Shimadzu Nexera LC-40 UHPLC
Termék kategória

Az LC technológiában szerzett 40 éves tapasztalatra építve a Nexera sorozat a HPLC rendszerek családjának tagja, amivel elérhetőek az AI és az IoT fejlesztések, amivel új irányt mutatunk. 
  
•    Az intelligencia új szintje
•    A hatékonyság új szintje
•    A dizájn új szintje

A Shimadzu már régóta fejleszti a HPLC rendszerek teljesítményét. Ugyanakkor, felismertük, hogy az általános hatékonyságot nem csak egy készülék hatékonysága határozza meg, hanem a laboratórium összes eszközének kezelése is. Ez a felismerés vezetett addig, hogy az Analitikai Intelligencia (AI), mint képesség beépül a készülékbe, ami lehetővé teszi, hogy a készülék automatikusan felismerje és megoldja a problémát. Ezen kívül, a Tárgyak Internete (Internet of Things; IoT) lehetővé teszi, hogy a hálózatba kötött készülékek együttesen láthatóak a laboratóriumi menedzsment rendszerben, ami megkönnyíti az eszközök állapotának megtekintését és az erőforrások elosztásának optimalizálását.  

 

Felépítés

(1) Abszorbancia Detektor SPD-40 / SPD-40V és Diódasoros Detektor SPD-M40

 • A hőmérséklet szabályozás növeli a működési stabilitást.
 • Az analitikai adathoz menti a fogyó-kopó alkatrészek aktuális állapotát, amivel biztosítja a nyomon követhetőséget.

 

(2) Az LC-40 sorozat Eluens Szállító Egység

 • Auto-diagnosztikus funkció a problémák detektálására futtatás közben, és automatikus javító funkció.
 • Csökkentett hely szükséglet a kettős oldószerszállító rendszerrel.

 

(3) SIL-40 sorozat automata mintaadagoló / MINTATÁLCA VÁLTÓ

 • Az injektálás sebessége kétszer olyan gyors, mint a korábbi medelleké, ami rövidíti a sokmintás mintakezelési időt.
 • Akár 44 db mikroliter-tálca folyamatos analízisét is el tudja végezni.
 • Nagyon jó reprodukálhatósággal és ultra-alacsony áthordással rendelkezik a mikro-térfogatú injektálásoknál.
 • Automata minta-előkészítési funkciójával mintahígítás, belső sztenderd hozzáadása és származékképzési reakció is végeztethető, amivel csökkenthető a laboratóriumi időszükséglet.

 

(4) MPM-40: Mobil Fázis Monitor

 • Az eluanstartó tálcák tömegszenzorral vannak ellátva (opció), ezért valós időben tudják monitorozni az eluensek szintjét.

 

(5) Rendszer szabályozó egységek: SCL-40, CBM-40

 • Támogatja az intelligens eszközökön keresztüli távfelügyeletet.
 • Az oldószer purge és az alapvonal ellenőrzés egyszerűen elvégezhető az érintőpanel segítségével.

 

(6) Oszloptermosztát: CTO-40 sorozat

 • Az injektálások számát, a mérés közbeni nyomást és egyéb oszlopinformációkat automatikusan kezeli.
 • Könnyű oszlopcsatlakoztatás és kivétel megelőzi a csúcsszélesedés kialakulását.
 • A LabSolutions monitorozza az oszlop elhasználódás szintjét a használati történet alapján.

Teljes, felügyelet nélküli üzemelés az indítástól a leállításig

A Nexera képes elindulni egy beállított időpontban, elvégzi az automatikusan kipurge-öl, ekvilibrál, ellenőrzi az alapvonalat és kész lesz, mire az analitikus beér a laboratóriumba. Továbbá, a rendszert előre be lehet állítani, hogy a felhasználó beavatkozása nélkül dolgozzon a beindítástól a leállításig.

Okos eszközökről bárhonnan, bármikor elérhetőek a készülékek státusza, a mérések befejezésének várható időpontjai. Egyetlen ilyen lehetőség sem igények speciális szoftvert.

