Shimadzu GC-2030 Nexis gázkromatográf
Termék kategória

A Nexis GC-2030, a Shimadzu első számú gázkromatográfja, modern megközelítést kínál a klasszikus kromatográfiás technikához. Tervezésekor a felhasználó igényeit tartották szem előtt, használatával az új innovatív tulajdonságok, a kivételes hatékonyság és nagy áteresztőképesség emeli új szintre a laboratóriumot.

Szerszámmentes oszlop bekötés

A ClickTek csatlakozóval (opcionális) az oszlop szerszám nélkül installálható. Az oszlop megfelelő rögzítésekor kattanás hallható, így még megbízhatóbb a csatlakozás és jobb tömítettséget biztosít a működési körülmények között.

Egy érintéses injektor karbantartás

Az injektor port szerszám nélkül nyitható és zárható, egyszerűen ClickTek kar elcsúsztatásával. Insert cseréjénél, csúsztassuk el kart kattanásig a szivárgás mentes működésért.

 

Intuitív felhasználói felület

Az új felhasználói felületen a rendszer működési állapota intuitív monitorozható. Ikonokra kattintva állíthatók be a paraméterek. A távelérési funkció (opcionális) szintén elérhető,a GC készülék okostelefonról vagy tabletről is elérhető.

Nagy érzékenységű szimultán analízis duál BID-2030 detektorral

A kisülési ionozációs detektor (BID-2030) univerzális detektor, amely a nagy érzékenységű analízist az alacsony frekvenciás dielektromos kisülési plazma biztosította ionizációval éri el. A BID a kvarc csőre adott nagy feszültséggel generál hélium plazmát. A plazma energiája ionizálja a cél komponenseket. Az univerzális detektálási képessége és nagy érzékenysége lehetővé teszi szervetlen gázok és könnyű szénhidrogének ppm szintű analízisét. A GC-2030 készülék akár 2 BID detektorral is szerelhető, így nagyobb termelékenységet és elválasztási rugalmasságot ad.

Oldószermaradék vizsgálat

A fúvóka és a kollektor kialaktíásának optimalizálása még jobb hatékonyságot eredményezett. Az áramlási szabályozó és jelfeldolgozó fejlesztésével további zaj csökkenést sikerült elérni. Ezeknek a fejlesztéseknek az eredményeképpen a világ legérzékenyebb FID detektorával rendelkezik a készülék. Ezek miatt is a Nexis GC-2030 a legjobb választás gyógyszeripari oldószermaradék vizsgálatra.

Illékony szerves komponensek analízise

Az elektron befogásos detektor, ECD-2010 Exceed, egyedi tervezésű belső kialakítással rendelkezik, így megakadályozza a forrás szennyeződését, miközben kivételes érzékenységet biztosít. Az eredmény egy olyan detektor, amelynek a tisztítási periódusai ritkábbak ezzel is növelve a termelékenységet és a befektetés megtérülését.

Szerves foszfortartalmú peszticidek analízise

A lángfotometriás detektor (FPD-2030) optimalizált láng alakkal és fejlett kettős fókuszálású rendszerrel rendelkezik, amelyek világ legérzékenyebb FPD detektorává teszik. Nyomnyi mennyiségű szerver foszfor tartalmú peszticidek mennyiségi analízise végezhető el nagy érzékenységgel.

Intelligens áramlás szabályozás

Az új fejlett áramlás szabályozó (AFC) az új fejlesztés eredményeképpen már tartalmazza a CPU-t is. Támogatja a konstans lineáris sebesség, a konstans áramlási sebesség, a konstans nyomás és számos egyéb szabályozási módot, egyedülálló reprodukálhatóságot biztosít ultra gyors sebességű és ultra nagy pontosságú szabályozási módokban is. Minden egyes szabályozási módban több lépcsős beállítás is lehetséges. A belső szennyeződés szemmel ellenőrizhető és a szűrők időszakosan cserélhetők.

