Shimadzu Prominence Ionkromatográf HIC-ESP
Termék kategória
Az új Prominence Ionkromatográf rendszer robusztus elektrolitikus szuppresszorral rendelkezik, ami a Shimadzu HPLC rendszereknél megszokott kiváló injektálási pontossággal és alacsony áthordással párosul, ezért rendkívül megbízható eredményeket biztosít. Az újonnan fejlesztett anion szuppresszor megőrzi a csúcsalakot, miközben nagy érzékenységet és stabil működést biztosít hosszú használat során is.
A Prominence Ionkromatográf széles applikációs körben alkalmazható mint a környezeti, gyógyszeripari és élelmiszeripari területek.

 

 

Nagy Érzékenység és Megbízhatóság

Az egyedülálló hajlított áramlási útvonallal és az optimált dialízismembránnal az új ICDS™-40A anion szuppresszor nagy hatékonyságot és stabil alapvonalelnyomást, alapvonalcsökkentést biztosít (szabadalmaztatott). A szuppresszor és a legmagasabb minőségű pumpa kombinálása megbízható eredményeket szolgáltat.

Az ICDS-40A szuppresszorral nagy érzékenység, megbízhatóság és robusztusság érhető el

Az ICDS-40A csökkenti a sávszélesedést, növeli az érzékenységet az alacsony visszatartású analitok esetében mint a fluorid, és növeli az elválasztás hatékonyságát. Az elektrodialitikus rendszerben az analízis és a regenerálás egyszerre történik, időveszteség nélkül és sokkal hatékonyabb, mint a nehézkes off-line regenerálás. A környezetre veszélyes oldatok használata - mint a kénsav - nem szükséges.

Fluorid mérése azért kritikus, mert az injektált minta víztartalma a holttérfogattal jelentkező negatív csúcsot eredményez, és a fluoridcsúcs e negatív csúcs felszálló ágán vagy annak közelében eluálódik. Köszönhetően az ICDS-40A szuppresszor kis belső térfogatának, ez a vízcsúcs keskeny marad, ami a fluorid mérését nem zavarja.

A Shimadzu új Prominence ionkromatográfjának felépítése

 

Az analitikai oszlopról eluálódó komponensek még nagy vezetőképességű eluenssel érkeznek, ami nem teszi lehetővé az érzékeny mérést. Az ICDS-40A szuppresszor az eluens Na+ ionjait H+ ionokra cseréli, amivel drasztikusan csökkenti annak vezetőképességét. A CDD cellán történt detektálás után ezt az áramlást vezeti vissza a szuppresszorba, így a szuppresszor által megtisztított folyadék mint tisztítófolyadék hasznosul.

Az ICDS-40A hatékonyan helyettesíti a nátriumiont hidrogénionra a víz elektrolíziséből. 

Az ICDS-40A anion szuppresszor felépítése és működési elve

 

A kolonnából érkező áramlás a szuppresszor cellában vissza van fordítva, közte kationáteresztő membrán van. A köpeny is kationáteresztő membránnal van ettől elválasztva, és ebben tiszta víz áramlik. A cella két oldalán anód és katód van. Az anódra és a katódra kapcsolt feszültségkülönbség miatt elektrolízis történik, a külső köpenyben az anódnál hidrogénionok, a katódnál hidroxidionok keletkeznek. A hidrogén ionok a katód irányába áramlanak, és átjutnak a féligáteresztő membránon, innen pedig a nátriumionok vándorolnak tovább a katód irányába. A kationtisztítás ellenáramban történik. Az eluens nátriumion-mentesítése után a detektorba lép, ahol a vezetőképességből generálódik a kromatogram, majd ez az eluens visszatér a szuppresszorba, ahol köpenyfolyadékként lép be. A szuppresszáló folyadékos anionszuppresszorokhoz képest az a nagy előnye, hogy ezzel a megoldással a rendszer nem igényli a szuppresszáló folyadék regenerálását.

Az alábbi ábra folyóvíz minta minden 100. injektálási csúcsterület-eredményét ábrázolja. Stabil csúcsintenzitás tapasztalható még ilyen sok mérés után is. Az ICDS-40A kiváló ioncsere funkciója biztosítja a Prominence Ionkromatográf robusztusságát.

