NEXERA UC
Termék kategória

A NEXERA UC SFE – SFC – MS platform egyesíti a gyors és egyszerű on-line mintaelőkészítést a legkorszerűbb kromatográfiás analízissel és nagy érzékenységű detektálással. Nexera UC hatékonyabbá teszi a analitikai munkafolyamatot a szuperkritikus folyadék extrakciós (SFE) mintaelőkészítés és szuperkritikus folyadékkromatográfiás analízis egyedülálló kombinációján keresztül. A NEXERA UC az applikációk széles körét kínálja, izomerek és királis komponensek elválasztásától kezdve élelmiszerekben és természetes anyagokban, a biomarkerek vizsgálatán keresztül vércseppből egészen a poliemer adalékanyagok vizsgálatáig műanyagokban és csomagolóanyagokban.

Csak egy másik kromatográfiás technika… vagy az egyetlen, ami szükséges?

A NEXERA UC hatékonyabbá teszi az analízis folyamatát a teljesen új elválasztási technika alkalmazásával. Az egységes kromatográfia egyesíti a minatelőkészítést, az analízist különböző elválasztási módokkal, és a nagy érzékenységű detektálást.

A QuEChERS mintaelőkészítés and Nexera UC analízis összehasonlítása maradék peszticidek vizsgálatában

A tipikus mintaelőkészítés 35 percig tart és számos manuális lépést tartalmaz. A NEXERA UC-vel ugyanaz a minta kevesebb, mint 5 perc alatt készül el az on-line SFE/SFC analízisre és csak néhány mintaelőkészítési lépést tartalmaz.

Bomlékony komponensek degradációjának megakadályozása

A hagyományos oldószer extrakció esetén a bomlékony komponensek reakcióba léphetnek a extraháló oldószerrel, oxidáció léphet fel és/vagy bomlás.

Biomarkerek analízise szárított vércseppből (DBS)

A NEXERA UC képes nyomnyi mennyiségű folyadék mintát extrahálni. Biomarker validálásnál, elegendő a vérfoltot elhelyezni egy 0,2 ml térfogatú speciális extrakciós edénybe a mintaelőkészítéshez.

Csak néhány egyszerű lépés a tisztítás validáláshoz

A NEXERA UC használható tisztítás validáláshoz, amelyet gyógyszergyárakban alkalmaznak a gyártó készülékek tisztaságának ellenőrzésére. A NEXERA UC automatikusan futtatja az extrakciótól az analízisig tartó lépések sorozatát, csak a tampon mintát kell a extrakciós edénybe helyezni. A hagyományos tisztítás validálásnál a tampon mintát vízzel kell extrahálni és az extraktumot TOC-vel analizálják. Azonban, ha a célkomponens hidrofób, az extrakciót etanollal végzik, így az extraktum már nem mérhető TOC készülékkel. A NEXERA UC képes mindkét esetben a tisztítás validálási minták analízisére.

A sebesség, az érzékenység és a felbontás egyesítése

  • Nagyon gyors elválasztási sebesség a szuperkritikus folyadék relatív alacsony viszkozitása miatt.
  • Megnövelt csúcskapacitás és kromatográfiás felbontás
  • Analógok és/vagy királis komponensek hatékony elválasztása a nagy áthatolási képességű oldszórnek köszönhetően
  • A különböző elválasztási módok nagy érzékenységet eredményeznek.
  • Nagyobb érzékenység a minta közvetlenül a detektorba történő bejuttatása miatt.
  • Káros környeezeti hatások és költségek csökkentése a szerves oldószerek kiküszöbölésével.

Nagyobb felbontás

Jobb elválasztást és detektálási képességet eredményez a szuperkritikus folyadék alacsony viszkozitása és nagy diffúziós koefficiense. Az alábbi ábra jól mutatja a NEXERA UC kiváló szelektivitását izomer komponensek esetén, amelyek hagyományos HPLC-vel nehezen választhatók el.

