Nexera Mikros
Termék kategória

A nano felett és túl

A készülék nagy érzékenységű mérést nyújt a a micro-tól a semi-micro tartományig.

A semi-micro kompatibilis LCMS rendszerekhez képest, amelyek 100 μl/perc és 500 μl/perc közötti áramlási sebesség tartományban működnek, a Nexera Mikros a célkomponensek nagyobb érzékenységű kimutatását teszi lehetővé. A nano áramlási sebességgel kompatibilis LCMS rendszerekhez képest, amelyeknél az áramlási sebesség tipikusan az 1 μl/perc és 100 μl / perc között van, a készülék rövidebb elemzési időt és nagyobb megbízhatóságot biztosít, kisebb csúcszélesedést, mindezt az UF-Link segítségével, amely lehetővé teszi az egy gombos csatlakozást és leválasztást az LCMS ionizációs interfész és az analitikai oszlopok között.

Nexera ™ Mikros és nSMOL ™ antitest BA készlet

Az nSMOLegy szabadalmaztatott, úttörő eljárás, amely lehetővé teszi az antitestek Fab régiójának szelektív proteolízisét tripszin-immobilizált nanorészecskék alkalmazásával. A Fab-eredetű peptideket nagy érzékenységű tömegspektrométeren mértük MRM-méréssel. A Nexera Mikros rendszerrel 12-szer nagyobb jelintenzitást értünk el, mint a hagyományos rendszerekkel. A megfelelő alsó határérték 0,025 μg/ml, jó linearitással. A Nexera Mikros rendszer ideális ultra kis mennyiségek LCMS-el történő kvantitatív meghatározásához.

A következő példa plazma mintából származó antitest elemzését mutatja be. A trastuzumab tartalmú plazmát előkezeltük nSMOL Antibody BA Kit-el. A trastuzumabelemzése során a Nexera Mikros dinamikus tartománya 0,00763 - 62,5 μg / ml, a linearitás R2> 0,99, és a torzítatlansága átlagban 101,0% volt.

.

A mérési eredményeket az alábbi táblázat foglalja össze több koncentráció szinten.

.

Lipid mediátorok nagy érzékenységű mérése

A lipid mediátorok olyan bioaktív lipidek, amelyek a szervezetben nyomnyi mennyiségben keletkeznek. Ezek a molekulák nagy mértékben résztvesznek az allergiás reakciókban és a gyulladásos folyamatokban. Ennek során több lipid mediátor egymással kölcsönhatásba is lép, melynek következményeként egyes molekulák képződése elindul vagy leáll. Így a a lipid mediátorok helyes értékeléséhez nagy érzékenységű mérések szükségesek, mivel a koncentrációjuk a szervezetben jelentősen ingadozik.

A fentiekben bemutatott mérési adatok öt standard lipid mediátorra vonatkoznak, beleértve a leukotriént és a HETE-t. A készülékkel elérhető mikroáramlási viszonyok a félmikro áramláshoz képest az érzékenység 10-szeres növekedését eredményezik,  pozitív és negatív módban egyaránt. 

Bemutatjuk továbbá az alábbi ábrán a 20-HETE (a),  az 5,6-DiHETE (b) és  az LTD4 (c) molekulákra vonatkozó eredményeket is. A minták 50 fg anyaggal spike-olt plazmákból (a,b,c) illetve endogén plazmából (d) származnak.

Csatolmány Méret
Nexera Mikros prospektus604.81 KB 604.81 KB
Monoclonal Antibody in human plasma nSMOL301.84 KB 301.84 KB

Ha tetszett, oszd meg:

Regisztráció

Miért érdemes regisztrálnia?

  • hozzáférhet védett tartalmakhoz, applikációkhoz
  • feliratkozhat szakmai hírleveleinkre, melyekben értesítjük az Ön szakterületét érintő friss hírekről
  • igénybe veheti online support szolgáltatásunkat

addRegisztrálok

Friss tartalom

Az 1. rész leírja a mintaüvegek adszorpciójának mechanizmusait, és azt, hogyan csökkenthető ez az adszorpció kereskedelmi forgalomba hozott, alacsony adszorpciós fiolák (LabTotal Vial és TORASTTM-H Bio Vial) használatával. Az utóbbi időben számos kérés érkezett alacsony adszorpciós polipropilén (PP) pipettahegy (PP tip) kifejlesztésére. Ezek a kérések olyan felhasználóktól érkeznek, akik szabványos PP hegyeket használnak mintavételre, hígításra és minta-előkészítésre, és azt tapasztalták, hogy az adszorpció rontja az analitikai eredmények megbízhatóságát.

Ennek megfelelően, a TORAST-H Bio Vial fejlesztését folytatva, a Shimadzu a PP hegyekhez való adszorpciót is vizsgálta, és megkezdte egy alacsony adszorpciós PP hegy kifejlesztését, és a világon először forgalomba hozta a TORAST-H pipettahegyet. Ebben a részben bemutatjuk a PP hegyek adszorpciójának jelenségét, áttekintést adunk a TORAST-H Tipről, és ismertetjük annak adszorpciót csökkentő hatását.

Összefoglalónkkal szeretnénk rávilágítani a komponensek vialban történő adszorpciójának problémájára, lehetséges megoldására.

