Nexis SCD-2030 kemiluminenszcenciás GC detektor
Termék kategória

A Nexis SCD-2030 egy következőgenerációs kemiluminenciás detektor. A fejlesztése során úgy tervezték, hogy minden laboratóriumi elvárásnak megfeleljen. A drámaian fokozott érzékenység és megbízhatóság, a kiváló karbantarthatóság és az automatizálási funkciók javítják a laboratóriumok termelékenységét, amely kiemelten fontos az ipar számára.

Méréstartomány

A kategória legstabilabbja, amely stabil ekvimoláris válaszjeleket produkál a megbízható eredményekért

A nagystabilitású Redox cella biztosítja a reakció hatékony lefolyását

A vízszintes redox cella, az iparágban elsőként, bőséges reakcióidőt és reakciózónát biztosít a minta redox reakciójának. Ennek eredményeként rendkívül stabil mérési körülményeket nyújt még nagy kolonna áramlási sebesség mellett is. Ezen kívül a mintával együtt beáramoltatott nitrogén gázáram (Makeup gáz) megakadályozza az detektor szennyeződését az oszlopvérzéstől.

Kiváló hosszú távú stabilitás

Az újonnan kialakított nagy hatékonyságú redox cella hosszú távú, stabil elemzést tesz lehetővé. Ennek demonstrációjaként a SCD-2030 segítségével benzinben gyakran előforduló kénvegyületek mérését végezték el. A méréssorozat 16 napig tartott. Amennyiben a komponensek válaszjelét a belső standardra (difenil-szulfid) vonatkoztatva adják meg (ASTM D5623). Az egyes komponensek csúcs alatti területének RSD értékei 1,2% - 1,9% között ingadoztak, amelyek kiemelkedően jónak számítanak az SCD készülékek között.

Ekvimoláris válaszjel

Az ASTM D5623 szabvány szerint a benzin elemzések során minden kéntartalmú komponens válaszjelét a difenil-szulfid belső standard válaszjeléhez viszonyítanak. Az SCD válaszjele csak a molekulában található kén atomok számától függ és elméletileg független a molekula szénvázától. A lenti táblázatban látható, hogy a fentiek teljesülnek az SCD-2030 esetén, azaz a redox reakció nagy hatékonysággal végbemegy a készülékben. A detektálás tehát ekvimoláris a kéntartalomra nézve.

A táblázatban: ASTM D5623 szerint meghatározott mérési paraméterek mellett detektált kéntartalmú vegyületek csúcs alatti területeinek aránya a belső standard difenil-szulfidra vonatkoztatva, minden komponens koncentrációja 10 ppm (w/w).

Drámaian megnövelt hatékonyság

Drámaian megnövelt hatékonyság ötvözve a könnyű karbantarthatósággal és a nagyfokú automatizáltsággal.

Könnyű Pyro-cső csere

Shimadzu egyedülálló vízszintes redox cellája megkönnyíti a belső pyro-cső cseréjét. Mivel a belső Pyro-cső könnyen hozzáférhető ezért nincs szükség a teljes redox cella szétszereléséhez, hogy ahhoz hozzáférjünk.

Az ipar elsőszámú szempontjai a megbízható és hatékony automatizálási funkciók

Összehasonlítva más általános GC detektorokkal, az SCD detektoroknak több különböző egység van, amelyeket ellenőrizni kell, és megfelelő eljárásokkal elő kell készíteni a mérés előtt. Ezeket az eljárásokat sok esetben manuálisan kellene elvégezni. Azonban Nexis SCD-2030 rengeteg automatizált funkcióval rendelkezik, így az előkészületek, például a gázszabályozás, a hőmérséklet-szabályozás és a kondicionálás, egyetlen gombnyomással elvégezhetőek. A Labsolution szoftver segítségével képes a készülék automatikusan a megadott időpontban elkezdeni a rendszer mérésre való felkészítését (Auto Start Up), lefuttatni a rendszerdiagnosztikát és természetesen a teljes leállítást is el tudja végezni a mérési sorozatot követően (Auto Shutdown). Az operátor által korábban manuálisan elvégzett folyamatok automatizálása támogatja a hatékonyabb munkafolyamatot, és megelőzheti a detektor emberi hibák okozta korai amortizációját és károsodását.

Automatikus kondicionálási funkció (Aging)

A Pyro-cső időszakos kondicionálása (oxygen aging) hatékony módja a nagy érzékenység fenntartásának. A Nexis SCD-2030 készülékkel ez a kondicionálás intuitív beállítási lehetőségekkel egy felhasználóbarát felületen keresztül valósítható meg, a műszer teljesítményének maximalizálása érdekében. Ezen túlmenően, amikor a műszert újraindítják a belső Pyro-cső cseréje során, a kondicionálás automatikusan is végrehajtható.

