Shimadzu GC-2014 gázkromatográf (GC)
Termék kategória

Nagy teljesítmény és megbízhatóság kapilláris és töltetes oszlop alkalmazásokhoz

A Shimadzu GC-2014 gázkromatográf berendezése kivételesen nagy teljesítményt, értéket és könnyű használatot biztosít. A rutinelemzésekhez ideális GC-2014 készülék a GC-2010 felső kategóriás technológiáját használja a kapilláris és oszlopos elemző alkalmazásokhoz.

Továbbfejlesztett áramlásvezérlés (AFC)

A GC-2014 ugyanazt a jól bevált automatikus áramlásvezérlési funkciót (AFC) használja, amit a GC-2010PLUS, amelynek köszönhetően a retenciós idő reprodukálhatósága kiemelkedő. A digitális vezérlés kapilláris és töltött oszlopos vizsgálathoz is alkalmas. A GC-2014 esetén a legtöbb detektorhoz használható manuális detektorgáz vezérlés is.

Detektorok

A teljesen áttervezett berendezés a GC-2010 detektorkialakítást tartalmazza a kapilláris vizsgálatokhoz, és a GC-14 kialakítást a töltött oszlopos vizsgálatokhoz. A TCD egység kiválóan használható töltött oszlopos mérésekhez, és ehhez a TCD-14 készülékben használt féldiffúziós cellás kialakítást alkalmazza. Az újonnan tervezett FPD-2014 eszköz az FPD-2010 holofotális felépítését alkalmazza.

Készülékegységek

Kolonnatér

A GC-2010 vezérlőelektronikája és hűtési mechanizmusa révén a kályha teljesítménye jelentősen nőtt. A kályha teljesítménye nőtt, a kis helyigény megtartása mellett, és alkalmas a kapilláris és töltetes oszlopos vizsgálatok egyszerre történő elvégzéséhez.

Rugalmasság

A Shimadzu GC-2014 a felhasználónak elég rugalmasságot biztosít ahhoz, hogy tetszőleges alkalmazáshoz bővíthesse a rendszert. A GC rendszer választék részeként kaphatók hozzá különböző injektáló egységek és detektorok, összesen négy detektor és három injektor csatlakoztatható.

Injektáló egységek

A GC-2014 esetén négyféle injektor egység közül lehet választani. Választható kettős (dual-packed), osztott/osztatlan (split/splitless), egyszeres (single packed), és a közvetlen (direct) injektor egység. A gázkromatográfban 4 injektor helyezhető el egyszerre.

Detektorok

Detektorok teljes választéka áll rendelkezésre: FID, ECD, TCD, FTD (NPD), FPD. A rendszer olyan detektorvezérlő rendszerrel van felszerelve, amely a kettős detektorokra (FID és TCD) van optimalizálva, és automatikus gyújtási és újragyújtási funkciókkal is rendelkezik. A gázkromatográfban 5 detektor helyezhető el egyszerre.

A stabilitás érdekében a felső fedél alatt elhelyezett injektorok és detektorok könnyen hozzáférhetőek a GC készülék tetejéről. A különböző elemzésekhez rendelkezésre állnak az AOC-20 sorozatú opcionális automata mintaadagoló egységek.

Könnyű használat

Nagyméretű LCD képernyő

Grafikusan szemlélteti a GC műveleteit, megjeleníti az eredményeket, a hőmérsékletprofilt és a folyamatban levő kromatogramot.

Intelligens önteszt funkció

A GC-2014 teljes körű önteszt funkcióval és naplózási funkciókkal rendelkezik, amelyek megfelelnek a GLP/GMP követelményeknek.

Digitális vezérlés

Az elektronikus áramlásvezérlővel digitálisan beállítható az oszlop bemeneti nyomása, az áramlási sebesség, a lineáris sebesség és a split arány. Az áramlásmérőkre már nincs szükség. A felhasználó könnyen beállíthatja a vivőgáz áramlását, és a detektorgáz vezérlését megoldhatja a Továbbfejlesztett Nyomásvezérléssel (APC) vagy olcsóbb, kézi áramlásvezérlőkkel.

Csatolmány Méret
Shimadzu GC-2014 gázkromatográf (GC) prospektus2.79 MB 2.79 MB

Ha tetszett, oszd meg:

Regisztráció

Miért érdemes regisztrálnia?

  • hozzáférhet védett tartalmakhoz, applikációkhoz
  • feliratkozhat szakmai hírleveleinkre, melyekben értesítjük az Ön szakterületét érintő friss hírekről
  • igénybe veheti online support szolgáltatásunkat

addRegisztrálok

Friss tartalom

Ivóvíz határérték perklorát, klorát, klorit és bromit komponensekre nagyon alacsony, µg/L (ppb) tartományban vannak, amit a hagyományos ionkromatográf rendszerekkel szinte lehetetlen elérni.

Ezek mérését ezért vagy a rendszer módosításával, vagy alternatív méréstechnikával kell végezni.

Jelen összefoglalóban néhány Shimadzu-alkalmazást mutatunk be ezen komponensek vízmintákból történő mérésére.

Az új Shimadzu Gas Selector 2030 egység bemutatása

Gáztakarékosságra és a vivőgáz-adta lehetőségek bővítésére jó megoldást kínál a Shimadzu Gas Selector 2030 egysége.

A metanol és az acetonitril szerves oldószerek, amiket a fordított fázisú folyadékkromatográfiában gyakran alkalmaznak. A fizikai-kémiai tulajdonságaik eltérnek, ezért ebben az összefoglalóban 7 kulcsfontosságú különbségüket mutatjuk be, amiket érdemes szem előtt tartani a fordított fázisú folyadékkromatográfiás alkalmazásoknál.

A gyógyszeriparban felhasznált etanol tisztaságának teljesítenie kell a gyógyszerkönyvekben rögzített minőséget, melyek közül cikkünkben a szennyezők spektrofotometriás vizsgálatának műszeres és szoftveres megoldását mutatjuk be.

A Shimadzu első LC-MS/MS készülékének a megjelenése után nem csak a hardver és a szoftver fejlesztésén dolgozik, de olyan módszercsomagok kidolgozásán is, amivel nagymértékben meg tudja könnyíteni a felhasználók dolgát. A módszercsomagok olyan költségtakarékos megoldást kínálnak, amivel ezt a hosszú fejlesztési időt lehet csökkenteni.

SIL-40 automata mintaadagoló hasznos minta-előkészítési funkcióinak bemutatása.

Megnövelt analitikai hatékonyság és sokoldalú integrált adatkezelés a SIL-40 sorozat automata mintaadagolóinak kettős injektálás funkciójával.

A GC-2010 Pro készülék a rutin gázkromatográfok új generációja. Gyors fűtési és hűtési sebessége csökkenti az analízis idejét és nagyobb mintaszám mérését teszi lehetővé. A GC-2010 Plus technológiáját használva kombinálja a könnyű kezelést és a hatékony mérést kiváló érzékenység és precizitás mellett.

A korábbi évekhez hasonlóan 2020-ban is tartunk kromatográfiás tanfolyamokat, hogy ügyfeleink és partnereink tovább mélyíthessék a kromatográfiás ismereteiket.