Optimalizált kialakítás laboratóriumi felületet takarít meg

A Prominence Ionkromatográf rendszer csak 420 mm széles, amivel a lehető legkisebb laboratóriumi felületet igényli.

Könnyű használat és átfogó támogatás

Mérés, adatok kiértékelése és riportálás, mind elvégezhető a LabSolutions™ programmal

A Prominence Ionkromatográf mérési paraméterek beállítása, folyamatos mérés, automatikus leállítás, adatkiértékelés és riport létrehozása mind elvégezhető a LabSolutions programból. Az adatintegritás a LabSolutions DB vagy LabSolutions CS programokkal biztosítható.

Csatolmány Méret
Shimadzu Prominence Ionkromatográf prospektus1.17 MB 1.17 MB

Ha tetszett, oszd meg:

Regisztráció

Miért érdemes regisztrálnia?

  • hozzáférhet védett tartalmakhoz, applikációkhoz
  • feliratkozhat szakmai hírleveleinkre, melyekben értesítjük az Ön szakterületét érintő friss hírekről
  • igénybe veheti online support szolgáltatásunkat

addRegisztrálok

Friss tartalom

Az 1. rész leírja a mintaüvegek adszorpciójának mechanizmusait, és azt, hogyan csökkenthető ez az adszorpció kereskedelmi forgalomba hozott, alacsony adszorpciós fiolák (LabTotal Vial és TORASTTM-H Bio Vial) használatával. Az utóbbi időben számos kérés érkezett alacsony adszorpciós polipropilén (PP) pipettahegy (PP tip) kifejlesztésére. Ezek a kérések olyan felhasználóktól érkeznek, akik szabványos PP hegyeket használnak mintavételre, hígításra és minta-előkészítésre, és azt tapasztalták, hogy az adszorpció rontja az analitikai eredmények megbízhatóságát.

Ennek megfelelően, a TORAST-H Bio Vial fejlesztését folytatva, a Shimadzu a PP hegyekhez való adszorpciót is vizsgálta, és megkezdte egy alacsony adszorpciós PP hegy kifejlesztését, és a világon először forgalomba hozta a TORAST-H pipettahegyet. Ebben a részben bemutatjuk a PP hegyek adszorpciójának jelenségét, áttekintést adunk a TORAST-H Tipről, és ismertetjük annak adszorpciót csökkentő hatását.

Összefoglalónkkal szeretnénk rávilágítani a komponensek vialban történő adszorpciójának problémájára, lehetséges megoldására.

Az automata mintaadagolóval injektált minta kapilláris csöveken keresztül jut el a(z) (U)HPLC oszlophoz. Ha a mintaoldószer és a mozgófázis nem megfelelően keveredik amíg a minta eléri az oszlopot, a csúcs alakja torzulhat. A csúcs kiszélesedik, ha a mozgófázisnál nagyobb elúciós erősségű mintaoldószert használunk. Ez hatványozottan jelentkezik a kisebb belső átmérőjű csöveket alkalmazó UHPLC-rendszerek esetén.

A folyadék-folyadék extrakció (LLE), támogatott folyadék extrakció (SLE), és szilárd fázisú extrakció (SPE) technikák már évtizedek óta léteznek, és ha szerves minta-előkészítést végez, akkor legalább az egyik technikában már járatos. De ismeri-e mindegyik technikát? Miben hasonlóak? Miben különbözőek? Tekintse át ezt velünk!

A Shimadzu LC/MS/MS foszfolipid MRM-könyvtár két módszert tartalmaz: egyet a foszfolipidek osztályozására a biológiai minták fő foszfolipideinek átfogó elemzéséhez, a másikat pedig a zsírsavösszetétel meghatározására, amelyet az osztályozási módszerrel kapott analitikai eredmények felhasználásával hoztak létre. A könyvtár a 14-22 szénatomszámú zsírsavakat tartalmazó foszfolipideket célozza meg, és több mint 867 komponenshez tartalmaz MRM-átmeneteket. A könyvtár lehetővé teszi a foszfolipid profilalkotás elvégzését egy foszfolipid osztályozási módszerrel végzett kezdeti elemzéssel. Ezt követi egy módszer létrehozása a zsírsavösszetétel meghatározására az első analízis során kimutatott foszfolipidcsúcs alapján, majd ezt használva egy második elemzés elvégzése során a zsírsavösszetétel meghatározása történik meg.