Automatikus értesítés a fogyó-, kopóeszközök cseréjéhez

A rendszer automatikusan figyeli a fogyó-, kopóeszközök felhasználási számát és üzemidejét. Ezután értesíti a felhasználót, amikor aktuális cserélni vagy ellenőrizni az aktuális alkatrészt.

  • Külső/Belős Pyro-csövek üzemideje
  • Vákuumpumpa karbantartási eszközei
  • Ózon csapda üzemideje

Jelentősen lecsökkentett készülékindítási idő

Az újonnan kialakított, nagy hatékonyságú redox cellával drámai módon lerövidült az az idő, amely a műszer teljes leállításától a mérés megkezdéséig szükséges. Mindez a stabil hőmérsékletszabályzásnak, a nagypontosságú gázáramlás szabályzásnak köszönhető, továbbá a kolonna csatlakozás is kisebb hatást gyakorol a belső Pyro-cső állapotára. Ezenkívül az injektor karbantartási lépései a detektor leállítás nélkül is elvégezhetőek.

Táblázat:A dodekanetiol csúcsterületének változása a műszer indítását követően
Megjegyzés: A belső Pyro-cső cseréjekor kondicionálás szükséges, és a stabilizálás hosszabb időt is igénybe vehet. A kondicionálás problémákba ütközhet, ha az detektorgáz nem elég tiszta.

Akadálytalan LabSolutions™ irányítás

A LabSolutions professzionális szoftverben a GC és LC műszerek irányításán túl, további hasznos funkciókat is tartalmaz.

A Nexis SCD-2030 detektor gördülékenyen vezérelhető a LabSolutions szoftver segítségével.

Felhasználóbarát kezelőfelület

Az intuitív felhasználói felület rengeteg funkcióval rendelkezik, amelyek használatát varázslóval is támogatja a LabSolutions így a paraméterek bevitele és a műszer műveleteinek követése rendkívül egyszerű. A rengeteg hasznos funkció mellett egy felhasználóbarát, rugalmas jelentéskészítő funkciót is rendelkezik a szoftver.

Megbízható adatkezelés

A LabSolutions CS / DB a mért adatfájlok adatbázisban történő tárolására és kezelésére használható. Az mérési adatok naplózása megakadályozhatja az olyan hibákat, mint például az mérési adatok felülírása vagy törlése, valamint az adatok meghamisítása. LabSolutions DB lehetővé teszi, hogy egy PC-n gyűjtse és kezelje szoftver az adatbázisban elhelyezett adatokat. A Labsolutions CS egy szerver segítségével a hálózat bármely számítógépén elérhetővé tudja tenni a mérési adatok adatbázisát.

Kategóriájának legjobb érzékenysége

Közismert hogy a SCD detektor segítségével érhető el kén vegyületek legérzékenyebb detektálása a jelenlegi detektorok közül. Az ultrarövid áramlási út és egy nagy hatékonyságú redox cella beépítésével a Nexis SCD-2030 emeli tovább a kén kemilumineszcencia detektálására szolgáló detektorok színvonalát.

Ultra rövid áramlási út (Szabadalommal védett)

Az érzékenység csökkenésének elkerülése érdekében a Nexis SCD-2030 nagy sebességgel vezet be a reakciókamrába a redox cellában képződött instabil komponenseket. Ez az ipar első ultrarövid áramlási útjának felhasználásával érhető el. A rövidebb áramlási úttal két és félszer nagyobb érzékenység és jel/zaj arány érhető el a jelenleg piacon kapható SCD detektorokhoz képest.

Földgázban megtalálható kénvegyületek elemzése [ASTM D5504]

A kénvegyületek megfigyelése nagyon fontos a reakcióban használt értékes katalizátorok védelme szempontjából. A Nexis SCD-2030 képes a legkülönfélébb kénvegyületek nagy érzékenységű detektálására a földgázban és a kőolajtermékekben.

Megjegyzés: 14 kénvegyület tartalmazó standard minta kromatogramja (1 ppm v/v) *A tényleges standard gáz koncentrációja 0,93-1,09 ppm.

Optimalizált applikációk

Megbízható elemzés a kategória legjobb érzékenységével olyan területeken, mint a petrolkémiai és az élelmiszeripar.