Automatikus diagnosztikus funkció és hibaelhárítás

Ritkán előfordulhat, hogy buborék képződik a mozgó fázisban és a pumpa beszívja azt. A Nexera képes monitorozni az alapvonal változását és a nyomásingadozást.

Amikor abnormális nyomásingadozást érzékel, automatikusan le tudja állítani a mérést, kipurge-öli az ágat és újraindítja az analízist, amikor visszatért a normál üzemi nyomás.

A FlowPilot védi az oszlopokat

A HPLC oszlopok tönkremehetnek a hirtelen pumpaindítástól/leállítástól vagy az extrém gradiens változástól. A Nexera automatikusan használja a FlowPilot (Áramláskontroll) funkciót, amivel az áramlási sebességet fokozatosan emeli a célértékig. Nem szükséges beindítási protokollt alkalmazni minden analízis előtt. (szabadalommal védett)

A mobil fázis szintjét méri valós időben (opció)

Az eluenstartóban tömegszenzorok vannak (opcionális), amik mérni tudják az akár 12 üveg eleuns vagy autosampler mosóoldat mennyiségét. Az eleuns szinteket szintén el lehet érni okos eszközökről.

Nem kell többé aggódni attól, hogy az eluens kifogy a mérés közben. Mérés indításkor a szoftver jelez, hogy az eluens szintje túl alacsony (szabadalommal védett).

Az erőforrások hatékony elosztása

Kezelje az egész laboratórium erőforrásait a SHIMADZU LabTotal Smart Service Net (opcionális) lehetőséggel. Át lehet tekinteni és össze is lehet hasonlítani a készülékek kihasználtságát, a mérések szabad kapacitásait és a fogyó-kopó alkatrészek állapotát (szabadalommal védett).

Analízis ciklusidő kevesebb, mint 10 másodperc

A SIL-40 automata mintaadagoló kevesebb, mint 5 másodperc alatt injektál, kétszer olyan gyors, mint az előző modell. Továbbá, folyamatos mérés lehetséges, akár 44 MTP-vel (3 mintatálca-váltót használva). Ezekkel az előnyökkel, az analízis áteresztőképessége drámaian megnőtt.

A farmakokinetikai mérések nem csak sebességet igényelnek, de nagy megbízhatóságot is alacsony koncentrációban. Az ultragyors injektálással és az ultra-alacsony keresztszennyezéssel, a SIL-40 automata mintaadagoló nagyon jó ismételhetőséget és megbízhatóságot biztosít, még ultragyors, 30 másodperces mérés esetén is.

Gyors és Megbízható mozgófázis keverés

A Nexera automatikusa keveri a mozgó fázist bármilyen keverési arányban. Ez felgyorsítja a pufferoldatok készítését és az oldószerek hígítását és ezzel könnyen elkészíthető az adott analízishez szükséges keverék oldat. A hulladék és a labor idő is csökkenthető.

Egyszerűsített módszerfejlesztés

A Nexera Method Scouting Rendszer képes arra, hogy 6 oszlop és akár 8 mobil fázis közül válasszon. Felügyelet nélkül tud mérni, maximalizálva a rendelkezésre álló időt. Továbbá, a Method Scouting rendszer egy kezdeti módszerből képes automatikusan módszereket létrehozni különböző oszlopokkal és különböző eluensekkel.

Nagy érzékenységű szennyező mérés

Az SPD-M40 detektor extrém nagy érzékenységű és lineáris tartományú (2.5 AU). Ez lehetővé teszi a nagyon alacsony koncentrációjú szennyezők és a nagy koncentrációjú fő komponensek mennyiségi mérését. A detektorba épített UV cut-off filter megvédi a mintát az UV fény általi degradálódástól, amivel elősegíti a jó linearitás elérését alacsony koncentráció-tartományban (szabadalommal védett).

Ultra alacsony áthordás

A Nexera még ultraalacsony áthordással is büszkélkedhet, még a nagyon érzékeny LC-MS/MS mérésekhez is. Ezzel a tűmosásra fordított idő csökkenthető, ami rövidíti a teljes analízis időt (szabadalommal védett).

