NEXERA X2
Termék kategória

Az egyetlen kompromisszum nélküli UHPLC rendszer.

Új, jobb hatékonysági szint eléréséhez, az új generációs Nexera a Shimadzutól megcélozza az összes analitikai szükségletet: hagyományos / nagy sebességű-ultra nagy sebességű / nagy felbontású / magas hőmérsékletű kromatográfia, amely nem ismer kompromisszumot.

Maximális teljesítmény

A Nexera pontos oldószerszállítást, kiváló reprodukálhatóságot és közel nulla keresztszennyezést biztosít, teljesen megbízható analízist szolgáltat az összes applikációs területen az egyes modulok tökéletesítése révén.

Maximális áteresztőképesség

Az 1300 bar-ig terjedő nyomás tartománnyal, a nagy sebességű injektálással, az átfedő (overlap) injektálással, a nagy hatékonyságú gradiens keveréssel a Nexera ultra nagy sebességű és ultra nagy felbontású analízist biztosít a felhasználók számára.

Maximális bővíthetőség

A Nexera oszlop termosztátja és automata mintaadagolója összhangban a rendszer moduláris sajátosságával, kibővítik az alkalmazási területet. Ezek az alkalmazások magukban foglalják a magas hőmérsékletű analízist, a zöld LC-t, az automata minta előkezelést és a többdimenziós LC elválasztást.

NEXERA X2 konfigurációk

Intelligens UHPLC/HPLC analízis (i-PDeA)

Együtt eluálódó csúcsok tökéletes elválasztása az Intelligens Csúcs Dekonvolúciós Analízissel (i-PDeA)

Az i-PDeA funkció lehetővé teszi adott csúcs extrakcióját az együtt eluálódó csúcsokból a spektrumuk különbözősége alapján. Az új elválasztási módszer feleslegessé teszi az együtt eluálódó csúcsok integrálásáról szóló vitát. Az i-PDeA funkció segít a szennyező komponens detektálására a vizsgálandó csúcsban.

Intelligens UHPLC/HPLC analízis (i-DReC)

Amennyiben tömény mintát analizálunk, előfordulhat, hogy a minta csúcsai túllépnek a felső mérési határon, ami megakadályozza a helyes csúcsterület számítását. Az i-DRec algoritmusának az alapja, hogy a kromatogrammot olyan hullámhosszon (λb) veszi fel, ahol az elnyelés kisebb, és korrigálja az érzékenységi koefficienssel (k), amely értéket a cél csúcs aljából vett intenzitások hányadosából számítja. Az i-DReC által használt paramétereket a szoftver jobbár automatikusan számítja. Segítségével a dinamikus tartomány jelentősen növelhető.

Kiváló érzékenység

Elérni a maximum érzékenységet

Az SPD-M30A diódasoros detektor nagy érzékenységű és alacsony fényszórású kapilláris cellát tartalmaz, amely zajszintje 0.4×10-5 AU. Az SPD-M30A utolérhetetlen UHPLC analízist kínál köszönhetően a nagy érzékenységnek és nagy felbontásnak.

Egyedülálló dinamikus tartomány

Az SPD-M30 kiváló dinamikus tartománnyal rendelkezik az alap cellával is. Ugyan a példa kromatohrammon látható mintához csak 0,005% szennyező komponenst adtunk, a szimultán analízise a főcsúcsnak és a szennyező csúcsnak mégis lehetséges volt. Amennyiben még szélesebb dinamikus tartoményra van szükégünk, az i-DRec funkciót hívhatjuk segítségül.

Egyedülálló spektrum felbontás és linearitás

Az SPD-M30A páratlan spektrum felbontást kínál az optimalizált optikai rendszerével. Ráadásul, az új jel feldolgozási technológia kiváló spektrum linearitást valósít meg, széles tartományban az alacsonytól a magas koncentrációig. Az SPD-M30A széles dinamikus tartománya alkalmassá teszi hatékony tisztaság analízisre.

Alapvonal stabilitás, hőmérséklet vezérlet TC-optikával

Az SPD-M30A alkalmazza az új hőmérséklet vezérelt TC optikát SR cellával, amely bemeneti csövezésének hőcseréje teljes mértékben optimalizált. E jellemzőknek köszönhetően, gyorsabban stabilizálódik az alapvonal, és kisebb lesz a külső diszperzió UHPLC analízisek esetén. A gyorsabb stabilizálódás lerövidíti az analízis megkezdéséhez szükséges időt, ezáltal növel az analízis áteresztőképességét.

Összetett mosási rendszer

Amennyiben több komponensű mintát analizálunk, gyakran előfordul, hogy jelentős különbség van a kompenesek polaritásában. Ebben az esetben az egyszerű mosás nem elegendő a megfelelő mosáshoz. E probléma megoldására a Nexera X2 sorozat SIL-30AC és SIL-30ACMP automata mintaadagolója olyan kialakítású, amely kiküszöböli az adszorpciót és mosórendszerével együtt minimalizálja a keresztszennyezést.

