Shimadzu IRAffinity-1S Fourier infravörös spektrofotométer (FTIR)
Termék kategória

Az IRAffinity-1S egy kompakt Fouriei transzformációs spektrofotométer. Az interferométert folyamatosan hangolja az optimális működési állapotot biztosítva, a beépített automatikus szárító rendszer biztosítja az egyszerű karbantartást. Az IRAffinity 1-S jel6zaj viszonya 30.000:1-hez, a maximális felbontás 0.5 cm-1, kompakt kialakítású. A LabSolution IR szoftver segítségével még egyszerűbb a működtetés köszönhetően a beépített Contaminant Analysis és Pharma Report programoknak.

Stabil interferométer

Az FTIR készülék interferométerének állapota rendkívül fontos kérdés. és az interferométer nagy pontossággal kell vezérelni. Az IRAffinity-1S-ben a tükör mozgatása precíz és egyenletes a rugalmas kapcsolt rendszernek köszönhetően (FJS) és az interferométer optimalizálását és stabilizálását a fejlett dinamikus hangolás biztosítja. Ez teszi lehetővé a stabil méréseket és a rövid bemelegedési időt.

Fejlett dinamikus hangolás

Az interferométerrel történő mintavételhez használt He-Ne lézer interferenciájának állapotát folyamatosan figyelemmel kíséri és összehasonlítja azzal az állapottal, amit a rendszer korábban rögzített optimális körülmények között. Az ilyen állapotok közötti különbséget egy fejlett digitális jelfeldolgozó számítja ki, és a rögzített tükör hajlásszöge folyamatosan változik a különbségek kiküszöbölése érdekében. Ez a visszajelzés a mintavétel során is rendelkezésre áll. A művelet végrehajtásához szükséges interferométer automatikus beállítása is lehetséges.

Védett interferométer

Az interferométer légmentesen zárt. Az interferométer belsejében lévő nedvességet folyamatosan eltávolítja egy automata szárító. A sugárelosztó nedvességálló védőfóliával van bevonva.

Validáló program

Az IRAffinity-1S rendelkezik egy validálási programmal, amely megfelel az európai és a japán gyógyszerkönyvi és az ASTM előírásoknak. A validáló program polisztirol film használatával ellenőrzi a készülék teljesítményét, az eredményről jelentést készít.
• Az európai és a japán gyógyszerkönyvi előírások alapján az alábbi ellenőrzéseket végzi

- ellenőrzi a teljesítményspektrum formáját és intenzitását

- felbontás

- hullámszám pontosság

- hullámszám reprodukálhatóság

- abszorbancia reprodukálhatóság

• ASTM szerinti vizsgálat (ASTM 1421 Level Zero):

• Energiaintenzitás teszt a teljesítményspektrum alapján
• Zajmérés 100% -os transzmittancia spektrum alapján
• Polisztirol spektrumon alapuló reprodukálhatósági vizsgálat

Szennyezés analízis program

A gyakran szennyezésként detektált anyagok spektrumának és a Shimadzu saját algoritmusának a kombinációjaként, a program nagy pontossággal azonosítja a szennyező anyagokat. A jelentést automatikusan elkészíti az analízist követően, így azok a felhasználók is könnyen végre tudják hajtani az elemzést, akiknek nincs nagy tapasztalatuk az infravörös analízisben. A program több, mint 300 szervetlen és szerves anyag, valamint polimer spektrumát tartalmazza.

Pharma Report program

Ez a program megfelel/nem felel meg döntést hozza meg az adott mintáról, a japán gyógyszerkönyv infravörös spektrofotometria fejezetében meghatározott módszer alapján. A gyógyszer azonosítási teszten felül a program használható bejövő anyagok minősítésére és kiszállítás előtti ellenőrzésre is.

Csatolmány Méret
Shimadzu IRAffinity 1S prospektus.pdf3.32 MB 3.32 MB
Shimadzu LabSolution IR prospektus.pdf5.37 MB 5.37 MB

Ha tetszett, oszd meg:

Regisztráció

Miért érdemes regisztrálnia?

  • hozzáférhet védett tartalmakhoz, applikációkhoz
  • feliratkozhat szakmai hírleveleinkre, melyekben értesítjük az Ön szakterületét érintő friss hírekről
  • igénybe veheti online support szolgáltatásunkat

addRegisztrálok

Friss tartalom

Ivóvíz határérték perklorát, klorát, klorit és bromit komponensekre nagyon alacsony, µg/L (ppb) tartományban vannak, amit a hagyományos ionkromatográf rendszerekkel szinte lehetetlen elérni.

Ezek mérését ezért vagy a rendszer módosításával, vagy alternatív méréstechnikával kell végezni.

Jelen összefoglalóban néhány Shimadzu-alkalmazást mutatunk be ezen komponensek vízmintákból történő mérésére.

Az új Shimadzu Gas Selector 2030 egység bemutatása

Gáztakarékosságra és a vivőgáz-adta lehetőségek bővítésére jó megoldást kínál a Shimadzu Gas Selector 2030 egysége.

A metanol és az acetonitril szerves oldószerek, amiket a fordított fázisú folyadékkromatográfiában gyakran alkalmaznak. A fizikai-kémiai tulajdonságaik eltérnek, ezért ebben az összefoglalóban 7 kulcsfontosságú különbségüket mutatjuk be, amiket érdemes szem előtt tartani a fordított fázisú folyadékkromatográfiás alkalmazásoknál.

A gyógyszeriparban felhasznált etanol tisztaságának teljesítenie kell a gyógyszerkönyvekben rögzített minőséget, melyek közül cikkünkben a szennyezők spektrofotometriás vizsgálatának műszeres és szoftveres megoldását mutatjuk be.

A Shimadzu első LC-MS/MS készülékének a megjelenése után nem csak a hardver és a szoftver fejlesztésén dolgozik, de olyan módszercsomagok kidolgozásán is, amivel nagymértékben meg tudja könnyíteni a felhasználók dolgát. A módszercsomagok olyan költségtakarékos megoldást kínálnak, amivel ezt a hosszú fejlesztési időt lehet csökkenteni.

SIL-40 automata mintaadagoló hasznos minta-előkészítési funkcióinak bemutatása.

Megnövelt analitikai hatékonyság és sokoldalú integrált adatkezelés a SIL-40 sorozat automata mintaadagolóinak kettős injektálás funkciójával.

A GC-2010 Pro készülék a rutin gázkromatográfok új generációja. Gyors fűtési és hűtési sebessége csökkenti az analízis idejét és nagyobb mintaszám mérését teszi lehetővé. A GC-2010 Plus technológiáját használva kombinálja a könnyű kezelést és a hatékony mérést kiváló érzékenység és precizitás mellett.

A korábbi évekhez hasonlóan 2020-ban is tartunk kromatográfiás tanfolyamokat, hogy ügyfeleink és partnereink tovább mélyíthessék a kromatográfiás ismereteiket.