Stabil alapvonal

Az alapvonal ingadozása befolyásolni tudja a csúcsterület számítást, ami a mennyiségi eredmények pontosságát rontja. Az SPD-M40 diódasoros detektor „Advanced TC-Optics” funkciója beállítja az átfolyó cella, lámpa és optikai rendszer hőmérsékletét, ami így kevésbé van kitéve a külső hőmérsékletingadozásnak. A zaj és az alapvonal vándorlása is 40%-kal csökkent az előző modellhez képest (szabadalommal védett).

Csatolmány Méret
Shimadzu Nexera LC-40 prospektus3.76 MB 3.76 MB

Ha tetszett, oszd meg:

Regisztráció

Miért érdemes regisztrálnia?

 • hozzáférhet védett tartalmakhoz, applikációkhoz
 • feliratkozhat szakmai hírleveleinkre, melyekben értesítjük az Ön szakterületét érintő friss hírekről
 • igénybe veheti online support szolgáltatásunkat

addRegisztrálok

Friss tartalom

A bomlásból származó hisztamin és tiramin, a hisztidin és a tirozin degradációjából keletkezik mikroorganizmusok hatására. Ha a lefogyasztott élelmiszerek, előre feldolgozott termékek, vörös húsú halak mint tonhal, bonito, makréla stb., nagy mennyiségű hisztamint tartalmaznak, akkor ételmérgezési tünetek jelentkezhetnek úgy mint láz, kiütések, szívdobogás. Az erjesztett élelmiszerekhez -mint bor vagy sajt- szintén kapcsolódhat hasonló jelenség. Ezenkívül a tiramin is erősítheti a hisztamin toxicitását, és az élelmiszerrel összefüggő migrén okozójaként jelentették.

Bár Japánban nincsenek speciális hisztaminnal kapcsolatos előírások, más országokban, beleértve az Egyesült Államokat és az EU-t, a hal- és halászati termékekre vonatkozóan a Codex (Nemzetközi Élelmiszer Szabványok) szabályozási határértékeit állapították meg. Mivel a tiramin és a hisztamin -az aminosavakhoz hasonlóan- aminocsoportot tartalmaz, a fluoreszcencia detektálása lehetséges az orto-ftal-aldehiddel (OPA) való derivatizálással. Itt bemutatunk egy példát a tiramin és a hisztamin elemzésére a Prominence Amino Acid Analysis rendszer segítségével, amelyben a detektálást oszlop utáni fluoreszcens származékképzéssel végezzük. Az ehhez az alkalmazáshoz rendelkezésre álló mozgófázis és reagens készlet tartalmazza a szükséges mozgófázisokat és reagenseket, így kiküszöbölik a mozgófázis előkészítésétéből adódó bizonytalanságot. Ezen kívül, mivel a minta előkezelése csak szűrést és hígítást tartalmaz ennél az alkalmazásnál, így az elemzés bonyolult feldolgozás nélkül is elvégezhető.

2021. szeptember 1-től a Simkon Kft. látja el a Biotage teljes körű képviseletét Magyarországon.

A tandem tömegspektrométer és a Probe Electrospray Ionization (PESI) módszer kombinációja lehetővé teszi Everolimus és Abirateron komponensek kvantitatív vizsgálatát plazmából, közvetlenül a fehérjekicsapást követően.

A megfelelő rendszerindítási folyamat: a HPLC rendszer ekvilibrálása és a specifikus rendszeralkalmassági teszt (SST) futtatása kritikus lépések az LC futtatások előtt azért, hogy biztosítsuk a magas adatminőséget (reprodukálhatóság, pontosság, stb.) és hogy csökkentsük a karbantartás költségeit, növeljük az oszlop élettartamát. Ezek a lépések időigényesek a felhasználó számára, de ha nem megfelelően végzi ezeket el, az adatromláshoz és a szükséges újramérés miatti időveszteséghez vezetnek. Ebben az összefoglalóban azt mutatjuk be, hogy a Shimadzu hogyan tudja automatikusan felkészíteni a készüléket a mérésre.

