i-sorozat
Termék kategória

A Shimadzu i-Series termékcsalád lefedi a hagyományostól az ultra gyors folyadékkromatográfiáig terjedő területet, a Prominence-i és Nexera-i készülékekkel. Nagy sebességű analízis, egyszerűsített módszer transzfer, minimális környezet terhelés és egyszerű karbantartás csak pár jellemzője az új kompakt LC készülékeknek.

Különböző konfigurációk igény szerint

Az i-Series családnak két fő tagja van a Prominence-i és a Nexera-i.

Prominence-i:

 • Áramlási sebesség tartomány: 
  • 0,001 - 5,000 ml/perc (440 bar)
  • 5,001 - 10,000 ml/perc (220 bar)
 • Kvaterner alacsony nyomású gradiens
 • 216 helyes (1,5 / 2 ml) automata mintaadagoló
 • Hűthető automata mintaadagoló
 • Hűthető/fűthető oszlop termosztát, amelyben akár 6 db oszlop is elhelyezhető
 • Detektorok: UV, diódasoros, fluoreszcens, törésmutató

Nexera-i:

 • Áramlási sebesség tartomány: 
  • 0,001 - 3,000 ml/perc (660 bar)
  • 3,001 - 5,000 ml/perc (440 bar)
  • 5,001 - 10,000 ml/perc (220 bar)
 • Kvaterner alacsony nyomású gradiens
 • 216 helyes (1,5 / 2 ml) automata mintaadagoló
 • Hűthető automata mintaadagoló
 • Hűthető/fűthető oszlop termosztát, amelyben akár 6 db oszlop is elhelyezhető
 • Detektorok: UV, diódasoros, fluoreszcens, törésmutató

Ultra alacsony keresztszennyezés

Köszönhetően a Shimadzu szabadalmaztatott áramlási útvonal kialakításának, a keresztszennyezés értéke közelítőleg nullára csökkent. A keresztszennyezés értéke 0,0025 %-ra javult, ezáltal nagy pontosságú mennyiségi analízist tesz lehetővé komplex minták esetén is.

Egyszerű működtetés a grafikai felhasználói felülettel

A LabSolution szoftverben az i-Series áramlási útvonalával egyező kinézetű felhasználói felület található. Ez lehetőséget nyújt analitikai módszerek készítésére ugyanazokkal a lépésekkel, mint az i-Series vezérlő paneljén. Ráadásul az ablakban található ikonokkal vezérelhetjük az egyes készülék egységeket, mint a szivattyú ki-bekapcsolása, auto-purge és szekvencia készítés.

Automata validálás

Az i-Series automat validálási funkciójával, bárki ellenőrizhető az oldószer szállítás stabilitását, a hullámhossz pontosságát, az abszorbancia pontosságát, a gradiens pontosságot, drift/noise értéket és egyéb paramétereket. Ráadásul a rendszer ellenőrzési funkció automatikusan végrehajtja a rutin ellenőrzéseket a készülék használata előtt és jelentést készít az önellenőrzési eredményről, regisztrálja a fogyó kopó alkatrészek használatát, a szállított eluens mennyiségét, az injektálások számát és a lámpa üzemóráját. Ez a folyamat leegyszerűsíti a készülék működési állapotának ellenőrzését.

Csatolmány Méret
i-Series Plus prospektus.pdf6.61 MB 6.61 MB

Ha tetszett, oszd meg:

Regisztráció

Miért érdemes regisztrálnia?

 • hozzáférhet védett tartalmakhoz, applikációkhoz
 • feliratkozhat szakmai hírleveleinkre, melyekben értesítjük az Ön szakterületét érintő friss hírekről
 • igénybe veheti online support szolgáltatásunkat

addRegisztrálok

Friss tartalom

Ivóvíz határérték perklorát, klorát, klorit és bromit komponensekre nagyon alacsony, µg/L (ppb) tartományban vannak, amit a hagyományos ionkromatográf rendszerekkel szinte lehetetlen elérni.

Ezek mérését ezért vagy a rendszer módosításával, vagy alternatív méréstechnikával kell végezni.

Jelen összefoglalóban néhány Shimadzu-alkalmazást mutatunk be ezen komponensek vízmintákból történő mérésére.

Az új Shimadzu Gas Selector 2030 egység bemutatása

Gáztakarékosságra és a vivőgáz-adta lehetőségek bővítésére jó megoldást kínál a Shimadzu Gas Selector 2030 egysége.

A metanol és az acetonitril szerves oldószerek, amiket a fordított fázisú folyadékkromatográfiában gyakran alkalmaznak. A fizikai-kémiai tulajdonságaik eltérnek, ezért ebben az összefoglalóban 7 kulcsfontosságú különbségüket mutatjuk be, amiket érdemes szem előtt tartani a fordított fázisú folyadékkromatográfiás alkalmazásoknál.

A gyógyszeriparban felhasznált etanol tisztaságának teljesítenie kell a gyógyszerkönyvekben rögzített minőséget, melyek közül cikkünkben a szennyezők spektrofotometriás vizsgálatának műszeres és szoftveres megoldását mutatjuk be.

A Shimadzu első LC-MS/MS készülékének a megjelenése után nem csak a hardver és a szoftver fejlesztésén dolgozik, de olyan módszercsomagok kidolgozásán is, amivel nagymértékben meg tudja könnyíteni a felhasználók dolgát. A módszercsomagok olyan költségtakarékos megoldást kínálnak, amivel ezt a hosszú fejlesztési időt lehet csökkenteni.

SIL-40 automata mintaadagoló hasznos minta-előkészítési funkcióinak bemutatása.

Megnövelt analitikai hatékonyság és sokoldalú integrált adatkezelés a SIL-40 sorozat automata mintaadagolóinak kettős injektálás funkciójával.

A GC-2010 Pro készülék a rutin gázkromatográfok új generációja. Gyors fűtési és hűtési sebessége csökkenti az analízis idejét és nagyobb mintaszám mérését teszi lehetővé. A GC-2010 Plus technológiáját használva kombinálja a könnyű kezelést és a hatékony mérést kiváló érzékenység és precizitás mellett.

A korábbi évekhez hasonlóan 2020-ban is tartunk kromatográfiás tanfolyamokat, hogy ügyfeleink és partnereink tovább mélyíthessék a kromatográfiás ismereteiket.