Shimadzu LCMS-8040 hármas kvadrupól tömegspektrométer
Termék kategória

Az LCMS-8040 magában foglalja a tökéletesített ion optikát és ütközési cellát így még nagyobb érzékenységet biztosít az MRM vizsgálatokban.  Ezek a fejlesztések nagyobb érzékenységet eredményeztek SCAN módban is, így további alkalmazási területek nyíltak meg.

Ultra nagy érzékenység

Az új ion optika és ütközési cella következtében az LCMS-8040 készülék nagyobb érzékenységű MRM vizsgálatokat tesz lehetővé. Az ötszörösére növel érzékenységet az ion optika fejlesztésével és az ionveszteség csökkentésével sikerült elérni. Ezek a fejlesztések nagyobb érzékenységet eredményeztek SCAN módban is, így további alkalmazási területek nyíltak meg.

Ultra gyors sebesség

Az LCMS-8040 készüléket úgy tervezték, hogy a jelentős érzékenység növekedés mellett megtartsa az a sebességet, amit az LCMS-8030 készülék is kínált már. Az ultra gyors átmeneti sebesség ( max. 555 MRM/s) a Shimadzu UFsweeper ütközési technológiájával érhető el. Ráadásul az LCMS-8040 nagyon gyorsan képes polaritást váltani, 15 ms alatt. Ezekkel a sebességi tulajdonságokkal az LCMS-8040 drasztikusan megnöveli az analitikai hatékonyságot. 
 

Ultra nagy megbízhatóság

Az MRM optimalizálás a Shimadzu LCMS készülékeknél automatikus injektálás sorozaton alapul, amely végrehajtásához csupán percek szükségesek. Több komponens optimalizálása végezhető el automatikusan felügyelet nélkül, mentesítve az analitikust a folyamatos felügyelet alól. 

Nagyobb érzékenység fejlett ion optikával

Az UF-lencsék olyan lencserendszert alkotnak, amelyek nagyobb érzékenységet és egyszerűbb karbantartást biztosítanak. Az optikai rendszer két több pólusú RF ion vezetőt tartalmaz a nagyobb érzékenység érdekében. Ráadásul a lencserendszer szerszámok nélkül eltávolítható, amennyiben tisztítani kell.

Az ion vezetők közötti ionveszteség minimalizáltuk az ion áram fókuszálásának javításával. Az LCMS-8040 készülékben kvadrupólt használunk szemben az LCMS-8030-ban használt hexapóllal.

Nagyobb ütközési hatékonyság a tökéletesített ütközési cellával

Az UFsweeper II egy nagy érzékenységű, nagy sebességű ütközési cella, amelyre jellemző a hatékonyabb ütközés indukált bomlás, amelynél pszeudo kvadrupól ion vezetőt alkalmazunk. Ez gyorsabb és jobb ionképződést és átvitelt biztosít, ezáltal drasztikusan lecsökkenti az áthallást, még alacsony dwell és pause idő esetén is. A nagy áteresztőképességű analízis még alacsony detektálási szinten is biztosított.

Nagyobb érzékenység Q1 teljes szken spektrumra

Az LCMS-8040 nem csak a nagy sebességű technológiákból származó tulajdonságokat tartja meg, amelyek minimalizálják az ion veszteséget még nagy sebességű szkennelésnél is, hanem fejlett ion optikájának köszönhetően nagy érzékenységet biztosít MRM és SCAN mérések esetén is.

Nagy érzékenység MS/MS módban

A megnövelt SCAN érzékenység jól alkalmazható a különböző SCAN módokban, mint termék ion szkennelés, prekurzor ion szkennelés, és neutrális vesztés. A tömegspektrométerek tipikus problémája a gyors szkennelés során fellépő tömeg eltérés.

A Shimadzu tulajdonát képező UFscanning technológia lehetővé teszi a nagy sebességű prekurzor ion szkennelést, neutrális vesztés vizsgálatot, a spektrum minőség feláldozása nélkül. Ráadásul az LCMS-8040 nagyobb érzékenységet biztosít.  A fenti ábrán látható, hogy a 2727 u/s és 6000 u/s szkennelési sebesség esetén ugyanazt a tömeget kapjuk.

