Nexera Bio
Termék kategória

A Nexera Bio egy biokompatibilis UHPLC rendszer, amely ugyanolyan kiváló megbízhatóságot, robusztusságot és bővíthetőséget kínál, mint a zászlóshajó Nexera UHPLC rendszerek. A Nexera Bio abban különbözik a hagyományos UHPLC rendszerektől, hogy jobban megfelel a fehérje alapú gyógyszerkészítmények, antitestek és más, biotechnológiával, génmódosítással, sejtfúzióval és sejtkultúrával előállított anyagok elemzéséhez.

A Nexera Bio kompatibilis olyan eluensekkel, amelyek nagy koncentrációban tartalmaznak sókat vagy savakat. Az ilyen eluensek gyakoriak az antitest hatóanyagok és membránfehérjék elemzése során. A készülék kis felületaktivitása megakadályozza a hagyományos UHPLC rendszereken tapasztalt csúcsszélesedést. A hagyományos rendszereknél tapasztalt kiszélesedett csúcsok különösen megnehezítik a foszforilált peptidek elemzését, amelyek nagy affinitással rendelkeznek a fémekkel szemben.

Alacsony keresztszennyezés

A Shimadzu automata mintaadagolók jó hírnévre tettek szert az iparág legalacsonyabb keresztszennyezésével. A Nexera Bio speciális anyagú folyadék útjai és számos mosó mechanizmusa tovább gátolja a biológiai mintákból történő keresztszennyezést. A detektálás érzékenysége és a kromatográfiás reprodukálhatóság jelentősen javult.

Minimális veszteség a kisebb adszorpció miatt

Néhány biomolekula könnyen adszorbeálódik rozsdamentes acél kapillárisokhoz. Az ilyen minták sikeres vizsgálata alacsony felületaktivitású rendszert igényel a probléma minimalizálása érdekében. A Nexera Bio alacsony felületaktivitása minimálisra csökkenti az adszorbeálódó minta mennyiségét, így jelentősen javítja az érzékenységet.

Javított korrózióállóság

A biológiai minták elemzése gyakran szükségessé teszi a nagy sókoncentrációjú, halogén tartalmú vegyületekkel vagy ionpárképzővel módosított eluenseket. Ezek a körülmények rozsdamentes acélból készült UHPLC rendszerek esetében problémásak lehetnek. A Nexera Bio esetében a kritikus nedvesített felületek fémmentesek, de a nagy hatékonyságú áramlási útvonal (660 bar) továbbra is biztosított marad. A Nexera Bio korrózió biztos, ellenáll a magas sótartalomnak (pl. foszfát puffer), így gondtalan működést nyújt a hétköznapokban.

Nagy érzékenység

A jobb oldali ábrán adenozin-trifoszfát (ATP) standard oldat (1 mg/l) kromatogrammja látható, a Nexera Bio és egy standard UHPLC készülékkel felvéve.

Mivel az ATP erős affinitást mutat a fémek iránt, a standard UHPLC-n a mérés hatékonyságát lerontja a minta kötődése.  Ezzel ellentétben a Nexera Bio minimalizálja az ilyen adszorpciót, ami jó csúcsformát és nagy érzékenységet eredményez.

Kiváló reprodukálhatóság

A bal oldali ábra 10 egymást követő ATP minta (standard oldat, 1 mg/l) injektálása során felvett csúcsok területének összehasonlítását mutatja, a Nexera Bio és egy standard UHPLC rendszer alkalmazásával.

A Nexera Bio alacsony felületaktivitása miatt sokkal nagyobb érzékenységet és jobb reprodukálhatóságot biztosít, mint egy standard UHPLC rendszer.

Antitest-hatóanyagok aggregátumainak vizsgálata Shim-pack Bio Diol oszlopok alkalmazásával

Antitest-hatóanyagok aggregátum mérésének sebesség növelése 2 µm-es szemcse átmérőjű töltettel rendelkező oszlop alkalmazásával

Ebben a példában Shim-pack Bio Diol vízalapú méretkizárásos kromatográfiás oszlopokat alkalmaztunk az antitest hatóanyagok aggregátumainak értékelésére.