Gyorsabb analízis hidrogén vivőgázzal

A hidrogén biztonságos és nagy hatékonyságú vivőgáz. Lapos Van Deemter görbéjű nagy hatékonyságú vivőgázként az elválasztás hatékonyságát széles lineáris sebesség tartományban tartja fent. Ez teszi lehetővé a hélium kiváltására és az analízis idő felgyorsítására. Tudjuk, hogy a biztonság az első, ezért kínálunk beépített hidrogén érzékelőt (opcionális) a Nexis GC-2030 gázkromatográfhoz. Szerepe nem csak a szivárgás érzékelése, hanem szivárgás esetén a hidrogén áramlását is elzárja.

Minimális működési költség

Az automatikus START és STOP funkció jelentős mértékben csökkenti a működési költséget. Az automatikus STOP funkció elektromos áramot spórol a GC hőmérséklet szabályozás leállításával az analízis végén. Később, meghatározott idő elteltével a vivőgáz és detektor gázok áramlását is leállítja. Az automatikus START funkció beállított időben elindítja a hőmérséklet és gáz szabályozást.

Csatolmány Méret
Shimadzu GC-2030 prospektus.pdf2.93 MB 2.93 MB

Ha tetszett, oszd meg:

Regisztráció

Miért érdemes regisztrálnia?

  • hozzáférhet védett tartalmakhoz, applikációkhoz
  • feliratkozhat szakmai hírleveleinkre, melyekben értesítjük az Ön szakterületét érintő friss hírekről
  • igénybe veheti online support szolgáltatásunkat

addRegisztrálok

Friss tartalom

Ivóvíz határérték perklorát, klorát, klorit és bromit komponensekre nagyon alacsony, µg/L (ppb) tartományban vannak, amit a hagyományos ionkromatográf rendszerekkel szinte lehetetlen elérni.

Ezek mérését ezért vagy a rendszer módosításával, vagy alternatív méréstechnikával kell végezni.

Jelen összefoglalóban néhány Shimadzu-alkalmazást mutatunk be ezen komponensek vízmintákból történő mérésére.

Az új Shimadzu Gas Selector 2030 egység bemutatása

Gáztakarékosságra és a vivőgáz-adta lehetőségek bővítésére jó megoldást kínál a Shimadzu Gas Selector 2030 egysége.

A metanol és az acetonitril szerves oldószerek, amiket a fordított fázisú folyadékkromatográfiában gyakran alkalmaznak. A fizikai-kémiai tulajdonságaik eltérnek, ezért ebben az összefoglalóban 7 kulcsfontosságú különbségüket mutatjuk be, amiket érdemes szem előtt tartani a fordított fázisú folyadékkromatográfiás alkalmazásoknál.

A gyógyszeriparban felhasznált etanol tisztaságának teljesítenie kell a gyógyszerkönyvekben rögzített minőséget, melyek közül cikkünkben a szennyezők spektrofotometriás vizsgálatának műszeres és szoftveres megoldását mutatjuk be.

A Shimadzu első LC-MS/MS készülékének a megjelenése után nem csak a hardver és a szoftver fejlesztésén dolgozik, de olyan módszercsomagok kidolgozásán is, amivel nagymértékben meg tudja könnyíteni a felhasználók dolgát. A módszercsomagok olyan költségtakarékos megoldást kínálnak, amivel ezt a hosszú fejlesztési időt lehet csökkenteni.

SIL-40 automata mintaadagoló hasznos minta-előkészítési funkcióinak bemutatása.

Megnövelt analitikai hatékonyság és sokoldalú integrált adatkezelés a SIL-40 sorozat automata mintaadagolóinak kettős injektálás funkciójával.

A GC-2010 Pro készülék a rutin gázkromatográfok új generációja. Gyors fűtési és hűtési sebessége csökkenti az analízis idejét és nagyobb mintaszám mérését teszi lehetővé. A GC-2010 Plus technológiáját használva kombinálja a könnyű kezelést és a hatékony mérést kiváló érzékenység és precizitás mellett.

A korábbi évekhez hasonlóan 2020-ban is tartunk kromatográfiás tanfolyamokat, hogy ügyfeleink és partnereink tovább mélyíthessék a kromatográfiás ismereteiket.