Shimadzu HS-20 NX automata gőztér-mintaadagoló
Termék kategória

A HS-20 az illékony komponensek gőztéranalízisének legjobb eszköze. Ennek további fejlesztésével most bemutatjuk az új HS-20 NX modellt. Kiváló hatékonyság és felhasználóbarát kialakítás jellemzi, ami egyaránt jó választás a kutató és a minőségellenőrző laboratóriumoknak is.

(I) A hatékonyság új szintje

Ultra-alacsony keresztszennyezés

A HS-20 NX különálló gázáramot használ a mintaágban, amivel a keresztszennyezés 1/10-ére csökkenthető a hagyományos kialakítású modellekhez képest. A mérhető komponensek széles kémiai tulajdonságúak lehetnek, a magas forráspontú komponensektől a nagyon poláris vegyületekig a készülék megbízható eredményeket szolgáltat.

A különálló gázáram

A hagyományos kialakítás problémája az, hogy a gáz a mintahurok felé áramlik folyamatosan és a mintát, vele együtt a komponenseket is viszi a szelep felé. Ezzel az adszorpcióra hajlamos komponensek a csövezésben keresztszennyezést okozhatnak. A szabadalommal védett különálló gázáramlási kialakítás megóvja a készüléket a szennyezések bejutásától, így a keresztszennyezéstől is.

Oldószermaradék-vizsgálat gyógyszeriparban (USP <467>)

Gyógyszerekből történő oldószermaradék vizsgálatakor a DMF-ben oldott minta gőztéranalízise után vizes oldószer mintát kell futtatni a keresztszennyezés kiküszöbölésére. A HS-20 NX készülékkel ez szükségtelen, a DMF keresztszennyezés nem probléma többé. A készülék alkalmas különféle oldószerek és jelentősen eltérő koncentrációk egymás utáni mérésére.

Kiváló reprodukálhatóság

Nagyon jó reprodukálhatóság érhető el, aminek oka a hőmérséklet-stabilitás. A HS-20 NX készülék mintainkubáló kamrájába alulról rakja be a mintát, ezért a hőveszteség minimális. A hagyományos modellekben a minta behelyezése felülről történik, ami negatívan hat a reprodukálhatóságra.

Nagy hőmérséklet-kapacitás és rövid belső áramlási út

A mintatermosztát és a mintahurok 300 °C-ig, a transzfer line 350 °C-ig fűthető. Továbbá, a mintaút inert és rövid csövekkel van szerelve, ezért a komponensek adszorpciója – beleértve a magas forráspontú komponenseket – és a csúcsok szélesedése minimális.

Alternatív vivőgázokra is fel van készítve

A HS-20 NX készülék a legújabb AFC-vel (áramlásszabályozó) van felszerelve, ami pontos vivőgáz-szabályozást biztosít állandó áramlás, állandó lineáris áramlási sebesség és állandó fejnyomás beállításával is. Alternatív gázok mint a hidrogén és a nitrogén ugyanúgy használhatók, mint a hélium, ezért a módszertranszfer is egyszerű

(II) Kiváló használhatóság

Egyszerűsödött az oszlopcsatlakoztatás

ClickTek™ NX Connector

A Nexis™ GC-2030 készülékeknél már ismert ClickTek csatlakozást a HS-20 NX adagolóba is beleépítették. A ClickTek NX-szel bárki könnyedén, eszköz nélkül tud oszlopot cserélni és a készüléket is egyszerűbb így karbantartani.

Megnövelt laboratóriumi termelékenység

Könnyű hozzáférhetőség és automatikus átlapolás

A HS-20 NX mintatálcája könnyen hozzáférhető. Egyszerre 12 minta inkubálható, és a minták inkubálása átlapolható a mérésekkel.

Várakozáson túl

A csapdás (trap) modellel 10-100-szoros érzékenységjavulás érhető el a loop modellhez képest. A trap modell továbbá üzemel loop módban is, ami flexibilitást biztosít az analitikusnak.

(III) APPLIKÁCIÓK

Illékony szerves komponensek gyors meghatározása vízből HS-GC-MS-sel

26 VOC komponens együttes mérése vízből. A mintainkubálás ideje 30 perc. Az automatikus átlapolásnak köszönhetően 1 óra alatt 6 minta is lemérhető folyamatos mérés során. A szekvencia 1. mintája nem lapol át, ezért az első órában 3 minta mérhető le.