Érzékenység növekedés az eltérő elválasztási mód miatt

SFC-MS/MS használatával jobb érzékenység érhető el, mint LC-MS/MS technikával.

Megnövekedett érzékenység a splitless mintabejuttatás révén

Az alacsony holt térfogatú ellen nyomás szabályzó meggátolja a csúcsok diffúzióját, és a teljes eluátum közvetlenül bejuttatható a tömegspektrométerbe ezáltal nagyobb érzékenységet érünk el.

Egyszerű és hatékony módszerfejlesztési segéd királis komponensek elválasztására

A nagy hatékonyságú SFC lerövidíti a módszerfejlesztés idejét. Automatikusan generál nagyszámú módszert akár 12 oszlop, 4 módosító és a mozgó fázis illetve a módosítók különböző arányainak kombinációjával.

Ha tetszett, oszd meg:

Regisztráció

Miért érdemes regisztrálnia?

  • hozzáférhet védett tartalmakhoz, applikációkhoz
  • feliratkozhat szakmai hírleveleinkre, melyekben értesítjük az Ön szakterületét érintő friss hírekről
  • igénybe veheti online support szolgáltatásunkat

addRegisztrálok

Friss tartalom

Az automata mintaadagolóval injektált minta kapilláris csöveken keresztül jut el a(z) (U)HPLC oszlophoz. Ha a mintaoldószer és a mozgófázis nem megfelelően keveredik amíg a minta eléri az oszlopot, a csúcs alakja torzulhat. A csúcs kiszélesedik, ha a mozgófázisnál nagyobb elúciós erősségű mintaoldószert használunk. Ez hatványozottan jelentkezik a kisebb belső átmérőjű csöveket alkalmazó UHPLC-rendszerek esetén.

A folyadék-folyadék extrakció (LLE), támogatott folyadék extrakció (SLE), és szilárd fázisú extrakció (SPE) technikák már évtizedek óta léteznek, és ha szerves minta-előkészítést végez, akkor legalább az egyik technikában már járatos. De ismeri-e mindegyik technikát? Miben hasonlóak? Miben különbözőek? Tekintse át ezt velünk!

A Shimadzu LC/MS/MS foszfolipid MRM-könyvtár két módszert tartalmaz: egyet a foszfolipidek osztályozására a biológiai minták fő foszfolipideinek átfogó elemzéséhez, a másikat pedig a zsírsavösszetétel meghatározására, amelyet az osztályozási módszerrel kapott analitikai eredmények felhasználásával hoztak létre. A könyvtár a 14-22 szénatomszámú zsírsavakat tartalmazó foszfolipideket célozza meg, és több mint 867 komponenshez tartalmaz MRM-átmeneteket. A könyvtár lehetővé teszi a foszfolipid profilalkotás elvégzését egy foszfolipid osztályozási módszerrel végzett kezdeti elemzéssel. Ezt követi egy módszer létrehozása a zsírsavösszetétel meghatározására az első analízis során kimutatott foszfolipidcsúcs alapján, majd ezt használva egy második elemzés elvégzése során a zsírsavösszetétel meghatározása történik meg.

A bomlásból származó hisztamin és tiramin, a hisztidin és a tirozin degradációjából keletkezik mikroorganizmusok hatására. Ha a lefogyasztott élelmiszerek, előre feldolgozott termékek, vörös húsú halak mint tonhal, bonito, makréla stb., nagy mennyiségű hisztamint tartalmaznak, akkor ételmérgezési tünetek jelentkezhetnek úgy mint láz, kiütések, szívdobogás. Az erjesztett élelmiszerekhez -mint bor vagy sajt- szintén kapcsolódhat hasonló jelenség. Ezenkívül a tiramin is erősítheti a hisztamin toxicitását, és az élelmiszerrel összefüggő migrén okozójaként jelentették.

