Shimadzu IRTracer-100 Fourier infravörös spektrofotométer (FTIR)
Termék kategória

Az interferométer és a detektor kialakításának köszönhetően az IRTracer-100 nagy érzékenységet kínál 60.000: 1 jel/zaj viszony mellett. Ez az érzékenység a LabSolutions IR Contaminant Analysis Macro-val kombinálva lehetővé teszi a kis mennyiségű minták könnyebb, gyorsabb és pontosabb elemzését.

Nagy érzékenység, nagy felbontás és nagy sebesség

Az IRTracer-100 az osztályában a legmagasabb jel/zaj viszonnyal (60 000: 1), 0,25 cm-1-es felbontással és nagy sebességű szkenneléssel rendelkezik, így képes akár 20 spektrumot felvenni másodpercenkét.

Nagy felbontás

Nagy pontosságú kimutatás és azonosítás 0,25 cm-1-es felbontással érhető el. Ez a felbontás alkalmas gázmintában lévő csúcsok részletes elemzésére. Ha az ammónia gázt 0,25 cm-1-es felbontásban vizsgáljuk, a 805-810 és 785-790 cm-1-es tartományok csúcsai egyértelműen elválnak.

Nagy sebesség

A gyors leolvasási funkció lehetővé teszi, hogy legfeljebb 20 spektrumot vegyünk felmásodpercenként. Így az IRTracer-100 alkalmas gyors reakciók követésére, amelyek néhány másodpercen belül befejeződnek, és kevesebb mint egy másodperc alatt előforduló kinetikai vizsgálatokhoz. Gyors, nagy érzékenységű analízis lehetséges 2 000:1 jel/zaj viszony esetén.

A reprodukálható optikai interferencia elérése spektrofotométerben robusztus interferométer kialakítást igényel. Az interferométer az IRTracer-100-ban könnyen megfelel ennek a követelménynek. Az Advanced Dynamic Alignment rendszer által monitorozott sima mozgó tükörrendszer lehetővé teszi az IRTracer-100 számára, hogy optimális és stabil minőségi spektrumot biztosítson, rövid felmelegedés után. Másodpercenként több mint 5000 alkalommal történő mintavételezéssel az Advanced Dynamic Alignment optimalizálja az IRTracer-100-at. Ezenkívül az Advanced Dynamic Alignment rendszer automatikusan illeszti az interferométert, ha a sugárelosztó NIR vagy FIR elemzésre vált.

Csatolmány Méret
Shimadzu IRTracer-100 prospektus.pdf6.76 MB 6.76 MB
Shimadzu LabSolution IR prospektus.pdf5.37 MB 5.37 MB

Ha tetszett, oszd meg:

Regisztráció

Miért érdemes regisztrálnia?

  • hozzáférhet védett tartalmakhoz, applikációkhoz
  • feliratkozhat szakmai hírleveleinkre, melyekben értesítjük az Ön szakterületét érintő friss hírekről
  • igénybe veheti online support szolgáltatásunkat

addRegisztrálok

Friss tartalom

Ivóvíz határérték perklorát, klorát, klorit és bromit komponensekre nagyon alacsony, µg/L (ppb) tartományban vannak, amit a hagyományos ionkromatográf rendszerekkel szinte lehetetlen elérni.

Ezek mérését ezért vagy a rendszer módosításával, vagy alternatív méréstechnikával kell végezni.

Jelen összefoglalóban néhány Shimadzu-alkalmazást mutatunk be ezen komponensek vízmintákból történő mérésére.

Az új Shimadzu Gas Selector 2030 egység bemutatása

Gáztakarékosságra és a vivőgáz-adta lehetőségek bővítésére jó megoldást kínál a Shimadzu Gas Selector 2030 egysége.

A metanol és az acetonitril szerves oldószerek, amiket a fordított fázisú folyadékkromatográfiában gyakran alkalmaznak. A fizikai-kémiai tulajdonságaik eltérnek, ezért ebben az összefoglalóban 7 kulcsfontosságú különbségüket mutatjuk be, amiket érdemes szem előtt tartani a fordított fázisú folyadékkromatográfiás alkalmazásoknál.

A gyógyszeriparban felhasznált etanol tisztaságának teljesítenie kell a gyógyszerkönyvekben rögzített minőséget, melyek közül cikkünkben a szennyezők spektrofotometriás vizsgálatának műszeres és szoftveres megoldását mutatjuk be.

A Shimadzu első LC-MS/MS készülékének a megjelenése után nem csak a hardver és a szoftver fejlesztésén dolgozik, de olyan módszercsomagok kidolgozásán is, amivel nagymértékben meg tudja könnyíteni a felhasználók dolgát. A módszercsomagok olyan költségtakarékos megoldást kínálnak, amivel ezt a hosszú fejlesztési időt lehet csökkenteni.

SIL-40 automata mintaadagoló hasznos minta-előkészítési funkcióinak bemutatása.

Megnövelt analitikai hatékonyság és sokoldalú integrált adatkezelés a SIL-40 sorozat automata mintaadagolóinak kettős injektálás funkciójával.

A GC-2010 Pro készülék a rutin gázkromatográfok új generációja. Gyors fűtési és hűtési sebessége csökkenti az analízis idejét és nagyobb mintaszám mérését teszi lehetővé. A GC-2010 Plus technológiáját használva kombinálja a könnyű kezelést és a hatékony mérést kiváló érzékenység és precizitás mellett.

A korábbi évekhez hasonlóan 2020-ban is tartunk kromatográfiás tanfolyamokat, hogy ügyfeleink és partnereink tovább mélyíthessék a kromatográfiás ismereteiket.