NEXERA MP
Termék kategória

Annak érdekében, hogy meggyorsítsuk a kutatás-fejlesztés ütemét az olyan területeken, mint a farmakokinetika (gyógyszergyártás), nagyszámú minta gyors és pontos mérése fokozottan szükséges. Ezen igények kielégítésére fejlesztette a Shimadzu az új Nexera MP ultranagy hatékonyságú folyadékkromatográfot, ami a SIL-30ACMP többtálcás automata mintaadagolóval van ellátva. A SIL-30ACMP a jelenlegi modelleknél gyorsabb injektálást tesz lehetővé, miközben ultra alacsony áthordás jellemzi. Továbbá, 6 darab mikro mintatartó helyezhető bele, amivel összesen 2304 minta mérhető egy sorozatban. Ezen funkciókat egybeolvasztva, a Nexera MP ideális választás az LC/MS és az LC/MS/MS rendszerek elé.

A gyors injektálás jelentősen növeli a mintaszámbeli kapacitást

7 másodperces ultragyors injektálás ultragyors LC/MS/MS mérést tesz lehetővé
A SIL-30ACMP ultragyors injektálását, valamit az LCMS-8030 hármas kvadrupol tömegspektrométer ultragyors polaritásváltását (15 msec) és az ultragyors pásztázását (15,000 u/sec) ötvözve 7 másodperces injektálás és 14 másodperces futtatás érhető el.
Mozgó fázis: Acetonitril vizes oldata (+0.1 % hangyasav)
Áramlási sebesség: 1.2 mL/perc
Oszlop: Shim-pack XR-ODS II (30 mm x 1.5 mm, 2.2μm)
Ionizációs mód: ESI(+)

Megnövekedett analitikai potenciál

A SIL-30ACMP-vel még a hagyományos modellekhez viszonyítva is növelhető a hatékonyság. Az alábbi példa azt szemlélteti, hogy az analízis ideje 1000 injektálás alatt legalább 2 órával csökkenthető a SIL-30ACMP alkalmazásával.

Ultra alacsony (közel nulla) áthordás.

Ultra alacsony áthordás érhető el öblítés nélkül. Az öblítési funkcióval a teljes analízis idő az analízisek számával növekszik. A Nexera automata mintaadagolóval öblítés nélkül is közel nulla áthordás érhető el.

Ultra alacsony áthordás még a nagy érzékenységű LC/MS/MS méréseknél is

Az LC/MS méréseknél ultra alacsony áthordás szükséges. A SIL-30ACMP kivételesen alacsony áthordást biztosít még az olyan komponensekre is, mint a klór-hexidin, ami hajlamos az adszorpcióra. Továbbá, a SIL-30ACMP egy fejlesztett öblítési mechanizmussal rendelkezik, hogy még alacsonyabb áthordást tegyen lehetővé.

Az ultra alacsony áthordás miatt javult a nagyérzékenységű mérés és a mennyiségi pontosság is

Többféle komponens mintasorban való mérésekor az együtt mérendő komponensek polaritása nagyban eltérhet. Ilyen esetekben egyetlen öblítő oldattal nem lehet megfelelő tisztítást végezni. Ennek megoldására a SIL-30ACMP nemcsak kialakításában alkalmas arra, hogy minél kevesebb anyag adszorbeálódjon a felületen, hanem az öblítő mechanizmusa is a kisebb áthordás elérésére lett fejlesztve.Többféle komponens mintasorban való mérésekor az együtt mérendő komponensek polaritása nagyban eltérhet. Ilyen esetekben egyetlen öblítő oldattal nem lehet megfelelő tisztítást végezni. Ennek megoldására a SIL-30ACMP nemcsak kialakításában alkalmas arra, hogy minél kevesebb anyag adszorbeálódjon a felületen, hanem az öblítő mechanizmusa is a kisebb áthordás elérésére lett fejlesztve.

Az injekotor port a rendszer azon része, ahol áthordás kialakulhat. A SIL-30ACMP-ben a tűfoglalat automatikusan öblíthető.
Többszörös öblítési mechanizmus 4 különböző oldattal való mosást tesz lehetővé.
A tű felületét maximum két, a belső felületét pedig maximum három öblítő folyadékkal lehet mosni. Természetesen a hagyományos, egyféle folyadékkal történő öblítés szintén lehetséges. A mosási sorrend szintén megválasztható.

Kiemelkedő injektálási mechanizmus biztosítja a pontosságot még kis mintamennyiségek injektálásakor is

A SIL-30ACMP injektálási tartománya 0.1 - 50 µL között van. A nagy injektálási tartományban is megfelelő linearitás érhető el, a néhány mikroliternyi mintától, amit az UHPLC alkalmazások kívánnak, egészen a hagyományos HPLC alkalmazások által megkívánt néhány tíz mikroliteres mintákig. A SIL-30ACMP kiváló ismételhetőséget biztosít még az 1 µL vagy ennél kisebb minták injektálásakor is.

