

A mérési módszer akár 2 perc alatt elkészíthető.

Valós eredmények gyorsan, a Diagnosis Assistant funkció segítségével.

A Diagnosis Assistant automatikusan érzékeli a spektrális interferenciát az összes mért elem összes tömegéből kiindulva. Még egy rutin analízisre beállított módszernél is jelzi, h a spektrális interferenciából probléma adódhat.

Csökkentett üzemeltetési költségek

Az ECO mód/Mini-torch egyedi kombinációja drámaian csökkenti a gázfogyasztást.

Az alacsony működtetési költség mellett a Shimadzu által fejlesztett környezetkímélő mini-torch plazmaegység minimalizálja a plazma begyújtásához és szinten tartásához szükséges elektromos energia felvételt.

Három tényező, ami csökkenti az üzemeltetési költségeket
MiniTorch Plazma egység

Az ICPMS rendszerek működési költségének jelentős hányada a nagy mennyiségű argonfogyasztásból adódik. A Shimadzu szabadalmaztatott mini torch plazma rendszere a hagyományos plazma torch fogyasztásának 2/3-a (10 L/perc). Következésképpen, egy argonpalack (~7,800 liter) nagyjából 10 óra folyamatos üzemelésre elegendő.

Eco mód (5 L/perc; égő plazma)

Amikor nem mérünk, Eco módba kapcsolható, ekkor az argonfogyasztás 5 L/percre, az energiafogyasztás pedig 0.5 kW-ra csökken. A plazma égve marad, ezért a mérést azonnal indítani lehet Eco módból való visszakapcsolás után, ezért nem veszítünk a hatékonyságból.

Kompatibilis alacsony tisztaságú argonnal is

A hagyományos rendszerekhez nagy tisztaságú argon szükséges. Ezzel ellentétben ehhez a rendszerhez alacsonyabb tisztaságú argon is használható. A kevésbé drága, 99.95% tisztaságú argonnal hároméves periódusra számolva több tízezer dollárt (több millió forintot) is megtakaríthatunk.

Nagy stabilitásra és alacsony működési költségekre tervezve

Nagyfrekvenciás tápellátás

A Shimadzu a világon az első ICP gyártó, aki kifejlesztette a csak szilárd egységekből álló nagyfrekvenciás tápellátást (allsolidstate highfrequency power supply). A Shimadzu széles tapasztalatán alapulva ez a szabadon futó típusú nagyfrekvenciás tápegység biztosítja a legjobb kimeneti stabilitást. * 2015. decemberében, a Shimadzu adatai alapján

Kompaktabb vákuum rendszer!

A kisebb háromállású megosztott áramú turbomolekuláris pumpát könnyű karbantartani.

Másodlagos elektronsokszorozó csővel szerelt detektor!

A 9 nagyságrendű dinamikus tartománnyal rendelkező detektor lehetőséget biztosít a fő komponensek és a nyomnyi mennyiségek nagy érzékenységű szimultán mérésére.

A lencserendszer minimálisra csökkenti a szennyezést!

Az új fejlesztésű ütközési cella mögött található fókuszáló ionlencse javítja az ionáteresztés hatékonyságát és kiküszöböli a plazmából érkező fényemissziót. * A fényemisszió kiküszöbölése különösen fontos lézer ablációs mintabevitelt használó rendszereknél.

Új fejlesztésű ütközési cella!

Az új fejlesztésű ütközési cella páratlan érzékenységet biztosít, hatékonyan távolítja el a molekulaionokat és nagy ionáteresztést tesz lehetővé és csak hélium gázt használ.

Új kialakítású interfész

Az új kialakítású interfész könnyen karbantartható. Az összes egység kivehető és visszarakható szerszámok nélkül, ami a tisztítással és karbantartással eltöltött időt rövidíti meg.

