Shimadzu GCMS QP-2020
Termék kategória

A nagy hatékonyságú analitikai technikák iránti igény, melyekkel nyomnyi mennyiségű szennyezőket lehet mennyiségileg mérni, folyamatosan nő. A GCMS-QP2020 készülék megfelel ezeknek az igényeknek. A fejlett funkciókkal, a szoftverével, az adatbázisokkal és a mintaadagoló rendszerekkel a GCMS-QP2020 maximalizálja a laboratórium kapacitását.

Nagyobb érzékenységet és csökkentett üzemeltetési költséget biztosít


A rendszerbe új, differenciális kipufogású turbómolekuláris pumpa került, ami maximális érzékenységet biztosít minden GC analízis során. Hélium mellett a rendszer alkalmas hidrogén és nitrogén vivőgázzal is üzemelni, amivel az üzemelési költség csökkenthető. A nagy érzékenység és nagy sebesség mellett rövidül az analízis idő és maximalizálható a produktivitás.

Adatbázisok retenciós indexekkel segítik a mérést


Elérhetőek adatbázisok igény szerint: környezeti mérésekhez, élelmiszervizsgálatokhoz, ízek-és aromaanyagokhoz és bűnügyi vizsgálatokhoz. Minden adatbázis tartalmaz retenciós indexeket, ezért a mérést sztenderdek nélkül is elkezdhetjük. A retenciós index a módszerek gyors és egyszerű létrehozásában is segít.

Drámai előrelépés a sokkomponenses módszerek hatékonyságában


A GCMS Insight szoftvercsomag drámaina megnöveli a sokkomponenses módszerek érzékenységét és hatékonyságát. A Smart SIM program SIM módszert hoz létre úgy, hogy annak a lehető legnagyobb érzékenysége legyen. A LabSolutions Insight, ami jelentősen csökkenti az analízis időt, emellett drámaian megnöveli az adatok értékelésének a hatékonyságát.

Az optimális analitikai rendszer konfigurálható a felhasználó igényei szerint


Az analitikai célnak megfelelő rendszer konfigurálható: olyan injektálási rendszerrel, amit a minta megkíván; a mérendő koncentráció-tartományban vagy akár 2D kromatográfiás

Nagyobb érzékenység és csökkentett üzemeltetési költség

A növelt szívási teljesítménnyel rendelkező új turbómolekuláris pumpával van a készülék felszerelve. Nem csak hélium, de hidrogén és nitrogén is használható vivőgázként. A differenciális vákuumrendszer külön légteleníti az ionforrást és a kvadrupol egységet, ezzel optimális MS állapotot biztosít minden vivőgáz esetén.

Nagy hatékonyságú ionforrás

 A nagy érzékenységű és stabil analízis a szabadalmaztatott ionforrásnak köszönhető. A rendszer továbbá rendelkezik Qiuck-CI funkcióval (az NCI modellre korlátozódik), ami lehetővé teszi, hogy ellenőrizzük a molekulaion keletkezését CI módban az MS leállítása nélkül. Ez a minőségi és a mennyiségi analízist is biztosítja.

A szabadalmaztatott ionforrásba árnyékoló lemez lett beépítve, ami elnyomja a gyorsító feszültséget és a filamentből érkező elektronnyalábot jobban fókuszálja. Emellett a filamentből érkező hősugárzásnak is ellenáll, ezért az ionforrásban kevesebb aktív területrész lesz.

Az azonosításhoz szükséges molekulaionok keletkezése EI ionizációnál nehéz, mert jelentős fragmentáció következik be. A kvázimolekula ion jelenlétének ellenőrzése Quick-CI funkcióval egy gombnyomásra kivitelezhető az MS leállítása nélkül.

Nagy hatékonyságú gázkromatográf

A retenciók hosszú távú stabilitása az AFC-nek (Advanced Flow Technology) köszönhető, ami kompenzálja a szobahőmérséklet ingadozását. Az állandó lineáris áramlási sebesség mód az oszlop termosztát hőmérsékletének változásával stabilan tartja a kolonnában a lineáris áramlási sebességet, amivel a legjobb GC elválasztás mindig elérhető.