Ultraérzékeny analízis

Fűszerek nyomnyi mennyiségű illatkomponenseinek mérése HS-20 NX Trap modellel

Néhány esetben a HS-20 NX loop modell nem elég érzékeny, nyomnyi mennyiségű komponensek kicsi jelet adnak. A HS-20 NX trap modell segítségével a mintakomponensek adszorberen kötődnek meg, amivel koncentrálhatóak a mintából akár többszörös mintavétellel is. Ez ultraérzékeny analízist tesz lehetővé.

Csomagolóanyagokból kioldódó anyagok vizsgálata

Felhívták a figyelmet arra, hogy biztonsági aggályok merülnek fel a gyógyszercsomagokban található kivonható és kioldható anyagokkal, valamint az emberi szervezetbe helyezett orvostechnikai eszközökből kioldódó anyagokkal kapcsolatban. Mérni kell a polimerekben található oldószermaradványokat és maradék monomereket. A HS-20 NX csapdamód és az erősen hőálló és tiszta anyagból készült Xtra Low Bleed HS szeptumok használata lehetővé teszi a kivonható és kioldható anyagok elemzését és értékelését, amik mérése loop módban nehéz.

Mintakoncentrálás az elektronikus hűtésű csapdával

A HS-20 NX Trap modell elektronikus hűtőcsapdát tartalmaz. Mivel a HS-20 NX Trap modelleket -20 ° C-ra vagy annál alacsonyabb hőmérsékletre lehet hűteni, lehetséges a széles forráspontú anyagok koncentrálása is.

Csatolmány Méret
Shimadzu HS-20NX prospektus1.82 MB 1.82 MB

Ha tetszett, oszd meg:

Regisztráció

Miért érdemes regisztrálnia?

  • hozzáférhet védett tartalmakhoz, applikációkhoz
  • feliratkozhat szakmai hírleveleinkre, melyekben értesítjük az Ön szakterületét érintő friss hírekről
  • igénybe veheti online support szolgáltatásunkat

addRegisztrálok

Friss tartalom

Az automata mintaadagolóval injektált minta kapilláris csöveken keresztül jut el a(z) (U)HPLC oszlophoz. Ha a mintaoldószer és a mozgófázis nem megfelelően keveredik amíg a minta eléri az oszlopot, a csúcs alakja torzulhat. A csúcs kiszélesedik, ha a mozgófázisnál nagyobb elúciós erősségű mintaoldószert használunk. Ez hatványozottan jelentkezik a kisebb belső átmérőjű csöveket alkalmazó UHPLC-rendszerek esetén.

A folyadék-folyadék extrakció (LLE), támogatott folyadék extrakció (SLE), és szilárd fázisú extrakció (SPE) technikák már évtizedek óta léteznek, és ha szerves minta-előkészítést végez, akkor legalább az egyik technikában már járatos. De ismeri-e mindegyik technikát? Miben hasonlóak? Miben különbözőek? Tekintse át ezt velünk!

A Shimadzu LC/MS/MS foszfolipid MRM-könyvtár két módszert tartalmaz: egyet a foszfolipidek osztályozására a biológiai minták fő foszfolipideinek átfogó elemzéséhez, a másikat pedig a zsírsavösszetétel meghatározására, amelyet az osztályozási módszerrel kapott analitikai eredmények felhasználásával hoztak létre. A könyvtár a 14-22 szénatomszámú zsírsavakat tartalmazó foszfolipideket célozza meg, és több mint 867 komponenshez tartalmaz MRM-átmeneteket. A könyvtár lehetővé teszi a foszfolipid profilalkotás elvégzését egy foszfolipid osztályozási módszerrel végzett kezdeti elemzéssel. Ezt követi egy módszer létrehozása a zsírsavösszetétel meghatározására az első analízis során kimutatott foszfolipidcsúcs alapján, majd ezt használva egy második elemzés elvégzése során a zsírsavösszetétel meghatározása történik meg.

A bomlásból származó hisztamin és tiramin, a hisztidin és a tirozin degradációjából keletkezik mikroorganizmusok hatására. Ha a lefogyasztott élelmiszerek, előre feldolgozott termékek, vörös húsú halak mint tonhal, bonito, makréla stb., nagy mennyiségű hisztamint tartalmaznak, akkor ételmérgezési tünetek jelentkezhetnek úgy mint láz, kiütések, szívdobogás. Az erjesztett élelmiszerekhez -mint bor vagy sajt- szintén kapcsolódhat hasonló jelenség. Ezenkívül a tiramin is erősítheti a hisztamin toxicitását, és az élelmiszerrel összefüggő migrén okozójaként jelentették.