Kénvegyületek meghatározása benzinben [ASTM D5623]

A benzinben lévő kénvegyületek mennyiségi meghatározása nagyon fontos. A Nexis SCD-2030 széles lineáris tartományt kínál a kénvegyületekkel érzékeny detektálására, továbbá mivel a dízelüzemanyagban jelenlévő szénhidrogének nem zavarják, ezért pontos és szelektív elemzésre képes rendszer áll rendelkezésünkre.

Megjegyzés: 1. metil-merkaptán, 2. etil-merkaptán, 3. dimetil-szulfid, 4.szén-diszulfid, 5.2-propánetiol, 6. 2-metil-2-propánetiol, 7. 1-propánetiol, 8. etil-metil-szulfid, 9. Tiofén, 10. 2-metil-1-propánetiol, 11. dietil-szulfid, 12. 1-butánetiol, 13. metil-diszulfid, 14. 2-metil-tiofén, 15. 3-metil-tiofén, 16. dietil-diszulfid, 17. 5-metilbenzo-tiofén, 18. 3-metilbenzo-tiofén

Nyomnyi mennyiségű illóanyagok meghatározása élelmiszerekből gőztéranalízis segítségével

A Nexis SCD-2030 és a HS-20 kombinációjával a kéntartalmú illatanyagokat könnyedén meg lehet határozni szeszesitalokból. A kéntartalmú vegyületek mennyisége jelentősen befolyásolja a termék illatát és ízét, túlzott mennyisége azonban kellemetlen szagot és mellékízt tud okozni. A meghatározás továbbá azért is fontos, mert sok kéntartalmú anyag adalékként kerül a késztermékbe bomlás vagy oxidáció szabályzása gyanánt.

Megjegyzés: Illékony kénvegyületek sörben.

Ha tetszett, oszd meg:

Regisztráció

Miért érdemes regisztrálnia?

  • hozzáférhet védett tartalmakhoz, applikációkhoz
  • feliratkozhat szakmai hírleveleinkre, melyekben értesítjük az Ön szakterületét érintő friss hírekről
  • igénybe veheti online support szolgáltatásunkat

addRegisztrálok

Friss tartalom

Ivóvíz határérték perklorát, klorát, klorit és bromit komponensekre nagyon alacsony, µg/L (ppb) tartományban vannak, amit a hagyományos ionkromatográf rendszerekkel szinte lehetetlen elérni.

Ezek mérését ezért vagy a rendszer módosításával, vagy alternatív méréstechnikával kell végezni.

Jelen összefoglalóban néhány Shimadzu-alkalmazást mutatunk be ezen komponensek vízmintákból történő mérésére.

Az új Shimadzu Gas Selector 2030 egység bemutatása

Gáztakarékosságra és a vivőgáz-adta lehetőségek bővítésére jó megoldást kínál a Shimadzu Gas Selector 2030 egysége.

A metanol és az acetonitril szerves oldószerek, amiket a fordított fázisú folyadékkromatográfiában gyakran alkalmaznak. A fizikai-kémiai tulajdonságaik eltérnek, ezért ebben az összefoglalóban 7 kulcsfontosságú különbségüket mutatjuk be, amiket érdemes szem előtt tartani a fordított fázisú folyadékkromatográfiás alkalmazásoknál.

A gyógyszeriparban felhasznált etanol tisztaságának teljesítenie kell a gyógyszerkönyvekben rögzített minőséget, melyek közül cikkünkben a szennyezők spektrofotometriás vizsgálatának műszeres és szoftveres megoldását mutatjuk be.

A Shimadzu első LC-MS/MS készülékének a megjelenése után nem csak a hardver és a szoftver fejlesztésén dolgozik, de olyan módszercsomagok kidolgozásán is, amivel nagymértékben meg tudja könnyíteni a felhasználók dolgát. A módszercsomagok olyan költségtakarékos megoldást kínálnak, amivel ezt a hosszú fejlesztési időt lehet csökkenteni.

SIL-40 automata mintaadagoló hasznos minta-előkészítési funkcióinak bemutatása.

Megnövelt analitikai hatékonyság és sokoldalú integrált adatkezelés a SIL-40 sorozat automata mintaadagolóinak kettős injektálás funkciójával.

A GC-2010 Pro készülék a rutin gázkromatográfok új generációja. Gyors fűtési és hűtési sebessége csökkenti az analízis idejét és nagyobb mintaszám mérését teszi lehetővé. A GC-2010 Plus technológiáját használva kombinálja a könnyű kezelést és a hatékony mérést kiváló érzékenység és precizitás mellett.

A korábbi évekhez hasonlóan 2020-ban is tartunk kromatográfiás tanfolyamokat, hogy ügyfeleink és partnereink tovább mélyíthessék a kromatográfiás ismereteiket.