Az összetett mosási rendszerrel akár 4 oldószer is használható, a fecskendő felületet 2 különböző oldószerrel mosható és a fecskendő belső felülete 3 oldószerrel mosható. Természetesen használható egy oldószer is a mosásra. A mosási sorrend igény szerint állítható.

Az injektor port az egyik legkritikusabb hely a keresztszennyezés szempontjából. A SIL-30ACMP esetében az injektor port mosása automatikus.

Ultra alacsony keresztszennyezés

Amennyiben mosást végzünk az alacsony keresztszennyezés érdekében, a teljes analízis idő megnövekedhet. A Nexera automata mintaadagolók kiemelkedő tulajdonsága az alacsony keresztszennyezés mosás nélkül.

Ultra alacsony keresztszennyezés még LC/MS/MS mérés esetén is

LCMS rendszerek esetén az ultra alacsony keresztszennyezés alap követelmény. A SIL-30ACMP kiváló hatékonyságot mutat még olyan komponens (klór-hexidin) esetén is, amelyik nagy hajlandóságot mutat az adszoprcióra. Mindemellett a fejlett mosási rendszerrel még alcsonyabb keresztszennyezés érhető el.

Mintaelőkezelési funkció

Mennyiségi analízishez alapvető fontosságú a kalibrációs egyenes felvétele, amely kritikus lépés kompromisszumok nélkül, a kalbibrációs egyenes pontjaihoz pontos koncentráció szükséges. A Nexera X2 SIL-30AC és Shimadzu LabSolution segítségével a folyamat leegyszerűsíthető, helyezzük a sztenderd törzsoldatokat és ismeretlen mintákat az automata mintaadagoló mintaterébe és a rendszer automatikusan elvégzi a többi lépést, kezdve a kalibrációs egyenes pontjaihoz szükséges sztenderd oldatok elkészítésétől az ismeretlen minták méréséig.

Automata oszlop előtti derivatizálás

A Nexera X2 SIL-30AC automata mintaadagoló oszlop előtti derivatizálásra is alkalmas. Mivel a reakció idő és a hozzáadott reagens mennyisége állandó, a derivatizálási reakció kiváló reprodukálhatóságú. Ráadásul a folyamat automatizáltsága jelentősen lecsökkenti a mintaelőkészítésre szánt időt.

Eluens keverési funkció

Módszerfejlesztés során gyakran kell változtatni az eluens összetételét. Ezzel a rugalmas megoldással a Nexera X2 az eluens összekeverés lehetőségét adja meg a kívánt összetételben. Használható puffer oldatok automatikus készítésére, oldószerek hígítására, sav hozzáadására és még számos egyéb feladatra. Módszerfejlesztés vagy robusztusság vizsgálat esetén számos különböző összetételű eluens szükséges kis mennyiségben. Ezekben az esetekben az oldószer összekeverési funkció segítségével az adott vizsgálathoz szükséges mennyiségű eluens állítható elő. Ezzel időt és oldószert takaríthatunk meg, így környezetet sem terheljük nagy mértékben.

Ha tetszett, oszd meg:

Regisztráció

Miért érdemes regisztrálnia?

  • hozzáférhet védett tartalmakhoz, applikációkhoz
  • feliratkozhat szakmai hírleveleinkre, melyekben értesítjük az Ön szakterületét érintő friss hírekről
  • igénybe veheti online support szolgáltatásunkat

addRegisztrálok

Friss tartalom

Nagy érzékenységű mérés a micro-tól a semi-micro tartományig.

A korábbi évekhez hasonlóan 2019-ben is tartunk kromatográfiás tanfolyamokat, hogy ügyfeleink és partnereink tovább mélyíthessék a kromatográfiás ismereteiket.

Megjelent a Shimadzu három új GCMS modellje: GCMS-TQ8050 NX, a GCMS-TQ8040 NX és a GCMS-QP2020 NX

Cégünk 2018 októberétől a CLAIND srl. cég gázgenerátorainak forgalmazását és szervizelését is ellátja.

Kompakt FTIR készülék, amelyet ott használhatunk, ahol szükség van rá.

A CLAM-2000 teljesen automatizált mintaelőkészítő modul az LCMS-hez a Shimadzu sokéves fejlesztésén alapuló kiterjedt véralvadási analizátor technológián alapul. Egyszerűen helyezze a vérgyűjtő vagy más csöveket a helyére, és a rendszer teljesen automatikusan végrehajtja a vér vagy más minták előkészítését LCMS elemzéshez.

A következő iparági szabvány meghatározásával az új GC-2030 intelligens funkciókat kínál a GC elemzés egyszerűvé tételéhez. A legjobb érzékenységet és a világszínvonalú precízitást biztosít. Az Advance Flow Technology bővítések támogatják a kromatográfiás elválasztást, a termelékenység növelését és a minta szerinti költségcsökkentést.