Shimadzu GC-2030 Nexis gázkromatográf
Termék kategória

A Nexis GC-2030, a Shimadzu első számú gázkromatográfja, modern megközelítést kínál a klasszikus kromatográfiás technikához. Tervezésekor a felhasználó igényeit tartották szem előtt, használatával az új innovatív tulajdonságok, a kivételes hatékonyság és nagy áteresztőképesség emeli új szintre a laboratóriumot.

Szerszámmentes oszlop bekötés

A ClickTek csatlakozóval (opcionális) az oszlop szerszám nélkül installálható. Az oszlop megfelelő rögzítésekor kattanás hallható, így még megbízhatóbb a csatlakozás és jobb tömítettséget biztosít a működési körülmények között.

Egy érintéses injektor karbantartás

Az injektor port szerszám nélkül nyitható és zárható, egyszerűen ClickTek kar elcsúsztatásával. Insert cseréjénél, csúsztassuk el kart kattanásig a szivárgás mentes működésért.

 

Intuitív felhasználói felület

Az új felhasználói felületen a rendszer működési állapota intuitív monitorozható. Ikonokra kattintva állíthatók be a paraméterek. A távelérési funkció (opcionális) szintén elérhető,a GC készülék okostelefonról vagy tabletről is elérhető.

Nagy érzékenységű szimultán analízis duál BID-2030 detektorral

A kisülési ionozációs detektor (BID-2030) univerzális detektor, amely a nagy érzékenységű analízist az alacsony frekvenciás dielektromos kisülési plazma biztosította ionizációval éri el. A BID a kvarc csőre adott nagy feszültséggel generál hélium plazmát. A plazma energiája ionizálja a cél komponenseket. Az univerzális detektálási képessége és nagy érzékenysége lehetővé teszi szervetlen gázok és könnyű szénhidrogének ppm szintű analízisét. A GC-2030 készülék akár 2 BID detektorral is szerelhető, így nagyobb termelékenységet és elválasztási rugalmasságot ad.

Oldószermaradék vizsgálat

A fúvóka és a kollektor kialaktíásának optimalizálása még jobb hatékonyságot eredményezett. Az áramlási szabályozó és jelfeldolgozó fejlesztésével további zaj csökkenést sikerült elérni. Ezeknek a fejlesztéseknek az eredményeképpen a világ legérzékenyebb FID detektorával rendelkezik a készülék. Ezek miatt is a Nexis GC-2030 a legjobb választás gyógyszeripari oldószermaradék vizsgálatra.

Illékony szerves komponensek analízise

Az elektron befogásos detektor, ECD-2010 Exceed, egyedi tervezésű belső kialakítással rendelkezik, így megakadályozza a forrás szennyeződését, miközben kivételes érzékenységet biztosít. Az eredmény egy olyan detektor, amelynek a tisztítási periódusai ritkábbak ezzel is növelve a termelékenységet és a befektetés megtérülését.

Szerves foszfortartalmú peszticidek analízise

A lángfotometriás detektor (FPD-2030) optimalizált láng alakkal és fejlett kettős fókuszálású rendszerrel rendelkezik, amelyek világ legérzékenyebb FPD detektorává teszik. Nyomnyi mennyiségű szerver foszfor tartalmú peszticidek mennyiségi analízise végezhető el nagy érzékenységgel.

Intelligens áramlás szabályozás

Az új fejlett áramlás szabályozó (AFC) az új fejlesztés eredményeképpen már tartalmazza a CPU-t is. Támogatja a konstans lineáris sebesség, a konstans áramlási sebesség, a konstans nyomás és számos egyéb szabályozási módot, egyedülálló reprodukálhatóságot biztosít ultra gyors sebességű és ultra nagy pontosságú szabályozási módokban is. Minden egyes szabályozási módban több lépcsős beállítás is lehetséges. A belső szennyeződés szemmel ellenőrizhető és a szűrők időszakosan cserélhetők.

Gyorsabb analízis hidrogén vivőgázzal

A hidrogén biztonságos és nagy hatékonyságú vivőgáz. Lapos Van Deemter görbéjű nagy hatékonyságú vivőgázként az elválasztás hatékonyságát széles lineáris sebesség tartományban tartja fent. Ez teszi lehetővé a hélium kiváltására és az analízis idő felgyorsítására. Tudjuk, hogy a biztonság az első, ezért kínálunk beépített hidrogén érzékelőt (opcionális) a Nexis GC-2030 gázkromatográfhoz. Szerepe nem csak a szivárgás érzékelése, hanem szivárgás esetén a hidrogén áramlását is elzárja.

Minimális működési költség

Az automatikus START és STOP funkció jelentős mértékben csökkenti a működési költséget. Az automatikus STOP funkció elektromos áramot spórol a GC hőmérséklet szabályozás leállításával az analízis végén. Később, meghatározott idő elteltével a vivőgáz és detektor gázok áramlását is leállítja. Az automatikus START funkció beállított időben elindítja a hőmérséklet és gáz szabályozást.

