Shimadzu Prominence Ionkromatográf HIC-ESP
Termék kategória
Az új Prominence Ionkromatográf rendszer robusztus elektrolitikus szuppresszorral rendelkezik, ami a Shimadzu HPLC rendszereknél megszokott kiváló injektálási pontossággal és alacsony áthordással párosul, ezért rendkívül megbízható eredményeket biztosít. Az újonnan fejlesztett anion szuppresszor megőrzi a csúcsalakot, miközben nagy érzékenységet és stabil működést biztosít hosszú használat során is.
A Prominence Ionkromatográf széles applikációs körben alkalmazható mint a környezeti, gyógyszeripari és élelmiszeripari területek.

 

 

Nagy Érzékenység és Megbízhatóság

Az egyedülálló hajlított áramlási útvonallal és az optimált dialízismembránnal az új ICDS™-40A anion szuppresszor nagy hatékonyságot és stabil alapvonalelnyomást, alapvonalcsökkentést biztosít (szabadalmaztatott). A szuppresszor és a legmagasabb minőségű pumpa kombinálása megbízható eredményeket szolgáltat.

Az ICDS-40A szuppresszorral nagy érzékenység, megbízhatóság és robusztusság érhető el

Az ICDS-40A csökkenti a sávszélesedést, növeli az érzékenységet az alacsony visszatartású analitok esetében mint a fluorid, és növeli az elválasztás hatékonyságát. Az elektrodialitikus rendszerben az analízis és a regenerálás egyszerre történik, időveszteség nélkül és sokkal hatékonyabb, mint a nehézkes off-line regenerálás. A környezetre veszélyes oldatok használata - mint a kénsav - nem szükséges.

Fluorid mérése azért kritikus, mert az injektált minta víztartalma a holttérfogattal jelentkező negatív csúcsot eredményez, és a fluoridcsúcs e negatív csúcs felszálló ágán vagy annak közelében eluálódik. Köszönhetően az ICDS-40A szuppresszor kis belső térfogatának, ez a vízcsúcs keskeny marad, ami a fluorid mérését nem zavarja.

A Shimadzu új Prominence ionkromatográfjának felépítése

 

Az analitikai oszlopról eluálódó komponensek még nagy vezetőképességű eluenssel érkeznek, ami nem teszi lehetővé az érzékeny mérést. Az ICDS-40A szuppresszor az eluens Na+ ionjait H+ ionokra cseréli, amivel drasztikusan csökkenti annak vezetőképességét. A CDD cellán történt detektálás után ezt az áramlást vezeti vissza a szuppresszorba, így a szuppresszor által megtisztított folyadék mint tisztítófolyadék hasznosul.

Az ICDS-40A hatékonyan helyettesíti a nátriumiont hidrogénionra a víz elektrolíziséből. 

Az ICDS-40A anion szuppresszor felépítése és működési elve

 

A kolonnából érkező áramlás a szuppresszor cellában vissza van fordítva, közte kationáteresztő membrán van. A köpeny is kationáteresztő membránnal van ettől elválasztva, és ebben tiszta víz áramlik. A cella két oldalán anód és katód van. Az anódra és a katódra kapcsolt feszültségkülönbség miatt elektrolízis történik, a külső köpenyben az anódnál hidrogénionok, a katódnál hidroxidionok keletkeznek. A hidrogén ionok a katód irányába áramlanak, és átjutnak a féligáteresztő membránon, innen pedig a nátriumionok vándorolnak tovább a katód irányába. A kationtisztítás ellenáramban történik. Az eluens nátriumion-mentesítése után a detektorba lép, ahol a vezetőképességből generálódik a kromatogram, majd ez az eluens visszatér a szuppresszorba, ahol köpenyfolyadékként lép be. A szuppresszáló folyadékos anionszuppresszorokhoz képest az a nagy előnye, hogy ezzel a megoldással a rendszer nem igényli a szuppresszáló folyadék regenerálását.

