Shimadzu Nexera LC-40 UHPLC
Termék kategória

Az LC technológiában szerzett 40 éves tapasztalatra építve a Nexera sorozat a HPLC rendszerek családjának tagja, amivel elérhetőek az AI és az IoT fejlesztések, amivel új irányt mutatunk. 
  
•    Az intelligencia új szintje
•    A hatékonyság új szintje
•    A dizájn új szintje

A Shimadzu már régóta fejleszti a HPLC rendszerek teljesítményét. Ugyanakkor, felismertük, hogy az általános hatékonyságot nem csak egy készülék hatékonysága határozza meg, hanem a laboratórium összes eszközének kezelése is. Ez a felismerés vezetett addig, hogy az Analitikai Intelligencia (AI), mint képesség beépül a készülékbe, ami lehetővé teszi, hogy a készülék automatikusan felismerje és megoldja a problémát. Ezen kívül, a Tárgyak Internete (Internet of Things; IoT) lehetővé teszi, hogy a hálózatba kötött készülékek együttesen láthatóak a laboratóriumi menedzsment rendszerben, ami megkönnyíti az eszközök állapotának megtekintését és az erőforrások elosztásának optimalizálását.  

 

Felépítés

(1) Abszorbancia Detektor SPD-40 / SPD-40V és Diódasoros Detektor SPD-M40

 • A hőmérséklet szabályozás növeli a működési stabilitást.
 • Az analitikai adathoz menti a fogyó-kopó alkatrészek aktuális állapotát, amivel biztosítja a nyomon követhetőséget.

 

(2) Az LC-40 sorozat Eluens Szállító Egység

 • Auto-diagnosztikus funkció a problémák detektálására futtatás közben, és automatikus javító funkció.
 • Csökkentett hely szükséglet a kettős oldószerszállító rendszerrel.

 

(3) SIL-40 sorozat automata mintaadagoló / MINTATÁLCA VÁLTÓ

 • Az injektálás sebessége kétszer olyan gyors, mint a korábbi medelleké, ami rövidíti a sokmintás mintakezelési időt.
 • Akár 44 db mikroliter-tálca folyamatos analízisét is el tudja végezni.
 • Nagyon jó reprodukálhatósággal és ultra-alacsony áthordással rendelkezik a mikro-térfogatú injektálásoknál.
 • Automata minta-előkészítési funkciójával mintahígítás, belső sztenderd hozzáadása és származékképzési reakció is végeztethető, amivel csökkenthető a laboratóriumi időszükséglet.

 

(4) MPM-40: Mobil Fázis Monitor

 • Az eluanstartó tálcák tömegszenzorral vannak ellátva (opció), ezért valós időben tudják monitorozni az eluensek szintjét.

 

(5) Rendszer szabályozó egységek: SCL-40, CBM-40

 • Támogatja az intelligens eszközökön keresztüli távfelügyeletet.
 • Az oldószer purge és az alapvonal ellenőrzés egyszerűen elvégezhető az érintőpanel segítségével.

 

(6) Oszloptermosztát: CTO-40 sorozat

 • Az injektálások számát, a mérés közbeni nyomást és egyéb oszlopinformációkat automatikusan kezeli.
 • Könnyű oszlopcsatlakoztatás és kivétel megelőzi a csúcsszélesedés kialakulását.
 • A LabSolutions monitorozza az oszlop elhasználódás szintjét a használati történet alapján.

Teljes, felügyelet nélküli üzemelés az indítástól a leállításig

A Nexera képes elindulni egy beállított időpontban, elvégzi az automatikusan kipurge-öl, ekvilibrál, ellenőrzi az alapvonalat és kész lesz, mire az analitikus beér a laboratóriumba. Továbbá, a rendszert előre be lehet állítani, hogy a felhasználó beavatkozása nélkül dolgozzon a beindítástól a leállításig.

