Shimadzu LCMS-8045 hármas kvadrupól tömegspektrométer
Termék kategória

Az LCMS-8045 módosított ionforrása és ütközési cella technológiája nagyobb hatékonyságot és nagyobb pontosságot és megbízhatóságot eredményez mennyiségi méréseknél. Továbbá, az ionforrás kábel és csőcsatlakozó nélküli házban van, és az elpárologtatást segítő kapillárist (desolvation capillary) a vákuum leállítása nélkül lehet kicserélni. Ez fokozott tartósságot, könnyebb karbantartást és alacsonyabb üzemeltetési költséget eredményez.

Mint a Shimadzu UFMS sorozat tagja, az LCMS-8045 is az ultragyors technológiára jellemző tulajdonságokkal rendelkezik. A pásztázási sebessége 30,000 u/sec, úgy, hogy közben megmarad a tömegpontosság. A polaritás-váltási idő 5 msec, ami miatt az eredmények

A LabSolutions szoftver speciális felhasználói igényeket elégít ki

Az LCMS-8045 készüléket a Shimadzu LabSolutions szoftver vezérli, ami egy intuitív csomag: egyszerű készülékvezérlést, változatos adatkezelést és szabályozott körülmények között történő integrálást tesz lehetővé. Számos opcióval biztosítjuk a felhasználók speciális igényeit: alkamazás-specifikus módszercsomagokkal és nyílt hozzáférésű, mennyiségi mérések kiértékelésére alkalmas szoftverrel.

Az LCMS-8045 frissíthető, úgy, mint az LCMS-8050 készülék is, LCMS-8060 készülékre, abban az esetben, ha új kihívások vagy alkalmazások miatt még nagyobb érzékenység szükséges.

Robusztus ionforrás és mintabeviteli rendszer

A Shimadzu MS interfésze nagy érzékenységű fűtött ESI ionforrás, fűtött kapilláris minta beviteli rendszert tartalmaz és saját ion átviteli optikát. Ez a kialakítás nagyon robusztus MS hatékonyságot eredményez. 12.000 plazma mintát injektáltunk 25 napon keresztül (több, mint 480 mintát naponta). A pikogramm mennyiségű alprazolam analízisének relatív szórás  3,42% volt.

Készülék detektálási határ: IDL

Az IDL az egyik mérőszáma a készülék érzékenységének. A fenti ábrán látható a rezerpin és klóramfenikol ESI+ és ESI- kromatogrammja. Az IDL érték 2,03 fg a rezerpin, és 2,09 fg a klóramfenikol esetében.

Új tervezésű ionforrás

A kábel és csövezés nélküli kialakítás egyszerűsíti az ionforrás eltávolítását, cseréjét. Egyetlen kar segítségével nyitható az egység, majd felemelésével eltávolítható. Ráadásul szerszám nélkül kiszerelhető a tű az APCI és DUIS ionforrásból, egyszerűsítve a karbantartást.

Egyszerű karbantartás

Ahogy a Shimadzu többi hármas kvadrupól rendszerének, az LCMS-8045 karbantartása is egyszerű. Az oldószer eltávolító egység (DL) és az ESI kapillár cseréje is gyors és egyszerű. Mindezen felül, a DL cseréjéhez nem kell leállítani a vákuum rendszert.

Automatikus MRM optimalizálás

Az MRM paraméterek optimalizálása az egyik legjelentősebb lépés, amennyiben mennyiségi meghatározásra alkalmas módszert készítünk hármas kvadrupól tömegspektrométerre. Az LCMS-8045 rendszer az MRM paramétereket automatikusan optimalizálja közvetlen injektálásos technikával, így bárki egyszerűen elvégezheti az optimalizálást. Természetesen az optimalizálás során kapott paramétereket megváltoztathatjuk, ha úgy ítéljük meg.

Dwell time automatikus számítása

Az optimális dwell time értékét a szoftver automatikusan számítja ki az átfedett MRM csatornák számából és a maximális loop time értékéből.

Csatolmány Méret
Shimadzu LCMS-8045 prospektus.pdf1.99 MB 1.99 MB

Ha tetszett, oszd meg:

Regisztráció

Miért érdemes regisztrálnia?

  • hozzáférhet védett tartalmakhoz, applikációkhoz
  • feliratkozhat szakmai hírleveleinkre, melyekben értesítjük az Ön szakterületét érintő friss hírekről
  • igénybe veheti online support szolgáltatásunkat

addRegisztrálok

Friss tartalom

Ivóvíz határérték perklorát, klorát, klorit és bromit komponensekre nagyon alacsony, µg/L (ppb) tartományban vannak, amit a hagyományos ionkromatográf rendszerekkel szinte lehetetlen elérni.

Ezek mérését ezért vagy a rendszer módosításával, vagy alternatív méréstechnikával kell végezni.

Jelen összefoglalóban néhány Shimadzu-alkalmazást mutatunk be ezen komponensek vízmintákból történő mérésére.

Az új Shimadzu Gas Selector 2030 egység bemutatása

Gáztakarékosságra és a vivőgáz-adta lehetőségek bővítésére jó megoldást kínál a Shimadzu Gas Selector 2030 egysége.

A metanol és az acetonitril szerves oldószerek, amiket a fordított fázisú folyadékkromatográfiában gyakran alkalmaznak. A fizikai-kémiai tulajdonságaik eltérnek, ezért ebben az összefoglalóban 7 kulcsfontosságú különbségüket mutatjuk be, amiket érdemes szem előtt tartani a fordított fázisú folyadékkromatográfiás alkalmazásoknál.

A gyógyszeriparban felhasznált etanol tisztaságának teljesítenie kell a gyógyszerkönyvekben rögzített minőséget, melyek közül cikkünkben a szennyezők spektrofotometriás vizsgálatának műszeres és szoftveres megoldását mutatjuk be.

A Shimadzu első LC-MS/MS készülékének a megjelenése után nem csak a hardver és a szoftver fejlesztésén dolgozik, de olyan módszercsomagok kidolgozásán is, amivel nagymértékben meg tudja könnyíteni a felhasználók dolgát. A módszercsomagok olyan költségtakarékos megoldást kínálnak, amivel ezt a hosszú fejlesztési időt lehet csökkenteni.

SIL-40 automata mintaadagoló hasznos minta-előkészítési funkcióinak bemutatása.

Megnövelt analitikai hatékonyság és sokoldalú integrált adatkezelés a SIL-40 sorozat automata mintaadagolóinak kettős injektálás funkciójával.

A GC-2010 Pro készülék a rutin gázkromatográfok új generációja. Gyors fűtési és hűtési sebessége csökkenti az analízis idejét és nagyobb mintaszám mérését teszi lehetővé. A GC-2010 Plus technológiáját használva kombinálja a könnyű kezelést és a hatékony mérést kiváló érzékenység és precizitás mellett.

A korábbi évekhez hasonlóan 2020-ban is tartunk kromatográfiás tanfolyamokat, hogy ügyfeleink és partnereink tovább mélyíthessék a kromatográfiás ismereteiket.