Shimadzu HS-20 automata mintaadagoló
Termék kategória

A HS-20 rendszer optimális megoldás az illékony komponensek vizsgálatára.  A kiváló hatékonyság és felhasználóbarát kialakítás támogat mindenféle elemzést a kutatástól kezdve a minőség ellenőrzésig.

A kiváló ismételhetőség és alacsony keresztszennyezés megbízható mennyiségi meghatározást eredményez. Ráadásul a maximum 300 °C-os mintafűtés biztosítja a magas forráspontú komponensek analízisét.

Tökéletes reprodukálhatóság

A HS-20 tökéletes reprodukálhatósága egyrészt a nagy pontosságú áramlási sebesség szabályozásnak, másrészt a mintát az inkubátorba juttató egyedi eljárásnak köszönhető. Ez az egyedi eljárás, amely szabadalommal védett, a mintát alulról juttatja az inkubátorba, így nem engedi, hogy az inkubátorban lévő meleg felfele eltávozzon, ezáltal a hőmérséklet stabilitás sokkal jobb az átfedő analízisek során.

Alacsony keresztszennyezés

A mintavételi útvonal inert, és hosszát olyan rövidre tervezték, amilyenre csak lehetett, így tudjuk biztosítani az alacsony keresztszennyezést. Nincs maradék még ecetsav és egyéb nagyon poláros komponensek esetén sem.

Magas hőmérsékleti tartomány

A 300 °C-ig fűthető inkubátor és az inert mintabeviteli út biztosítja a magas forráspontú komponensek analízisét. Gyűrűs sziloxánok nyomnyi mennyiségben előfordulhatnak olajokban, folyékony gumikban és egyéb más anyagokban. Mivel a gyűrűs sziloxán elpárologtatható, potenciális veszélyt jelenthet, amennyiben elektronikai alkatrészekkel találkozik. A HS-20 automata gőztér mintaadagoló lehetővé teszi, hogy a gyűrűs sziloxánoktól kezdve a ftalát észterekig, minden komponenst ugyanazon a körülmények között vizsgáljuk.

Felhasználóbarát kialakítás

A minta behelyezése a mintatartóba nagyon egyszerű, köszönhetően a felhasználóbarát kialakításnak. A fecskendő, a mintahurok, a csapda és egyéb alkatrészek is könnyen cserélhetőek a készülékben.

A HS-20 mintatartó tálcája 20 cm-el feljebb van, mint az asztal lapja, ezáltal a minták minden esetben láthatók, és megkönnyíti a minták behelyezését. Ráadásul a 10 és 20 ml-es minták egyszerre behelyezhetők és mérhetők, nem szükséges speciális adapter. Az opcionális vonalkód leolvasó tovább egyszerűsíti a minta bevitelt és kezelést.

Egyszerű karbantartás

A HS-20 készüléket úgy tervezték, hogy a mintahurok és fecskendő cseréje illetve egyéb fogyó-kopó alkatrészek cseréje könnyen kivitelezhető legyen a készülék tetejéről. Még abban az esetben is, ha elszennyezzük nagy koncentrációjú mintával a mintabeviteli utat, a csővezeték könnyen cserélhető.

A felhasználóbarát kialakítás a kapilláris oszlop gyors cserét is lehetővé teszi.

A kiváló tervezés és készülék kialakítás minimálisra csökkenti a karbantartás idejét ezáltal jelentősen növeli a laboratórium hatékonyságát.

Nagyfokú bővíthetőség

A csapdával rendelkező modellel, a minta koncentrálása révén, lehetőségünk nyílik nyomnyi szennyezések és különböző anyagok felületéről felszabaduló komponensek analízisére. Az opcionális vonalkód leolvasó teljes körű automatizáltságot biztosít.

Minta koncentrálás

A HS-20 készülék elektronikusan hűtött csapdával rendelkezik, amely képes a gőztérből származó minta koncentrálására, így nagyobb érzékenység érhető el. A hidrofób Tenax alkalmazásával a csapda lehetőséget biztosít alacsony forráspontú komponensek koncentrálására illetve nagy nedvesség tartalmú, magas forráspontú komponensek vizsgálatára. A módszer fájl megkönnyíti a csapda és a hagyományos mód közötti váltást. A két különböző mód kombinálva is használható folyamatos analízis esetén.

Kávé illat komponenseinek nagy érzékenységű analízise

GCMS használata esetén, a nagy érzékenységű elektronikusan hűtött csapda lehetővé teszi a nyomnyi mennyiségű illat komponensek mennyiségi és minőségi analízist, mely komponensek detektálása hagyományos gőztér mintaadagolóval nem lehetséges.

Vonalkód leolvasó opció

Vérvizsgálat vagy egyéb törvényszéki minták vizsgálata olyan rendszert követel meg, amely nem csak rendkívül hatékony, hanem kizárja a működési hibákat. A felhasználóbarát tervezésű HS-20 megakadályozza ezeket a hibákat, mivel a vonalkód leolvasó rögzíti a bejegyzéseket, ezáltal drasztikusan megnöveli a nyomon követhetőséget.

A készülék vezérelhető a CFR Part 11 előírásnak megfelelő LabSolution kromatográfiás szoftverrel, amely nyomon követhetővé teszi a működtetés és az analízis körülményeket. Ráadásul az automatikus leállítás funkció az analízis végén lekapcsolja a készüléket így jelentős elektromos áram és vivőgát fogyasztás spórolható meg. (LabSolution LC/GC szoftver).

Csatolmány Méret
Shimadzu HS-20 prospektus.pdf1.23 MB 1.23 MB

Ha tetszett, oszd meg:

Regisztráció

Miért érdemes regisztrálnia?

  • hozzáférhet védett tartalmakhoz, applikációkhoz
  • feliratkozhat szakmai hírleveleinkre, melyekben értesítjük az Ön szakterületét érintő friss hírekről
  • igénybe veheti online support szolgáltatásunkat

addRegisztrálok

Friss tartalom

Nagy érzékenységű mérés a micro-tól a semi-micro tartományig.

A korábbi évekhez hasonlóan 2019-ben is tartunk kromatográfiás tanfolyamokat, hogy ügyfeleink és partnereink tovább mélyíthessék a kromatográfiás ismereteiket.

Megjelent a Shimadzu három új GCMS modellje: GCMS-TQ8050 NX, a GCMS-TQ8040 NX és a GCMS-QP2020 NX

Cégünk 2018 októberétől a CLAIND srl. cég gázgenerátorainak forgalmazását és szervizelését is ellátja.

Kompakt FTIR készülék, amelyet ott használhatunk, ahol szükség van rá.

A CLAM-2000 teljesen automatizált mintaelőkészítő modul az LCMS-hez a Shimadzu sokéves fejlesztésén alapuló kiterjedt véralvadási analizátor technológián alapul. Egyszerűen helyezze a vérgyűjtő vagy más csöveket a helyére, és a rendszer teljesen automatikusan végrehajtja a vér vagy más minták előkészítését LCMS elemzéshez.

A következő iparági szabvány meghatározásával az új GC-2030 intelligens funkciókat kínál a GC elemzés egyszerűvé tételéhez. A legjobb érzékenységet és a világszínvonalú precízitást biztosít. Az Advance Flow Technology bővítések támogatják a kromatográfiás elválasztást, a termelékenység növelését és a minta szerinti költségcsökkentést.