Shimadzu LCMS-8060 hármas kvadrupól tömegspektrométer
Termék kategória

Az LCMS-8060 készülék a tömegspektrometria úttörő innovációja, ami segít új szintre emelni az érzékenységet és a sebességet. A Shimadzu az első tömegspektrométer gyártó, aki a készülékben ultragyors technológiát is alkalmaz.

 

Az UF-Qarray ionfókusz lehetőségét újradefiniálva, az LCMS-8060 jelentős előnyt biztosít a mennyiségi kimutatásban, ami valódi előnyt jelentő megoldásokkal megnyitja az utat a tudósok felé. Az újonnan fejlesztett UF-Qarray ionterelő egy úttörő technológia, ami növeli az LC/MS/MS érzékenységet azzal, hogy növeli az ionáramot és csökkenti a zajt. Az ionforrás, ionterelő és a vákuumrendszer fejlesztéseivel az LCMS-8060 készülék új távlatokat nyit az érzékenység terén, ami valódi különbség és amivel jobban és gyorsabban is dolgozhatunk.

Sebesség

A nagysebességű MS/MS detektálás és a páratlan LC teljesítmény inspirált minket arra, hogy a világon elsőként fejlesszünk 15,000 u/sec pásztázási sebességű és 15 msec polaritás váltású hármas kvadrupól tömegspektrométert. Az LCMS-8060 készülékben a pásztázási sebesség 30,000 u/sec-ra növekedett, a polaritásváltás pedig 5 msec-ra csökkent, amivel még a korábbinál is jobban és gyorsabban dolgozhatunk.

Gyors polaritásváltás

Az LCMS-8060 UF Technológiát használ, amivel a polaritásváltás 5 msec.


Detektálj többet

Gyors ciklusidők segítenek, hogy több komponenst nagyobb biztonsággal és precizitással mérjünk.

A gyorsabb polaritásváltás maximalizálja a dwell time-ot és segít optimálni a ciklusidőt az LC/MS/MS módszereknél.

A polaritásváltás idejének változtatása 5, 20 és 50 msec között. Dwell time (kék), pause time (piros) és polaritásváltás (zöld). Loop time: 400 msec, 65 MRM átmenet egyidejű monitorozása.

Nagyérzékenységű peptid detektálás

A nagy érzékenységgel és gyors pásztázással megnyílik a lehetőség a mennyiségi proteomika felé.

A gyulladás biomarkerének, a tryptikus peptid AFVPFK (a C-reaktív fehérjéből, CRP) az átlagos koncentrációja a plazmában 3 mg/L. Az LCMS-8060 készülékkel az AFVFPK rendkívül érzékenyen mérhető, a legalacsonyabb kalibrációs pont 0.008 mg/L.  

Lipid Mediátor Profil

Lipid mediátorok a bioaktív lipidek egy csoportja, amiket helyileg, specifikus bioszintetikus utak termelnek, válaszul a sejten kívüli stimulálásra. A lipid mediátorok részt vesznek számos pszichológiai folyamatban és a helytelen működésük gyakran valamilyen betegséggel hozható összefüggésbe, mint a gyulladás, terméketlenség, érelmeszesedés, ischemia, metabolikus szindróma és a rák. Hogy jobban megértsük a lipid mediátorok és betegségek kapcsolatát, létrehoztunk egy módszecsomagot, mellyel lipid mediátorokat lehet mérni az arachidonsav-ciklusból. Az LCMS-8060 és a lipid mediátor módszercsomaggal arachidonsav metabolitokat lehet meghatározni emberi vérmintából széles koncentráció tartományban, a nM alattitól a µM koncentrációig.  5-HETE mutatta a legnagyobb koncentrációt, ami 1 μM és a legalacsonyabb 12-HHT (0.5 nM). A 8-iso-PGF2α esetén a koncentráció 0.1 nM volt.

Szélesítse a lehetőségeit a mennyiségi/minőségi (Quant/Qual) méréseknél

A Shimadzu az ultragyors tömegspektrometria egyik vezető gyártója, ami a valós akadályokat felszámoló és jobb adatokat biztosító módszereket kínál.