A négy különböző pórusméretben kapható Shim-pack Bio Diol oszlopok alkalmasak méretkizárásos kromatográfiára. Ezek ideálisak aggregátumok elemzésére, antitest hatóanyagok fragmenseinek elválasztására, nukleinsavak, cukorláncok elválasztására és molekulatömeg mérésre.

A fenti ábra egy olyan példát mutat be, amelyben egy Shim-pack Bio Diol oszlopot használunk egy antitest hatóanyag elemzésére.

A szemcseméretet 5 µm-ről 2 µm-re csökkentve javult az aggregátumok elválasztása, nagyobb lett az érzékenység és a pontosság. Ezen kívül gyorsabb lett a mérés, rövidebb (150 mm) oszlop alkalmazásával.

Szintetikus oligonukleotidok mérése Shim-pack Bio IEX oszlop felhasználásával

Szintetikus oligonukleotid (egyláncú DNS) elválasztása Shim-pack Q-NP oszlop használatával

A Shim-pack Bio IEX egy ioncserélő oszlop, amely fehérjék és nukleinsavak elválasztására alkalmas. A Shim-pack Bio IEX oszlopok porózus vagy nem porózus töltetekkel is kaphatók, kis mennyiségek laboratóriumi tisztítására szolgálnak.

A fenti ábrán látható méréshez egy nem porózus Shim-pack Bio IEX oszlopot használtunk szintetikus oligonukleotidok elemzésére. A Shim-pack Bio IEX oszlop képes elválasztani egymástól akár a csak egy bázissal különböző molekulákat is.

Peptid mérés Mastro ™ C18 fémmentes oszlop alkalmazásával

Angiotenzin I reprodukálhatósági tesztje Nexera Bio rendszeren és Mastro oszlopon

Az fentiekben bemutatott kromatogramokat angiotenzin I standard oldatának (100 mg/l) 5 egymást követő injektálásával kaptuk, egy Mastro C18 nagynyomású fémmentes oszlop felhasználásával Nexera Bio rendszerben.

A csúcsterületekre vonatkozó 0,12% -os relatív szórás alapján a reprodukálhatóság kiváló.

Ha tetszett, oszd meg:

Regisztráció

Miért érdemes regisztrálnia?

  • hozzáférhet védett tartalmakhoz, applikációkhoz
  • feliratkozhat szakmai hírleveleinkre, melyekben értesítjük az Ön szakterületét érintő friss hírekről
  • igénybe veheti online support szolgáltatásunkat

addRegisztrálok

Friss tartalom

A korábbi évekhez hasonlóan 2020-ban is tartunk kromatográfiás tanfolyamokat, hogy ügyfeleink és partnereink tovább mélyíthessék a kromatográfiás ismereteiket.

Nagy érzékenységű mérés a micro-tól a semi-micro tartományig.

Megjelent a Shimadzu három új GCMS modellje: GCMS-TQ8050 NX, a GCMS-TQ8040 NX és a GCMS-QP2020 NX

Cégünk 2018 októberétől a CLAIND srl. cég gázgenerátorainak forgalmazását és szervizelését is ellátja.

Kompakt FTIR készülék, amelyet ott használhatunk, ahol szükség van rá.

A CLAM-2000 teljesen automatizált mintaelőkészítő modul az LCMS-hez a Shimadzu sokéves fejlesztésén alapuló kiterjedt véralvadási analizátor technológián alapul. Egyszerűen helyezze a vérgyűjtő vagy más csöveket a helyére, és a rendszer teljesen automatikusan végrehajtja a vér vagy más minták előkészítését LCMS elemzéshez.

A következő iparági szabvány meghatározásával az új GC-2030 intelligens funkciókat kínál a GC elemzés egyszerűvé tételéhez. A legjobb érzékenységet és a világszínvonalú precízitást biztosít. Az Advance Flow Technology bővítések támogatják a kromatográfiás elválasztást, a termelékenység növelését és a minta szerinti költségcsökkentést.