Csatolmány Méret
Shimadzu GC-2030 prospektus.pdf2.93 MB 2.93 MB

Ha tetszett, oszd meg:

Regisztráció

Miért érdemes regisztrálnia?

  • hozzáférhet védett tartalmakhoz, applikációkhoz
  • feliratkozhat szakmai hírleveleinkre, melyekben értesítjük az Ön szakterületét érintő friss hírekről
  • igénybe veheti online support szolgáltatásunkat

addRegisztrálok

Friss tartalom

Teljesen automatizált online fehérjeemésztés, affinitás alapú leválasztás, intakt tömegelemzés, gyógyszerek és a gazdasejt fehérjék peptid feltérképezése egyetlen elemzésben.

Váltson hidrogénre, megéri.

A gázkromatográfiás méréseknél számos vivőgázt lehet használni: hélium, hidrogén, nitrogén, argon. A rendszer teljesítményjellemzőit és az adott módszer lehetőségeit a vivőgáz jelentősen tudja befolyásolni, ezért nem mindegy, hogy milyen vivőgázt választunk a gázkromatográfunkhoz. Jelenleg a legtöbb esetben héliumra esik a választás, mert inert és jó elválasztást lehet vele elérni. Egyes alkalmazásokhoz előszeretettel nitrogént választanak (töltetes oszlopos alkalmazások), másokhoz hidrogént. Az argon használata nem jellemző. Célszerű ezért áttekinteni azt, hogy az analitikusoknak milyen lehetőségeik vannak a vivőgázt illetően, melyik milyen tulajdonságokkal bír, és hogy miért, milyen analitikai/gazdasági megfontolásból válasszuk egyiket vagy a másikat.

Az utóbbi években a hélium ára jelentősen emelkedett, ami előrevetítette azt, hogy alternatív vivőgázokra is nyitottak legyünk. Sőt, a rendszerünket függetleníthetjük a palackoktól, ha gázgenerátor szolgáltatja a vivőgázt.

A környezetanalitika egyik alappillére a vízanalitika. A természeti erőforrások -például a folyók, az óceánok és a talaj- végesek, és mindannyian kötelesek vagyunk megőrizni azokat a jövő generációinak számára. A világban, amelyben ma élünk, továbbra is jelentős terhelésnek tesszük ki ezeket az erőforrásokat olyan gyakorlatok révén, mint az ipari gyártás. Alapvető fontosságú tehát, hogy az újrahasznosítás, az erőforrások újrafeldolgozása és a szennyezés csökkentése révén megőrizzük és megvédjük környezetünket. Ezeket csak pontos monitorozással és elegendő mennyiségű méréssel lehet megvalósítani. A Shimadzu ICPMS-2030 egyszerű, robusztus és pontos eszköz a minták mérésére, hogy az újrafeldolgozási folyamatok és a gyártási folyamatok megfelelően és felelősségteljesen irányíthatóak legyenek.

A gyógyszertervezés és -fejlesztés nagyon kényes folyamat, amely speciális elemzéseket igényel. Az egyes elemzésekhez a legjobb eszköz felhasználása a kulcs a laboratóriumi teljesítmény és hatékonyság javításához.

Teljesen automatizált kvantitatív szűrési módszer, amely 245 illegális és orvosi vegyület mérésére alkalmas vérből, plazmából és vizeletből.

A módszert az ISO 15189 követelményeinek megfelelően validálták.

A robusztussági vizsgálat kimutatta, hogy az egy hónappal korábban elkészített kalibrációs görbék 20% alatti bizonytalanságot eredményeztek a vegyületek több mint 80%-ánál.

Korábbi kvantitatív módszerekkel összehasonlítva, 188 páciens mintájának elemzése során R2=0.85 regressziós korrelációt tapasztaltak (n=312 mért koncentráció).

Ivóvíz határérték perklorát, klorát, klorit és bromit komponensekre nagyon alacsony, µg/L (ppb) tartományban vannak, amit a hagyományos ionkromatográf rendszerekkel szinte lehetetlen elérni.

Ezek mérését ezért vagy a rendszer módosításával, vagy alternatív méréstechnikával kell végezni.

Jelen összefoglalóban néhány Shimadzu-alkalmazást mutatunk be ezen komponensek vízmintákból történő mérésére.

Az új Shimadzu Gas Selector 2030 egység bemutatása

Gáztakarékosságra és a vivőgáz-adta lehetőségek bővítésére jó megoldást kínál a Shimadzu Gas Selector 2030 egysége.

A metanol és az acetonitril szerves oldószerek, amiket a fordított fázisú folyadékkromatográfiában gyakran alkalmaznak. A fizikai-kémiai tulajdonságaik eltérnek, ezért ebben az összefoglalóban 7 kulcsfontosságú különbségüket mutatjuk be, amiket érdemes szem előtt tartani a fordított fázisú folyadékkromatográfiás alkalmazásoknál.

A gyógyszeriparban felhasznált etanol tisztaságának teljesítenie kell a gyógyszerkönyvekben rögzített minőséget, melyek közül cikkünkben a szennyezők spektrofotometriás vizsgálatának műszeres és szoftveres megoldását mutatjuk be.