Nagy stabilitás és alacsony üzemeltetési költségek

A Shimadzu ICP emissziós spektrométerek területének fejlesztésében szerzett jelentős tapasztalatán alapulva a szabadalmazott MiniTorch plazmarendszere páratlan hatékonyságot és energia megtakarítást kínál. Az ICPMS rendszerekhez kapcsolódó költségek legnagyobb hányada az argonfogyasztásból ered. A Shimadzu szabadalmazott MiniTorch plazmarendszere a hagyományos plazmafáklyák fogyasztásának 2/3-át (10 L/perc) igényli. Továbbá alvó módban, amikor az Eco mód aktív, a plazma gázáramlás 5 L/percre, az energiafogyasztás 0.5 kW-ra csökken, de a mérés azonnal indítható az Eco módból való kilépés után. Ezzel nem veszítünk időt és hatékonyságot.

Az injektálási rendszer könnyen karbantartható

A ciklon ködkamrát Peltier elem hűti. Ebbe csatlakozik a koaxiális elrendezésű, egyedi túlfolyó rendszerű porlasztó. Ez a kialakítás nagyon hatékony aeroszol képződést biztosít, miközben csökkenti a keresztszennyezést, maximalizálva ezzel az érzékenységet és a teljesítményt.

Ha tetszett, oszd meg:

Regisztráció

Miért érdemes regisztrálnia?

  • hozzáférhet védett tartalmakhoz, applikációkhoz
  • feliratkozhat szakmai hírleveleinkre, melyekben értesítjük az Ön szakterületét érintő friss hírekről
  • igénybe veheti online support szolgáltatásunkat

addRegisztrálok

Friss tartalom

Ivóvíz határérték perklorát, klorát, klorit és bromit komponensekre nagyon alacsony, µg/L (ppb) tartományban vannak, amit a hagyományos ionkromatográf rendszerekkel szinte lehetetlen elérni.

Ezek mérését ezért vagy a rendszer módosításával, vagy alternatív méréstechnikával kell végezni.

Jelen összefoglalóban néhány Shimadzu-alkalmazást mutatunk be ezen komponensek vízmintákból történő mérésére.

Az új Shimadzu Gas Selector 2030 egység bemutatása

Gáztakarékosságra és a vivőgáz-adta lehetőségek bővítésére jó megoldást kínál a Shimadzu Gas Selector 2030 egysége.

A metanol és az acetonitril szerves oldószerek, amiket a fordított fázisú folyadékkromatográfiában gyakran alkalmaznak. A fizikai-kémiai tulajdonságaik eltérnek, ezért ebben az összefoglalóban 7 kulcsfontosságú különbségüket mutatjuk be, amiket érdemes szem előtt tartani a fordított fázisú folyadékkromatográfiás alkalmazásoknál.

A gyógyszeriparban felhasznált etanol tisztaságának teljesítenie kell a gyógyszerkönyvekben rögzített minőséget, melyek közül cikkünkben a szennyezők spektrofotometriás vizsgálatának műszeres és szoftveres megoldását mutatjuk be.

A Shimadzu első LC-MS/MS készülékének a megjelenése után nem csak a hardver és a szoftver fejlesztésén dolgozik, de olyan módszercsomagok kidolgozásán is, amivel nagymértékben meg tudja könnyíteni a felhasználók dolgát. A módszercsomagok olyan költségtakarékos megoldást kínálnak, amivel ezt a hosszú fejlesztési időt lehet csökkenteni.

SIL-40 automata mintaadagoló hasznos minta-előkészítési funkcióinak bemutatása.

Megnövelt analitikai hatékonyság és sokoldalú integrált adatkezelés a SIL-40 sorozat automata mintaadagolóinak kettős injektálás funkciójával.

A GC-2010 Pro készülék a rutin gázkromatográfok új generációja. Gyors fűtési és hűtési sebessége csökkenti az analízis idejét és nagyobb mintaszám mérését teszi lehetővé. A GC-2010 Plus technológiáját használva kombinálja a könnyű kezelést és a hatékony mérést kiváló érzékenység és precizitás mellett.

A korábbi évekhez hasonlóan 2020-ban is tartunk kromatográfiás tanfolyamokat, hogy ügyfeleink és partnereink tovább mélyíthessék a kromatográfiás ismereteiket.