A bomlásból származó hisztamin és tiramin, a hisztidin és a tirozin degradációjából keletkezik mikroorganizmusok hatására. Ha a lefogyasztott élelmiszerek, előre feldolgozott termékek, vörös húsú halak mint tonhal, bonito, makréla stb., nagy mennyiségű hisztamint tartalmaznak, akkor ételmérgezési tünetek jelentkezhetnek úgy mint láz, kiütések, szívdobogás. Az erjesztett élelmiszerekhez -mint bor vagy sajt- szintén kapcsolódhat hasonló jelenség. Ezenkívül a tiramin is erősítheti a hisztamin toxicitását, és az élelmiszerrel összefüggő migrén okozójaként jelentették.

Bár Japánban nincsenek speciális hisztaminnal kapcsolatos előírások, más országokban, beleértve az Egyesült Államokat és az EU-t, a hal- és halászati termékekre vonatkozóan a Codex (Nemzetközi Élelmiszer Szabványok) szabályozási határértékeit állapították meg. Mivel a tiramin és a hisztamin -az aminosavakhoz hasonlóan- aminocsoportot tartalmaz, a fluoreszcencia detektálása lehetséges az orto-ftal-aldehiddel (OPA) való derivatizálással. Itt bemutatunk egy példát a tiramin és a hisztamin elemzésére a Prominence Amino Acid Analysis rendszer segítségével, amelyben a detektálást oszlop utáni fluoreszcens származékképzéssel végezzük. Az ehhez az alkalmazáshoz rendelkezésre álló mozgófázis és reagens készlet tartalmazza a szükséges mozgófázisokat és reagenseket, így kiküszöbölik a mozgófázis előkészítésétéből adódó bizonytalanságot. Ezen kívül, mivel a minta előkezelése csak szűrést és hígítást tartalmaz ennél az alkalmazásnál, így az elemzés bonyolult feldolgozás nélkül is elvégezhető.

2021. szeptember 1-től a Simkon Kft. látja el a Biotage teljes körű képviseletét Magyarországon.

A tandem tömegspektrométer és a Probe Electrospray Ionization (PESI) módszer kombinációja lehetővé teszi Everolimus és Abirateron komponensek kvantitatív vizsgálatát plazmából, közvetlenül a fehérjekicsapást követően.

A megfelelő rendszerindítási folyamat: a HPLC rendszer ekvilibrálása és a specifikus rendszeralkalmassági teszt (SST) futtatása kritikus lépések az LC futtatások előtt azért, hogy biztosítsuk a magas adatminőséget (reprodukálhatóság, pontosság, stb.) és hogy csökkentsük a karbantartás költségeit, növeljük az oszlop élettartamát. Ezek a lépések időigényesek a felhasználó számára, de ha nem megfelelően végzi ezeket el, az adatromláshoz és a szükséges újramérés miatti időveszteséghez vezetnek. Ebben az összefoglalóban azt mutatjuk be, hogy a Shimadzu hogyan tudja automatikusan felkészíteni a készüléket a mérésre.

A sejttenyésztési folyamatok optimalizálása és ellenőrzése elengedhetetlen a biofarmakonok termelési hatékonyságának növeléséhez. A sejtterápia területén -beleértve a regeneratív gyógyászati eljárásokat is- különösen fontossá vált a tenyésztési folyamatok fokozott ellenőrzése, csökkentve ezzel a sejtek variabilitását és javítva a sejtek tömegtermelésének konzisztenciáját. Ezen célokra hasznos információt ad a kutatóknak a sejttenyészet felülúszó összetevőinek monitorozása. Jelenleg a tenyésztési folyamat felügyeletét pH méréssel, oldódó gázok és néhány komponens, pl.: glükóz, glutamin, laktát és ammónia mennyiségének mérésével végzik.