Kivételes tartósság

450 egymás utáni analízis eredményét ábrázoltuk. A verapamil ESI+ és a warfarin ESI- folyamatos analízisét hajtottuk végre vérplazmában. Az első, a 250. és 450. analízis kromatogrammja látható alább. Az ismételhetőség 4,18% verapamil és 6,61 % warfarin esetében, oszlopon mért 1 pg mennyiség esetén.

Ultra gyors elválasztás femtogram szinten

A fentivel azonos UHPLC módszert alkalmazva, 100 fg verapamilt és warafrint injektáltunk az LCMS-8040 készülékbe. Az oszlopon mért 100 fg esetén a jel/zaj viszony értéke 146 verapamil esetében és 30 warfarin esetében.

A detektálási limit (S/N=3) verapamilra 2,05 fg, warfarinra 9,88 fg.

Kipróbált interfész a robosztus hatékonyságért

Az LCMS analízisben szükséges optimalizálni az ionizációs paramétereket, mint hőmérséklet és gáz áramlási sebesség, annak érdekében, hogy jobb érzékenységet érjünk el.  Az ESI kapilláris pozíciója és a tű kinyúlása szintén olyan faktorok, amelyeket be kell állítani. Az ESI kapilláris pozíciója egyszerűen beállítható a pozíció szabályozó gombbal, az ESI fecskendő beállításához nem szükséges semmilyen speciális szerszám. Ráadásul a kapilláris kúpos kialakítású, amely lecsökkenti a minta eltömődés kockázatát. 

Automatikus MRM optimalizálás

Az MRM paraméterek optimalizálása az egyik legjelentősebb lépés, amennyiben mennyiségi meghatározásra alkalmas módszert készítünk hármas kvadrupól tömegspektrométerre. Az LCMS-8040 rendszer az MRM paramétereket automatikusan optimalizálja közvetlen injektálásos technikával, így bárki egyszerűen elvégezheti az optimalizálást. Természetesen az optimalizálás során kapott paramétereket megváltoztathatjuk, ha úgy ítéljük meg.  

Csatolmány Méret
Shimadzu LCMS-8040 prospektus.pdf1.08 MB 1.08 MB

Ha tetszett, oszd meg:

Regisztráció

Miért érdemes regisztrálnia?

  • hozzáférhet védett tartalmakhoz, applikációkhoz
  • feliratkozhat szakmai hírleveleinkre, melyekben értesítjük az Ön szakterületét érintő friss hírekről
  • igénybe veheti online support szolgáltatásunkat

addRegisztrálok

Friss tartalom

Nagy érzékenységű mérés a micro-tól a semi-micro tartományig.

A korábbi évekhez hasonlóan 2019-ben is tartunk kromatográfiás tanfolyamokat, hogy ügyfeleink és partnereink tovább mélyíthessék a kromatográfiás ismereteiket.

Megjelent a Shimadzu három új GCMS modellje: GCMS-TQ8050 NX, a GCMS-TQ8040 NX és a GCMS-QP2020 NX

Cégünk 2018 októberétől a CLAIND srl. cég gázgenerátorainak forgalmazását és szervizelését is ellátja.

Kompakt FTIR készülék, amelyet ott használhatunk, ahol szükség van rá.

A CLAM-2000 teljesen automatizált mintaelőkészítő modul az LCMS-hez a Shimadzu sokéves fejlesztésén alapuló kiterjedt véralvadási analizátor technológián alapul. Egyszerűen helyezze a vérgyűjtő vagy más csöveket a helyére, és a rendszer teljesen automatikusan végrehajtja a vér vagy más minták előkészítését LCMS elemzéshez.

A következő iparági szabvány meghatározásával az új GC-2030 intelligens funkciókat kínál a GC elemzés egyszerűvé tételéhez. A legjobb érzékenységet és a világszínvonalú precízitást biztosít. Az Advance Flow Technology bővítések támogatják a kromatográfiás elválasztást, a termelékenység növelését és a minta szerinti költségcsökkentést.