Nagysebességű pásztázás-szabályozási technológia - Advanced Scanning Speed Protocol (ASSP™)

A kvadrupol rudak előfeszültségét automatikusan optimálja a nagy sebességű adatfelvételnél, ami minimalizálja az érzékenység-romlást 10,000 u/sec vagy gyorsabb pásztázás mellett. Az érzékenység legalább 5× jobb, mint a hagyományos rendszereknél. Ez olyan módszereknél, amik gyors pásztázást igényelnek, nagyon hasznos, mint a gyors GC-MS, Scan/SIM párhuzamos felvétele, FASST analízis és a GC×GC-MS módszerek. (szabadalom: US6610979)

10,000 u/sec vagy ennél nagyobb pásztázás mellett az ionokat az optimális gyorsító feszültséggel továbbítja az ASSP funkciónak köszönhetően, ezért nem következik be érzékenység-romlás, széles tömegtartományon át.

Drámai előrelépés a sokkomponenses módszerek hatékonyságában

A Smart SIM program automatikusan konfigurálja a SIM programot, hogy az a retencióhoz illeszkedjen. Több módszer összefűzése is lehetséges úgy, hogy közben megtartjuk az érzékenységet. Ez jelentősen csökkenti az analízis ciklusok számát és a mérési időt, növelve ezzel a produktivitást.

Az adatbázisba a Smart SIM funkcióval importálni lehet meglévő GCMS módszereket.

Komponens-csoportok külön-külön mérésével összevetve a Smart SIM módszerrel nagy érzékenység és nagy pontosság érhető el. 434 komponens sorozatmérése biztató ismételhetőséget és kalibrációs egyeneseket eredményezett, még a nyomnyi mennyiségek tartományában is.

A retenciós idők automatikus állítása (AART)

Az AART (Automatic Adjustment of Retention Time) funkció a komponensek retenciós indexéből tudja számítani a retenciós időt felhasználva az alkán mix kromatogramját.

Quick CI - egyszerű váltás EI és CI mód között

A Quick-CI funkcióval egyszerűen tudunk váltani az EI és a CI mód között, így egy mintából megkapjuk mindkét adatot. Mivel a molekula ion meghatározás nehéz EI módban, így a CI módban felvett spektrum lesz segítségünkre.

Csatolmány Méret
Shimadzu GCMS QP-2020 prospektus.pdf3.09 MB 3.09 MB

Ha tetszett, oszd meg:

Regisztráció

Miért érdemes regisztrálnia?

  • hozzáférhet védett tartalmakhoz, applikációkhoz
  • feliratkozhat szakmai hírleveleinkre, melyekben értesítjük az Ön szakterületét érintő friss hírekről
  • igénybe veheti online support szolgáltatásunkat

addRegisztrálok

Friss tartalom

Nagy érzékenységű mérés a micro-tól a semi-micro tartományig.

A korábbi évekhez hasonlóan 2019-ben is tartunk kromatográfiás tanfolyamokat, hogy ügyfeleink és partnereink tovább mélyíthessék a kromatográfiás ismereteiket.

Megjelent a Shimadzu három új GCMS modellje: GCMS-TQ8050 NX, a GCMS-TQ8040 NX és a GCMS-QP2020 NX

Cégünk 2018 októberétől a CLAIND srl. cég gázgenerátorainak forgalmazását és szervizelését is ellátja.

Kompakt FTIR készülék, amelyet ott használhatunk, ahol szükség van rá.

A CLAM-2000 teljesen automatizált mintaelőkészítő modul az LCMS-hez a Shimadzu sokéves fejlesztésén alapuló kiterjedt véralvadási analizátor technológián alapul. Egyszerűen helyezze a vérgyűjtő vagy más csöveket a helyére, és a rendszer teljesen automatikusan végrehajtja a vér vagy más minták előkészítését LCMS elemzéshez.

A következő iparági szabvány meghatározásával az új GC-2030 intelligens funkciókat kínál a GC elemzés egyszerűvé tételéhez. A legjobb érzékenységet és a világszínvonalú precízitást biztosít. Az Advance Flow Technology bővítések támogatják a kromatográfiás elválasztást, a termelékenység növelését és a minta szerinti költségcsökkentést.