Okos eszközökről bárhonnan, bármikor elérhetőek a készülékek státusza, a mérések befejezésének várható időpontjai. Egyetlen ilyen lehetőség sem igények speciális szoftvert.

Automatikus diagnosztikus funkció és hibaelhárítás

Ritkán előfordulhat, hogy buborék képződik a mozgó fázisban és a pumpa beszívja azt. A Nexera képes monitorozni az alapvonal változását és a nyomásingadozást.

Amikor abnormális nyomásingadozást érzékel, automatikusan le tudja állítani a mérést, kipurge-öli az ágat és újraindítja az analízist, amikor visszatért a normál üzemi nyomás.

A FlowPilot védi az oszlopokat

A HPLC oszlopok tönkremehetnek a hirtelen pumpaindítástól/leállítástól vagy az extrém gradiens változástól. A Nexera automatikusan használja a FlowPilot (Áramláskontroll) funkciót, amivel az áramlási sebességet fokozatosan emeli a célértékig. Nem szükséges beindítási protokollt alkalmazni minden analízis előtt. (szabadalommal védett)

A mobil fázis szintjét méri valós időben (opció)

Az eluenstartóban tömegszenzorok vannak (opcionális), amik mérni tudják az akár 12 üveg eleuns vagy autosampler mosóoldat mennyiségét. Az eleuns szinteket szintén el lehet érni okos eszközökről.

Nem kell többé aggódni attól, hogy az eluens kifogy a mérés közben. Mérés indításkor a szoftver jelez, hogy az eluens szintje túl alacsony (szabadalommal védett).

Az erőforrások hatékony elosztása

Kezelje az egész laboratórium erőforrásait a SHIMADZU LabTotal Smart Service Net (opcionális) lehetőséggel. Át lehet tekinteni és össze is lehet hasonlítani a készülékek kihasználtságát, a mérések szabad kapacitásait és a fogyó-kopó alkatrészek állapotát (szabadalommal védett).

Analízis ciklusidő kevesebb, mint 10 másodperc

A SIL-40 automata mintaadagoló kevesebb, mint 5 másodperc alatt injektál, kétszer olyan gyors, mint az előző modell. Továbbá, folyamatos mérés lehetséges, akár 44 MTP-vel (3 mintatálca-váltót használva). Ezekkel az előnyökkel, az analízis áteresztőképessége drámaian megnőtt.

A farmakokinetikai mérések nem csak sebességet igényelnek, de nagy megbízhatóságot is alacsony koncentrációban. Az ultragyors injektálással és az ultra-alacsony keresztszennyezéssel, a SIL-40 automata mintaadagoló nagyon jó ismételhetőséget és megbízhatóságot biztosít, még ultragyors, 30 másodperces mérés esetén is.

Gyors és Megbízható mozgófázis keverés

A Nexera automatikusa keveri a mozgó fázist bármilyen keverési arányban. Ez felgyorsítja a pufferoldatok készítését és az oldószerek hígítását és ezzel könnyen elkészíthető az adott analízishez szükséges keverék oldat. A hulladék és a labor idő is csökkenthető.

Egyszerűsített módszerfejlesztés

A Nexera Method Scouting Rendszer képes arra, hogy 6 oszlop és akár 8 mobil fázis közül válasszon. Felügyelet nélkül tud mérni, maximalizálva a rendelkezésre álló időt. Továbbá, a Method Scouting rendszer egy kezdeti módszerből képes automatikusan módszereket létrehozni különböző oszlopokkal és különböző eluensekkel.

Nagy érzékenységű szennyező mérés

Az SPD-M40 detektor extrém nagy érzékenységű és lineáris tartományú (2.5 AU). Ez lehetővé teszi a nagyon alacsony koncentrációjú szennyezők és a nagy koncentrációjú fő komponensek mennyiségi mérését. A detektorba épített UV cut-off filter megvédi a mintát az UV fény általi degradálódástól, amivel elősegíti a jó linearitás elérését alacsony koncentráció-tartományban (szabadalommal védett).