Az automata mintaadagolóval injektált minta kapilláris csöveken keresztül jut el a(z) (U)HPLC oszlophoz. Ha a mintaoldószer és a mozgófázis nem megfelelően keveredik amíg a minta eléri az oszlopot, a csúcs alakja torzulhat. A csúcs kiszélesedik, ha a mozgófázisnál nagyobb elúciós erősségű mintaoldószert használunk. Ez hatványozottan jelentkezik a kisebb belső átmérőjű csöveket alkalmazó UHPLC-rendszerek esetén.

A folyadék-folyadék extrakció (LLE), támogatott folyadék extrakció (SLE), és szilárd fázisú extrakció (SPE) technikák már évtizedek óta léteznek, és ha szerves minta-előkészítést végez, akkor legalább az egyik technikában már járatos. De ismeri-e mindegyik technikát? Miben hasonlóak? Miben különbözőek? Tekintse át ezt velünk!

A Shimadzu LC/MS/MS foszfolipid MRM-könyvtár két módszert tartalmaz: egyet a foszfolipidek osztályozására a biológiai minták fő foszfolipideinek átfogó elemzéséhez, a másikat pedig a zsírsavösszetétel meghatározására, amelyet az osztályozási módszerrel kapott analitikai eredmények felhasználásával hoztak létre. A könyvtár a 14-22 szénatomszámú zsírsavakat tartalmazó foszfolipideket célozza meg, és több mint 867 komponenshez tartalmaz MRM-átmeneteket. A könyvtár lehetővé teszi a foszfolipid profilalkotás elvégzését egy foszfolipid osztályozási módszerrel végzett kezdeti elemzéssel. Ezt követi egy módszer létrehozása a zsírsavösszetétel meghatározására az első analízis során kimutatott foszfolipidcsúcs alapján, majd ezt használva egy második elemzés elvégzése során a zsírsavösszetétel meghatározása történik meg.

A bomlásból származó hisztamin és tiramin, a hisztidin és a tirozin degradációjából keletkezik mikroorganizmusok hatására. Ha a lefogyasztott élelmiszerek, előre feldolgozott termékek, vörös húsú halak mint tonhal, bonito, makréla stb., nagy mennyiségű hisztamint tartalmaznak, akkor ételmérgezési tünetek jelentkezhetnek úgy mint láz, kiütések, szívdobogás. Az erjesztett élelmiszerekhez -mint bor vagy sajt- szintén kapcsolódhat hasonló jelenség. Ezenkívül a tiramin is erősítheti a hisztamin toxicitását, és az élelmiszerrel összefüggő migrén okozójaként jelentették.

Bár Japánban nincsenek speciális hisztaminnal kapcsolatos előírások, más országokban, beleértve az Egyesült Államokat és az EU-t, a hal- és halászati termékekre vonatkozóan a Codex (Nemzetközi Élelmiszer Szabványok) szabályozási határértékeit állapították meg. Mivel a tiramin és a hisztamin -az aminosavakhoz hasonlóan- aminocsoportot tartalmaz, a fluoreszcencia detektálása lehetséges az orto-ftal-aldehiddel (OPA) való derivatizálással. Itt bemutatunk egy példát a tiramin és a hisztamin elemzésére a Prominence Amino Acid Analysis rendszer segítségével, amelyben a detektálást oszlop utáni fluoreszcens származékképzéssel végezzük. Az ehhez az alkalmazáshoz rendelkezésre álló mozgófázis és reagens készlet tartalmazza a szükséges mozgófázisokat és reagenseket, így kiküszöbölik a mozgófázis előkészítésétéből adódó bizonytalanságot. Ezen kívül, mivel a minta előkezelése csak szűrést és hígítást tartalmaz ennél az alkalmazásnál, így az elemzés bonyolult feldolgozás nélkül is elvégezhető.

2021. szeptember 1-től a Simkon Kft. látja el a Biotage teljes körű képviseletét Magyarországon.

A tandem tömegspektrométer és a Probe Electrospray Ionization (PESI) módszer kombinációja lehetővé teszi Everolimus és Abirateron komponensek kvantitatív vizsgálatát plazmából, közvetlenül a fehérjekicsapást követően.

A megfelelő rendszerindítási folyamat: a HPLC rendszer ekvilibrálása és a specifikus rendszeralkalmassági teszt (SST) futtatása kritikus lépések az LC futtatások előtt azért, hogy biztosítsuk a magas adatminőséget (reprodukálhatóság, pontosság, stb.) és hogy csökkentsük a karbantartás költségeit, növeljük az oszlop élettartamát. Ezek a lépések időigényesek a felhasználó számára, de ha nem megfelelően végzi ezeket el, az adatromláshoz és a szükséges újramérés miatti időveszteséghez vezetnek. Ebben az összefoglalóban azt mutatjuk be, hogy a Shimadzu hogyan tudja automatikusan felkészíteni a készüléket a mérésre.

A sejttenyésztési folyamatok optimalizálása és ellenőrzése elengedhetetlen a biofarmakonok termelési hatékonyságának növeléséhez. A sejtterápia területén -beleértve a regeneratív gyógyászati eljárásokat is- különösen fontossá vált a tenyésztési folyamatok fokozott ellenőrzése, csökkentve ezzel a sejtek variabilitását és javítva a sejtek tömegtermelésének konzisztenciáját. Ezen célokra hasznos információt ad a kutatóknak a sejttenyészet felülúszó összetevőinek monitorozása. Jelenleg a tenyésztési folyamat felügyeletét pH méréssel, oldódó gázok és néhány komponens, pl.: glükóz, glutamin, laktát és ammónia mennyiségének mérésével végzik.