A sejttenyésztési folyamatok optimalizálása és ellenőrzése elengedhetetlen a biofarmakonok termelési hatékonyságának növeléséhez. A sejtterápia területén -beleértve a regeneratív gyógyászati eljárásokat is- különösen fontossá vált a tenyésztési folyamatok fokozott ellenőrzése, csökkentve ezzel a sejtek variabilitását és javítva a sejtek tömegtermelésének konzisztenciáját. Ezen célokra hasznos információt ad a kutatóknak a sejttenyészet felülúszó összetevőinek monitorozása. Jelenleg a tenyésztési folyamat felügyeletét pH méréssel, oldódó gázok és néhány komponens, pl.: glükóz, glutamin, laktát és ammónia mennyiségének mérésével végzik.

A műszerek leállása gyakran költséges és időigényes, de legtöbbször a problémák gyorsan megoldhatóak némi hibaelhárítási ismerettel.

 

Az LC és GC kromatográfiás hibaelhárítási útmutató célja, hogy segítse a kromatográfusokat a gyakori LC vagy GC problémák felmérésében. A füzet tartalmazza, hogyan lehet hatékonyan elhárítani és kijavítani ezeket a problémákat, hogy lehetővé tegye a rendszer újraindítását és az elemzések folytatását.

A hagyományos metanizálóval ellentétben nem kell a rendszert átalakítani és plusz gáz bevezetése sem szükséges ahhoz, hogy CO-t és CO2-t tudjunk mérni FID detektorral, széles koncentrációtartományban. A metanizálás az átalakított FID fúvókában történik meg, a fúvóka cseréje és használata is egyszerű. Beszerelhető Shimadzu GC-2030 készülékek FID detektorába. Ajánljuk mindenkinek, aki CO-t és CO2-t is mérni szeretne gázmintákból FID detektorral a rendszer átalakítása nélkül.

Teljesen automatizált online fehérjeemésztés, affinitás alapú leválasztás, intakt tömegelemzés, gyógyszerek és a gazdasejt fehérjék peptid feltérképezése egyetlen elemzésben.

Váltson hidrogénre, megéri.

A gázkromatográfiás méréseknél számos vivőgázt lehet használni: hélium, hidrogén, nitrogén, argon. A rendszer teljesítményjellemzőit és az adott módszer lehetőségeit a vivőgáz jelentősen tudja befolyásolni, ezért nem mindegy, hogy milyen vivőgázt választunk a gázkromatográfunkhoz. Jelenleg a legtöbb esetben héliumra esik a választás, mert inert és jó elválasztást lehet vele elérni. Egyes alkalmazásokhoz előszeretettel nitrogént választanak (töltetes oszlopos alkalmazások), másokhoz hidrogént. Az argon használata nem jellemző. Célszerű ezért áttekinteni azt, hogy az analitikusoknak milyen lehetőségeik vannak a vivőgázt illetően, melyik milyen tulajdonságokkal bír, és hogy miért, milyen analitikai/gazdasági megfontolásból válasszuk egyiket vagy a másikat.

Az utóbbi években a hélium ára jelentősen emelkedett, ami előrevetítette azt, hogy alternatív vivőgázokra is nyitottak legyünk. Sőt, a rendszerünket függetleníthetjük a palackoktól, ha gázgenerátor szolgáltatja a vivőgázt.

A környezetanalitika egyik alappillére a vízanalitika. A természeti erőforrások -például a folyók, az óceánok és a talaj- végesek, és mindannyian kötelesek vagyunk megőrizni azokat a jövő generációinak számára. A világban, amelyben ma élünk, továbbra is jelentős terhelésnek tesszük ki ezeket az erőforrásokat olyan gyakorlatok révén, mint az ipari gyártás. Alapvető fontosságú tehát, hogy az újrahasznosítás, az erőforrások újrafeldolgozása és a szennyezés csökkentése révén megőrizzük és megvédjük környezetünket. Ezeket csak pontos monitorozással és elegendő mennyiségű méréssel lehet megvalósítani. A Shimadzu ICPMS-2030 egyszerű, robusztus és pontos eszköz a minták mérésére, hogy az újrafeldolgozási folyamatok és a gyártási folyamatok megfelelően és felelősségteljesen irányíthatóak legyenek.