Ultra alacsony áthordás

A Nexera még ultraalacsony áthordással is büszkélkedhet, még a nagyon érzékeny LC-MS/MS mérésekhez is. Ezzel a tűmosásra fordított idő csökkenthető, ami rövidíti a teljes analízis időt (szabadalommal védett).

Stabil alapvonal

Az alapvonal ingadozása befolyásolni tudja a csúcsterület számítást, ami a mennyiségi eredmények pontosságát rontja. Az SPD-M40 diódasoros detektor „Advanced TC-Optics” funkciója beállítja az átfolyó cella, lámpa és optikai rendszer hőmérsékletét, ami így kevésbé van kitéve a külső hőmérsékletingadozásnak. A zaj és az alapvonal vándorlása is 40%-kal csökkent az előző modellhez képest (szabadalommal védett).

Csatolmány Méret
Shimadzu Nexera LC-40 prospektus3.76 MB 3.76 MB

Ha tetszett, oszd meg:

Regisztráció

Miért érdemes regisztrálnia?

 • hozzáférhet védett tartalmakhoz, applikációkhoz
 • feliratkozhat szakmai hírleveleinkre, melyekben értesítjük az Ön szakterületét érintő friss hírekről
 • igénybe veheti online support szolgáltatásunkat

addRegisztrálok

Friss tartalom

Ivóvíz határérték perklorát, klorát, klorit és bromit komponensekre nagyon alacsony, µg/L (ppb) tartományban vannak, amit a hagyományos ionkromatográf rendszerekkel szinte lehetetlen elérni.

Ezek mérését ezért vagy a rendszer módosításával, vagy alternatív méréstechnikával kell végezni.

Jelen összefoglalóban néhány Shimadzu-alkalmazást mutatunk be ezen komponensek vízmintákból történő mérésére.

Az új Shimadzu Gas Selector 2030 egység bemutatása

Gáztakarékosságra és a vivőgáz-adta lehetőségek bővítésére jó megoldást kínál a Shimadzu Gas Selector 2030 egysége.

A metanol és az acetonitril szerves oldószerek, amiket a fordított fázisú folyadékkromatográfiában gyakran alkalmaznak. A fizikai-kémiai tulajdonságaik eltérnek, ezért ebben az összefoglalóban 7 kulcsfontosságú különbségüket mutatjuk be, amiket érdemes szem előtt tartani a fordított fázisú folyadékkromatográfiás alkalmazásoknál.

A gyógyszeriparban felhasznált etanol tisztaságának teljesítenie kell a gyógyszerkönyvekben rögzített minőséget, melyek közül cikkünkben a szennyezők spektrofotometriás vizsgálatának műszeres és szoftveres megoldását mutatjuk be.

A Shimadzu első LC-MS/MS készülékének a megjelenése után nem csak a hardver és a szoftver fejlesztésén dolgozik, de olyan módszercsomagok kidolgozásán is, amivel nagymértékben meg tudja könnyíteni a felhasználók dolgát. A módszercsomagok olyan költségtakarékos megoldást kínálnak, amivel ezt a hosszú fejlesztési időt lehet csökkenteni.

SIL-40 automata mintaadagoló hasznos minta-előkészítési funkcióinak bemutatása.

Megnövelt analitikai hatékonyság és sokoldalú integrált adatkezelés a SIL-40 sorozat automata mintaadagolóinak kettős injektálás funkciójával.

A GC-2010 Pro készülék a rutin gázkromatográfok új generációja. Gyors fűtési és hűtési sebessége csökkenti az analízis idejét és nagyobb mintaszám mérését teszi lehetővé. A GC-2010 Plus technológiáját használva kombinálja a könnyű kezelést és a hatékony mérést kiváló érzékenység és precizitás mellett.

A korábbi évekhez hasonlóan 2020-ban is tartunk kromatográfiás tanfolyamokat, hogy ügyfeleink és partnereink tovább mélyíthessék a kromatográfiás ismereteiket.