Bár Japánban nincsenek speciális hisztaminnal kapcsolatos előírások, más országokban, beleértve az Egyesült Államokat és az EU-t, a hal- és halászati termékekre vonatkozóan a Codex (Nemzetközi Élelmiszer Szabványok) szabályozási határértékeit állapították meg. Mivel a tiramin és a hisztamin -az aminosavakhoz hasonlóan- aminocsoportot tartalmaz, a fluoreszcencia detektálása lehetséges az orto-ftal-aldehiddel (OPA) való derivatizálással. Itt bemutatunk egy példát a tiramin és a hisztamin elemzésére a Prominence Amino Acid Analysis rendszer segítségével, amelyben a detektálást oszlop utáni fluoreszcens származékképzéssel végezzük. Az ehhez az alkalmazáshoz rendelkezésre álló mozgófázis és reagens készlet tartalmazza a szükséges mozgófázisokat és reagenseket, így kiküszöbölik a mozgófázis előkészítésétéből adódó bizonytalanságot. Ezen kívül, mivel a minta előkezelése csak szűrést és hígítást tartalmaz ennél az alkalmazásnál, így az elemzés bonyolult feldolgozás nélkül is elvégezhető.

2021. szeptember 1-től a Simkon Kft. látja el a Biotage teljes körű képviseletét Magyarországon.

A tandem tömegspektrométer és a Probe Electrospray Ionization (PESI) módszer kombinációja lehetővé teszi Everolimus és Abirateron komponensek kvantitatív vizsgálatát plazmából, közvetlenül a fehérjekicsapást követően.

A megfelelő rendszerindítási folyamat: a HPLC rendszer ekvilibrálása és a specifikus rendszeralkalmassági teszt (SST) futtatása kritikus lépések az LC futtatások előtt azért, hogy biztosítsuk a magas adatminőséget (reprodukálhatóság, pontosság, stb.) és hogy csökkentsük a karbantartás költségeit, növeljük az oszlop élettartamát. Ezek a lépések időigényesek a felhasználó számára, de ha nem megfelelően végzi ezeket el, az adatromláshoz és a szükséges újramérés miatti időveszteséghez vezetnek. Ebben az összefoglalóban azt mutatjuk be, hogy a Shimadzu hogyan tudja automatikusan felkészíteni a készüléket a mérésre.

A sejttenyésztési folyamatok optimalizálása és ellenőrzése elengedhetetlen a biofarmakonok termelési hatékonyságának növeléséhez. A sejtterápia területén -beleértve a regeneratív gyógyászati eljárásokat is- különösen fontossá vált a tenyésztési folyamatok fokozott ellenőrzése, csökkentve ezzel a sejtek variabilitását és javítva a sejtek tömegtermelésének konzisztenciáját. Ezen célokra hasznos információt ad a kutatóknak a sejttenyészet felülúszó összetevőinek monitorozása. Jelenleg a tenyésztési folyamat felügyeletét pH méréssel, oldódó gázok és néhány komponens, pl.: glükóz, glutamin, laktát és ammónia mennyiségének mérésével végzik.

A műszerek leállása gyakran költséges és időigényes, de legtöbbször a problémák gyorsan megoldhatóak némi hibaelhárítási ismerettel.

 

Az LC és GC kromatográfiás hibaelhárítási útmutató célja, hogy segítse a kromatográfusokat a gyakori LC vagy GC problémák felmérésében. A füzet tartalmazza, hogyan lehet hatékonyan elhárítani és kijavítani ezeket a problémákat, hogy lehetővé tegye a rendszer újraindítását és az elemzések folytatását.

A hagyományos metanizálóval ellentétben nem kell a rendszert átalakítani és plusz gáz bevezetése sem szükséges ahhoz, hogy CO-t és CO2-t tudjunk mérni FID detektorral, széles koncentrációtartományban. A metanizálás az átalakított FID fúvókában történik meg, a fúvóka cseréje és használata is egyszerű. Beszerelhető Shimadzu GC-2030 készülékek FID detektorába. Ajánljuk mindenkinek, aki CO-t és CO2-t is mérni szeretne gázmintákból FID detektorral a rendszer átalakítása nélkül.