Shimadzu GCMS QP-2010SE tömegspektrométer
Termék kategória

A GCMS-QP2010SE a Shimadzu alap GCMS készüléke, amely számos fejlett tulajdonsággal rendelkezik. A GCMS-QP2010S leszármazottjaként, kombinálja a gazdaságosság előnyeit, az egyszerű használatot és a fejlett hatékonyságot. A megnövelt maximális áramlási sebesség az oszlopon lehetőséget nyújt számos oszlop választására. A termelékenység és minta áteresztőképesség drasztikusan megnőtt.  Az „Ecology” módban energia és vivőgáz takarítható meg, így költség takarítható meg és kevésbé terheljük a környezetet.

A GCMS-QP2010SE számos sokoldalú funkciót kínál

  • Max. 4 ml/perc áramlási sebesség, számos választható oszlop
  • Analitikai módszertranszfer
  • Lehetőség direkt inlet (DI) alkalmazására, könnyű bővíthetőség.
  • „Ecology” mód az alacsony működési költségért.

A DI szonda (opcionális) lehetőséget biztosít egyszerű mérésre és tömegspektrum vizsgálatra nagy koncentrációjú minták esetében. Ráadásul egyszerű minőségi analízist kínál anélkül, hogy a készülék GC paramétereit be kellene állítani.

Gazdaságos és környezetbarát

Az „Ecology” móddal ellátott készülék csökkenti a felhasznált energiát és 40 %-os megtakarítás érhető el a korábbi modellhez képest.  Éjszakai működtetés esetén, az „Ecology” mód automatikusan bekapcsolható, így lehetővé teszi a felesleges energiafogyasztás csökkentését.

Amennyiben az”Ecology” módot választjuk, a szükségtelen energiafogyasztást kizárja a GC és az MS esetében, a PC-t kikapcsolja. Párhuzamosan a vivőgáz fogyasztást is csökkenti. Az „Ecology” mód automatikusan bekapcsolható folyamatos analízist követően, így energia és vivőgáz spórolás érhető el az analízis befejezését követően.

Csatolmány Méret
Shimadzu GCMS QP-2010SE prospektus.PDF683.77 KB 683.77 KB

Ha tetszett, oszd meg:

Regisztráció

Miért érdemes regisztrálnia?

  • hozzáférhet védett tartalmakhoz, applikációkhoz
  • feliratkozhat szakmai hírleveleinkre, melyekben értesítjük az Ön szakterületét érintő friss hírekről
  • igénybe veheti online support szolgáltatásunkat

addRegisztrálok

Friss tartalom

Ivóvíz határérték perklorát, klorát, klorit és bromit komponensekre nagyon alacsony, µg/L (ppb) tartományban vannak, amit a hagyományos ionkromatográf rendszerekkel szinte lehetetlen elérni.

Ezek mérését ezért vagy a rendszer módosításával, vagy alternatív méréstechnikával kell végezni.

Jelen összefoglalóban néhány Shimadzu-alkalmazást mutatunk be ezen komponensek vízmintákból történő mérésére.

Az új Shimadzu Gas Selector 2030 egység bemutatása

Gáztakarékosságra és a vivőgáz-adta lehetőségek bővítésére jó megoldást kínál a Shimadzu Gas Selector 2030 egysége.

A metanol és az acetonitril szerves oldószerek, amiket a fordított fázisú folyadékkromatográfiában gyakran alkalmaznak. A fizikai-kémiai tulajdonságaik eltérnek, ezért ebben az összefoglalóban 7 kulcsfontosságú különbségüket mutatjuk be, amiket érdemes szem előtt tartani a fordított fázisú folyadékkromatográfiás alkalmazásoknál.

A gyógyszeriparban felhasznált etanol tisztaságának teljesítenie kell a gyógyszerkönyvekben rögzített minőséget, melyek közül cikkünkben a szennyezők spektrofotometriás vizsgálatának műszeres és szoftveres megoldását mutatjuk be.

A Shimadzu első LC-MS/MS készülékének a megjelenése után nem csak a hardver és a szoftver fejlesztésén dolgozik, de olyan módszercsomagok kidolgozásán is, amivel nagymértékben meg tudja könnyíteni a felhasználók dolgát. A módszercsomagok olyan költségtakarékos megoldást kínálnak, amivel ezt a hosszú fejlesztési időt lehet csökkenteni.

SIL-40 automata mintaadagoló hasznos minta-előkészítési funkcióinak bemutatása.

Megnövelt analitikai hatékonyság és sokoldalú integrált adatkezelés a SIL-40 sorozat automata mintaadagolóinak kettős injektálás funkciójával.

A GC-2010 Pro készülék a rutin gázkromatográfok új generációja. Gyors fűtési és hűtési sebessége csökkenti az analízis idejét és nagyobb mintaszám mérését teszi lehetővé. A GC-2010 Plus technológiáját használva kombinálja a könnyű kezelést és a hatékony mérést kiváló érzékenység és precizitás mellett.

A korábbi évekhez hasonlóan 2020-ban is tartunk kromatográfiás tanfolyamokat, hogy ügyfeleink és partnereink tovább mélyíthessék a kromatográfiás ismereteiket.