Nagy érzékenységű és nagy sebességű törvényszéki vizsgálatok

Az ultragyors sebesség segít átformálni a munkafolyamatokat, növelni a termelékenységet, mert egy méréssel kapunk mennyiségi eredményt és információ-gazdag MS/MS spektrumot. Az LCMS-8060 gyorsan vált a teljes pásztázás és a pontos mennyiségi mérés között a „Synchronized Survey Scan” (SSS) funkciónak köszönhetően. Ez a mód mennyiségi mérésből automatikusan vált termékion spektrum felvételre, ha az intenzitás egy előre beállított küszöbértéket meghalad. A Quant/Qual módszerek maximálisan 1000 csatornát kezelnek egy SSS módszerben. 

A módszerben az MRM átmenet a figyelt csatorna és a termékion spektrum felvétel az ettől függő, ennek alárendelt mérési csatorna. Quant/Qual módszer benzodiazepinek vérből történő meghatározására. Az SSS toxikológiai módszercsomaggal 161 komponens mennyiségi és minőségi mérése lehetséges.

Vérmintát addícionáltunk flunitrazepam-mal három koncentráció szinten (0.1; 1.0 és 10 ng/mL) és módosított QuEChERS minta-előkészítést alkalmaztunk. A flunitrazepam 3,000 és 30,000 u/sec pásztázási sebesség mellett is pontosan mérhető. 30,000 u/sec pásztázással az LCMS-8060 készülék több adatpontot regisztrál, tömegpontosság-vesztés és mennyiségi pontosság-vesztés nélkül. A legalacsonyabb 0.1 ng/mL koncentrációnál a termékion spektrum adatminősége változatlan marad még 30,000 u/sec pásztázás mellett is.

Egyszerű karbantartás

Ahogy a Shimadzu többi hármas kvadrupól rendszerének, az LCMS-8060 karbantartása is egyszerű. Az oldószer eltávolító egység (DL) és az ESI kapillár cseréje is gyors és egyszerű. Mindezen felül, a DL cseréjéhez nem kell leállítani a vákuum rendszert.

Ha tetszett, oszd meg:

Regisztráció

Miért érdemes regisztrálnia?

  • hozzáférhet védett tartalmakhoz, applikációkhoz
  • feliratkozhat szakmai hírleveleinkre, melyekben értesítjük az Ön szakterületét érintő friss hírekről
  • igénybe veheti online support szolgáltatásunkat

addRegisztrálok

Friss tartalom

Nagy érzékenységű mérés a micro-tól a semi-micro tartományig.

A korábbi évekhez hasonlóan 2019-ben is tartunk kromatográfiás tanfolyamokat, hogy ügyfeleink és partnereink tovább mélyíthessék a kromatográfiás ismereteiket.

Megjelent a Shimadzu három új GCMS modellje: GCMS-TQ8050 NX, a GCMS-TQ8040 NX és a GCMS-QP2020 NX

Cégünk 2018 októberétől a CLAIND srl. cég gázgenerátorainak forgalmazását és szervizelését is ellátja.

Kompakt FTIR készülék, amelyet ott használhatunk, ahol szükség van rá.

A CLAM-2000 teljesen automatizált mintaelőkészítő modul az LCMS-hez a Shimadzu sokéves fejlesztésén alapuló kiterjedt véralvadási analizátor technológián alapul. Egyszerűen helyezze a vérgyűjtő vagy más csöveket a helyére, és a rendszer teljesen automatikusan végrehajtja a vér vagy más minták előkészítését LCMS elemzéshez.

A következő iparági szabvány meghatározásával az új GC-2030 intelligens funkciókat kínál a GC elemzés egyszerűvé tételéhez. A legjobb érzékenységet és a világszínvonalú precízitást biztosít. Az Advance Flow Technology bővítések támogatják a kromatográfiás elválasztást, a termelékenység növelését és a minta szerinti költségcsökkentést.