Shimadzu GCMS TQ-8040 tömegspektrométer
Termék kategória

A Shimadzu GCMS-TQ8040 az első hármas kvadrupol készülék, ami a következő funkciókkal van ellátva: „Smart Productivity” a nagy hatékonyságú mintakapacitásért, „Smart Operation” a gyors és könnyű módszerfejlesztésért és „Smart Performance” az alacsony kimutatási határokért és Scan/MRM kombinálásáért. Ezt a három „Smart” technológiát együttesen „Smart MRM”-nek nevezzük, ami a legpontosabb, költséghatékony és könnyen használható GCMS készüléket eredményez.

Smart Productivity

Az új technológiáknak köszönhetően, a GCMS-TQ8040 készülékkel nagy érzékenységű, precíz méréseket lehet végezni, még akár több mint 400 komponens együttes mérésekor is.

Az első új technológia az új firmware protokoll. Ennek eredményeként, az adatáteresztő képesség megnőtt, akár 32,768 MRM átmenet mérhető egy futtatással.

A második újdonság, a „Smart MRM”, a szoftverbe épül be. Ez segít a módszerek felépítésében úgy, hogy a célkomponensek mérési idejét automatikusan beállítja. Az adatot a célkomponens elúciójának közvetlen környezetében rögzíti csak, ezért több komponens mérhető együttesen, mint az előző modellnél, ezért nem kell kompromisszumot kötni sok komponens együttes mérésekor az alacsony kimutatási határok érdekében.

Amíg 400 növényvédő szert például hagyományosan két vagy három módszerrel lehet mérni, addig a GCMS-TQ8040 készülékkel ez egy futtatással mérhető, ezért az analízis teljes ideje jelentősen csökkenthető a konvencionális módszerekhez képest.

Kétcsatornás MS rendszer

A GCMS-TQ8040 képes két kapilláris oszlopot is befogadni (opcionális), ami a nagy teljesítményű turbómolekuláris pumpának köszönhető. Ezzel a vákuum leállítása nélkül lehet applikációt váltani. Egyszerűen válasszuk ki az oszlopot és a hozzá tartozó injektor portot.

Az ütközési gáz (CID) egy módszer-paraméter, a módszerből vezérelhető, így GC-MS és GC-MS/MS mérések egy mintasorozatban futtathatók. (GC-MS esetén ki, GC-MS/MS esetéb be van kapcsolva az ütközési gáz.) Ezt kombinálva a kétcsatornás MS rendszerrel, VOC mérése SIM módszerrel és növényvédő szerek mérése MRM módszerrel megoldható egy sorozatban, a vákuum leállítása nélkül.

Smart Operation

Függetlenül attól, hogy ha az elejétől indulunk és néhány célkomponensnek meghatározzuk az MRM átmeneteit és az ütközési energiákat, vagy ha egy meglévő MRM adatbázisból indulunk ki ismert célkomponensekkel hogy felépítsük a saját MRM módszerünket, a „Smart MRM” funkció a módszerírással/optimálással általában járó stresszt és nehézségeket szünteti meg teljesen.

Smart Performance

A filamentek elektromos potenciáljának ionforrásra gyakorolt hatása csökkent, mert a filamentek távolabb kerültek az ionforrás blokkjától. Továbbá, egy védőpajzs megakadályozza a filamentekből származó hő tovaterjedését az ionforrás felé, ezért az ionforrás hőmérséklete stabilabb. Ezért ez az ionforrásban megakadályozza az aktív foltok kialakulását, és nagyobb érzékenységet biztosít. (Szabadalom: US7939810)

Nagy sebességű pásztázási kontrol (Advanced Scanning Speed Protocol, ASSPTM)

Az ASSP funkcióval 20,000 u/sec pásztázási sebesség lehetséges. Az ultranagy sebességű pásztázás során a rudak előfeszültségét (prerod bias) dinamikusan optimalizálja, amivel minimalizálható az érzékenységbeli romlás, ami egyébként a 10,000 u/sec sebesség felett ASSP nélkül jelentkezne. Ez szükséges az érzékenység megtartásához nagy pásztázási sebességnél, tökéletes tömegspektrumokat eredményez termékion spektrum vagy pásztázás/MRM mérési módszer futtatásakor (Szabadalom: US6610979).

Scan/MRM mérés lehetséges nagy sebességű pásztázás és nagy sebességű MRM kombinálásával.

Érzékenység és ismételhetőség GC/MS módban

A nagy hatékonyságú ionforrás biztosítja az ionok létrejöttét és bejutását a tömegspektrométerbe, ami a lehető legjobb érzékenységet és ismételhetőséget biztosítja a GC/MS készüléknek. Ezek az előnyök nem csak MRM mérésnél, de scan és SIM módokban is megmutatkoznak, még a legreaktívabb komponensekre is. 

OFF-AXIS Ionoptika

Az OFF-AXIS (Szabadalommal védett) ionoptikával alacsonyabb kimutatási határok érhetőek el. A metastabil és neutrális ionokat érzékenység-veszteség nélkül lehet a rendszerből eliminálni. Hélium puffergáz nem szükséges az ütközési cellában.

Csatolmány Méret
Shimadzu GCMS TQ-8040 prospektus.pdf4.23 MB 4.23 MB

Ha tetszett, oszd meg:

Regisztráció

Miért érdemes regisztrálnia?

  • hozzáférhet védett tartalmakhoz, applikációkhoz
  • feliratkozhat szakmai hírleveleinkre, melyekben értesítjük az Ön szakterületét érintő friss hírekről
  • igénybe veheti online support szolgáltatásunkat

addRegisztrálok

Friss tartalom

Nagy érzékenységű mérés a micro-tól a semi-micro tartományig.

A korábbi évekhez hasonlóan 2019-ben is tartunk kromatográfiás tanfolyamokat, hogy ügyfeleink és partnereink tovább mélyíthessék a kromatográfiás ismereteiket.

Megjelent a Shimadzu három új GCMS modellje: GCMS-TQ8050 NX, a GCMS-TQ8040 NX és a GCMS-QP2020 NX

Cégünk 2018 októberétől a CLAIND srl. cég gázgenerátorainak forgalmazását és szervizelését is ellátja.

Kompakt FTIR készülék, amelyet ott használhatunk, ahol szükség van rá.

A CLAM-2000 teljesen automatizált mintaelőkészítő modul az LCMS-hez a Shimadzu sokéves fejlesztésén alapuló kiterjedt véralvadási analizátor technológián alapul. Egyszerűen helyezze a vérgyűjtő vagy más csöveket a helyére, és a rendszer teljesen automatikusan végrehajtja a vér vagy más minták előkészítését LCMS elemzéshez.

A következő iparági szabvány meghatározásával az új GC-2030 intelligens funkciókat kínál a GC elemzés egyszerűvé tételéhez. A legjobb érzékenységet és a világszínvonalú precízitást biztosít. Az Advance Flow Technology bővítések támogatják a kromatográfiás elválasztást, a termelékenység növelését és a minta szerinti költségcsökkentést.