Az alábbi ábra folyóvíz minta minden 100. injektálási csúcsterület-eredményét ábrázolja. Stabil csúcsintenzitás tapasztalható még ilyen sok mérés után is. Az ICDS-40A kiváló ioncsere funkciója biztosítja a Prominence Ionkromatográf robusztusságát.

Optimalizált kialakítás laboratóriumi felületet takarít meg

A Prominence Ionkromatográf rendszer csak 420 mm széles, amivel a lehető legkisebb laboratóriumi felületet igényli.

Könnyű használat és átfogó támogatás

Mérés, adatok kiértékelése és riportálás, mind elvégezhető a LabSolutions™ programmal

A Prominence Ionkromatográf mérési paraméterek beállítása, folyamatos mérés, automatikus leállítás, adatkiértékelés és riport létrehozása mind elvégezhető a LabSolutions programból. Az adatintegritás a LabSolutions DB vagy LabSolutions CS programokkal biztosítható.

Csatolmány Méret
Shimadzu Prominence Ionkromatográf prospektus1.17 MB 1.17 MB

Ha tetszett, oszd meg:

Regisztráció

Miért érdemes regisztrálnia?

  • hozzáférhet védett tartalmakhoz, applikációkhoz
  • feliratkozhat szakmai hírleveleinkre, melyekben értesítjük az Ön szakterületét érintő friss hírekről
  • igénybe veheti online support szolgáltatásunkat

addRegisztrálok

Friss tartalom

Ivóvíz határérték perklorát, klorát, klorit és bromit komponensekre nagyon alacsony, µg/L (ppb) tartományban vannak, amit a hagyományos ionkromatográf rendszerekkel szinte lehetetlen elérni.

Ezek mérését ezért vagy a rendszer módosításával, vagy alternatív méréstechnikával kell végezni.

Jelen összefoglalóban néhány Shimadzu-alkalmazást mutatunk be ezen komponensek vízmintákból történő mérésére.

Az új Shimadzu Gas Selector 2030 egység bemutatása

Gáztakarékosságra és a vivőgáz-adta lehetőségek bővítésére jó megoldást kínál a Shimadzu Gas Selector 2030 egysége.

A metanol és az acetonitril szerves oldószerek, amiket a fordított fázisú folyadékkromatográfiában gyakran alkalmaznak. A fizikai-kémiai tulajdonságaik eltérnek, ezért ebben az összefoglalóban 7 kulcsfontosságú különbségüket mutatjuk be, amiket érdemes szem előtt tartani a fordított fázisú folyadékkromatográfiás alkalmazásoknál.

A gyógyszeriparban felhasznált etanol tisztaságának teljesítenie kell a gyógyszerkönyvekben rögzített minőséget, melyek közül cikkünkben a szennyezők spektrofotometriás vizsgálatának műszeres és szoftveres megoldását mutatjuk be.

A Shimadzu első LC-MS/MS készülékének a megjelenése után nem csak a hardver és a szoftver fejlesztésén dolgozik, de olyan módszercsomagok kidolgozásán is, amivel nagymértékben meg tudja könnyíteni a felhasználók dolgát. A módszercsomagok olyan költségtakarékos megoldást kínálnak, amivel ezt a hosszú fejlesztési időt lehet csökkenteni.

SIL-40 automata mintaadagoló hasznos minta-előkészítési funkcióinak bemutatása.

Megnövelt analitikai hatékonyság és sokoldalú integrált adatkezelés a SIL-40 sorozat automata mintaadagolóinak kettős injektálás funkciójával.

A GC-2010 Pro készülék a rutin gázkromatográfok új generációja. Gyors fűtési és hűtési sebessége csökkenti az analízis idejét és nagyobb mintaszám mérését teszi lehetővé. A GC-2010 Plus technológiáját használva kombinálja a könnyű kezelést és a hatékony mérést kiváló érzékenység és precizitás mellett.

A korábbi évekhez hasonlóan 2020-ban is tartunk kromatográfiás tanfolyamokat, hogy ügyfeleink és partnereink tovább mélyíthessék a kromatográfiás ismereteiket.