Shimadzu gázszűrők
Termék kategória

A gázok szennyezői  mint a szénhidrogének, nedvesség és oxigén el tudják szennyezni a gázcsöveket és a készüléket, az oszlop hatékonyságának romlását okozhatják, és hatással vannak a mérés pontosságára is, ami a készülék leállítását és karbantartását vonhatja maga után. Annak ellenére, hogy nagytiszta gázokat használunk, szennyezők származhatnak a nyomásszabályozóból vagy a gázrendszer más alkatrészéből is. Ezért elengedhetetlen kiegészítő a gázszűrő használata.

Nagy tisztaságú gázt biztosít

A Shimadzu Super-Clean gázszűrő eltávolítja a gázok szennyezőit (szénhidrogének, nedvesség, oxigén) és a kimeneti oldalon 99.9999%-os tisztaságú gázt biztosít. A nagy tisztaságú és szennyeződésmentes gázok használata csökkenti az oszlopdegradációt, megakadályozza a szellemcsúcsok megjelenését és az alapvonal hullámzását, megszünteti a túlzott detektorzajt, és megtartja a készülék jó működési teljesítményét.  

Könnyű és szivárgásmentes csere

A Shimadzu Super-Clean gázszűrők kialakítása lehetővé teszi a cserét szerszámok nélkül, gyorsan és egyszerűen. A rugós visszacsapó szelepek tömítenek, mikor a patront eltávolítják, és csak akkor nyitnak, amikor az új patront a helyére rögzítették. Ez megakadályozza a rendszer szennyeződését csere során.

A szűrő és a gázcső csatlakozása Shimadzu M típusú. Közvetlenül Shimadzu gázcsövezéshez való csatlakozás biztosítja a szivárgásmentes és teljesen tiszta gázcsövezést.

Egyedi kialakítás

A műanyag burkolat segíti az indikátorok ellenőrzését és a szűrő cseréjét is megkönnyíti. Ezen azonban a szennyezők átdiffundálhatnak és bejuthatnak a műszerbe, vagy a hélium szivárgását okozhatják. Ezen probléma megoldására a Shimadzu Super-Clean gázszűrők úgy vannak kialakítva, hogy az abszorbens a műanyag burkolaton belül, egy üvegcsőben van, ami meggátolja a diffúziót.

Az indikátor leolvasása könnyű

A Shimadzu Super-Clean gázszűrők könnyen ellenőrizhető indikátorral vannak felszerelve. Az abszorbens telítésével az indikátor színe megváltozik, ezzel jelezve a szükséges cserét.

Termékinformáció

Ha tetszett, oszd meg:

Regisztráció

Miért érdemes regisztrálnia?

  • hozzáférhet védett tartalmakhoz, applikációkhoz
  • feliratkozhat szakmai hírleveleinkre, melyekben értesítjük az Ön szakterületét érintő friss hírekről
  • igénybe veheti online support szolgáltatásunkat

addRegisztrálok

Friss tartalom

Ivóvíz határérték perklorát, klorát, klorit és bromit komponensekre nagyon alacsony, µg/L (ppb) tartományban vannak, amit a hagyományos ionkromatográf rendszerekkel szinte lehetetlen elérni.

Ezek mérését ezért vagy a rendszer módosításával, vagy alternatív méréstechnikával kell végezni.

Jelen összefoglalóban néhány Shimadzu-alkalmazást mutatunk be ezen komponensek vízmintákból történő mérésére.

Az új Shimadzu Gas Selector 2030 egység bemutatása

Gáztakarékosságra és a vivőgáz-adta lehetőségek bővítésére jó megoldást kínál a Shimadzu Gas Selector 2030 egysége.

A metanol és az acetonitril szerves oldószerek, amiket a fordított fázisú folyadékkromatográfiában gyakran alkalmaznak. A fizikai-kémiai tulajdonságaik eltérnek, ezért ebben az összefoglalóban 7 kulcsfontosságú különbségüket mutatjuk be, amiket érdemes szem előtt tartani a fordított fázisú folyadékkromatográfiás alkalmazásoknál.

A gyógyszeriparban felhasznált etanol tisztaságának teljesítenie kell a gyógyszerkönyvekben rögzített minőséget, melyek közül cikkünkben a szennyezők spektrofotometriás vizsgálatának műszeres és szoftveres megoldását mutatjuk be.

A Shimadzu első LC-MS/MS készülékének a megjelenése után nem csak a hardver és a szoftver fejlesztésén dolgozik, de olyan módszercsomagok kidolgozásán is, amivel nagymértékben meg tudja könnyíteni a felhasználók dolgát. A módszercsomagok olyan költségtakarékos megoldást kínálnak, amivel ezt a hosszú fejlesztési időt lehet csökkenteni.

SIL-40 automata mintaadagoló hasznos minta-előkészítési funkcióinak bemutatása.

Megnövelt analitikai hatékonyság és sokoldalú integrált adatkezelés a SIL-40 sorozat automata mintaadagolóinak kettős injektálás funkciójával.

A GC-2010 Pro készülék a rutin gázkromatográfok új generációja. Gyors fűtési és hűtési sebessége csökkenti az analízis idejét és nagyobb mintaszám mérését teszi lehetővé. A GC-2010 Plus technológiáját használva kombinálja a könnyű kezelést és a hatékony mérést kiváló érzékenység és precizitás mellett.

A korábbi évekhez hasonlóan 2020-ban is tartunk kromatográfiás tanfolyamokat, hogy ügyfeleink és partnereink tovább mélyíthessék a kromatográfiás ismereteiket.