Az injektált mennyiség hatással van a meghatározhatóságra és csúcsalakra, ha a minta-extraktum szerves oldószerben van. Mivel a SIL-30ACMP kis térfogatok injektálásánál is megfelelően precíz és reprodukálható, ezzel kiküszöbölhető a nagyobb mennyiség injektálásakor fellépő torzult csúcsalak.

Nagyobb kapacitás

A mintákhoz való szabad hozzáférés lehetőséget biztosít, hogy mérés közben is újabb mintákat helyezzünk a mintatartókba.

3 tálcatípus választható és kombinálható

A SIL-30ACMP 6 darab mikro tálcát (96/384MTP, DWP) vagy normál tálcát 81.5 mL-es mintatartóknak) tud befogadni. A 96-os tálcákkal 576, a 384-es tálcákkal 2304 minta helyezhető be egyszerre. Még a 1,5 mL-es üvegedényekből is 324 darab mérhető egyszerre, így nagy mintamennyiség kezelhető, ami költséghatékonyság szempontjából egy egyedüli készüléktől nagy teljesítmény.

Tervezéskor a teljes hozzáférhetőség fontos szempont volt

Egy olyan környezetben, ahol több kutató dolgozik ugyanazon a készüléken egyszerre, nagyon előnyös, ha lehetőség van különböző mintatálcák behelyezésére. A SIL-30ACMP rugalmas környezetet biztosít, ahol például az egyik személy 1,5 mL-es üvegedényekből mér, miközben a másik mikro tálcát helyez a készülékbe. Az üvegedények vagy a tálcák mérés közben is cserélhetőek/behelyezhetőek. Továbbá, a SIL-30ACMP-t úgy tervezték, hogy megvédje az analitikus kezét az adagoló mozgó részeitől, miközben a mintákhoz teljes hozzáférést biztosít. Ez megakadályozza, hogy bármilyen baleset megtörténhessen.

Minimális kolonna-tömegspektrométer távolság

Egy LC/MS rendszeren csővezetél rövidítése fontos dolog. Az opcionális CTO-30AS oszloptermosztátot a SIL-30ACMP oldalára szereljük, magassága és szöge állítható, így az MS detektor belépő pontjához tudjuk igazítani. Így a csővezeték minimális hosszú lesz, ez csökkenti a csúcs diszperziót és ultragyors elválasztás érhető.

A nyílt hozzáférés az elemzés hatékonyságát növeli

A SIL-30ACMP-be az injektálás pillanatán kívül bármikor helyezhetünk mintákat, az Open Solution szoftverrel pedig teljes hozzáférésű környezet biztosítható, ahol kettő vagy több felhasználó osztozhat ugyanazon a rendszeren. Egyetlen rendszerrel pedig energiát és költséget takaríthatunk meg.
Mivel az Open Solution a Microsoft Corporation Internet Explorer programját használja, nincs szükség további programok telepítésére minden egyes gépre. Továbbá, csak három lépésből áll, míg a bejelentkezéstől eljutunk a mérés indításáig. Az analitikai eredményeket gyorsan és egyszerűen ellenőrizhetjük és előre meghatározott formátumokban nyomtathatjuk, menthetjük.

Ha tetszett, oszd meg:

Regisztráció

Miért érdemes regisztrálnia?

  • hozzáférhet védett tartalmakhoz, applikációkhoz
  • feliratkozhat szakmai hírleveleinkre, melyekben értesítjük az Ön szakterületét érintő friss hírekről
  • igénybe veheti online support szolgáltatásunkat

addRegisztrálok

Friss tartalom

Nagy érzékenységű mérés a micro-tól a semi-micro tartományig.

A korábbi évekhez hasonlóan 2019-ben is tartunk kromatográfiás tanfolyamokat, hogy ügyfeleink és partnereink tovább mélyíthessék a kromatográfiás ismereteiket.

Megjelent a Shimadzu három új GCMS modellje: GCMS-TQ8050 NX, a GCMS-TQ8040 NX és a GCMS-QP2020 NX

Cégünk 2018 októberétől a CLAIND srl. cég gázgenerátorainak forgalmazását és szervizelését is ellátja.

Kompakt FTIR készülék, amelyet ott használhatunk, ahol szükség van rá.

A CLAM-2000 teljesen automatizált mintaelőkészítő modul az LCMS-hez a Shimadzu sokéves fejlesztésén alapuló kiterjedt véralvadási analizátor technológián alapul. Egyszerűen helyezze a vérgyűjtő vagy más csöveket a helyére, és a rendszer teljesen automatikusan végrehajtja a vér vagy más minták előkészítését LCMS elemzéshez.

A következő iparági szabvány meghatározásával az új GC-2030 intelligens funkciókat kínál a GC elemzés egyszerűvé tételéhez. A legjobb érzékenységet és a világszínvonalú precízitást biztosít. Az Advance Flow Technology bővítések támogatják a kromatográfiás elválasztást, a termelékenység növelését és a minta szerinti költségcsökkentést.