Bár Japánban nincsenek speciális hisztaminnal kapcsolatos előírások, más országokban, beleértve az Egyesült Államokat és az EU-t, a hal- és halászati termékekre vonatkozóan a Codex (Nemzetközi Élelmiszer Szabványok) szabályozási határértékeit állapították meg. Mivel a tiramin és a hisztamin -az aminosavakhoz hasonlóan- aminocsoportot tartalmaz, a fluoreszcencia detektálása lehetséges az orto-ftal-aldehiddel (OPA) való derivatizálással. Itt bemutatunk egy példát a tiramin és a hisztamin elemzésére a Prominence Amino Acid Analysis rendszer segítségével, amelyben a detektálást oszlop utáni fluoreszcens származékképzéssel végezzük. Az ehhez az alkalmazáshoz rendelkezésre álló mozgófázis és reagens készlet tartalmazza a szükséges mozgófázisokat és reagenseket, így kiküszöbölik a mozgófázis előkészítésétéből adódó bizonytalanságot. Ezen kívül, mivel a minta előkezelése csak szűrést és hígítást tartalmaz ennél az alkalmazásnál, így az elemzés bonyolult feldolgozás nélkül is elvégezhető.

2021. szeptember 1-től a Simkon Kft. látja el a Biotage teljes körű képviseletét Magyarországon.

A tandem tömegspektrométer és a Probe Electrospray Ionization (PESI) módszer kombinációja lehetővé teszi Everolimus és Abirateron komponensek kvantitatív vizsgálatát plazmából, közvetlenül a fehérjekicsapást követően.

A megfelelő rendszerindítási folyamat: a HPLC rendszer ekvilibrálása és a specifikus rendszeralkalmassági teszt (SST) futtatása kritikus lépések az LC futtatások előtt azért, hogy biztosítsuk a magas adatminőséget (reprodukálhatóság, pontosság, stb.) és hogy csökkentsük a karbantartás költségeit, növeljük az oszlop élettartamát. Ezek a lépések időigényesek a felhasználó számára, de ha nem megfelelően végzi ezeket el, az adatromláshoz és a szükséges újramérés miatti időveszteséghez vezetnek. Ebben az összefoglalóban azt mutatjuk be, hogy a Shimadzu hogyan tudja automatikusan felkészíteni a készüléket a mérésre.

A sejttenyésztési folyamatok optimalizálása és ellenőrzése elengedhetetlen a biofarmakonok termelési hatékonyságának növeléséhez. A sejtterápia területén -beleértve a regeneratív gyógyászati eljárásokat is- különösen fontossá vált a tenyésztési folyamatok fokozott ellenőrzése, csökkentve ezzel a sejtek variabilitását és javítva a sejtek tömegtermelésének konzisztenciáját. Ezen célokra hasznos információt ad a kutatóknak a sejttenyészet felülúszó összetevőinek monitorozása. Jelenleg a tenyésztési folyamat felügyeletét pH méréssel, oldódó gázok és néhány komponens, pl.: glükóz, glutamin, laktát és ammónia mennyiségének mérésével végzik.

A műszerek leállása gyakran költséges és időigényes, de legtöbbször a problémák gyorsan megoldhatóak némi hibaelhárítási ismerettel.

 

Az LC és GC kromatográfiás hibaelhárítási útmutató célja, hogy segítse a kromatográfusokat a gyakori LC vagy GC problémák felmérésében. A füzet tartalmazza, hogyan lehet hatékonyan elhárítani és kijavítani ezeket a problémákat, hogy lehetővé tegye a rendszer újraindítását és az elemzések folytatását.

A hagyományos metanizálóval ellentétben nem kell a rendszert átalakítani és plusz gáz bevezetése sem szükséges ahhoz, hogy CO-t és CO2-t tudjunk mérni FID detektorral, széles koncentrációtartományban. A metanizálás az átalakított FID fúvókában történik meg, a fúvóka cseréje és használata is egyszerű. Beszerelhető Shimadzu GC-2030 készülékek FID detektorába. Ajánljuk mindenkinek, aki CO-t és CO2-t is mérni szeretne gázmintákból FID detektorral a rendszer átalakítása nélkül.