Shimadzu GCMS-TQ8040 NX
Termék kategória

Intelligens Teljesítmény

A nagy érzékenységű és hosszútávú stabilitást biztosító ionforrással és a nagy hatékonyságú ütközőcellával a rendszer érzékeny, stabil elemzésekre képes hosszú távon is. A Nexis™ GC-2030 készülékkel összekapcsolva biztosított az áramlás és a hőmérséklet pontos szabályozása, amely a mérések reprodukálhatóságát tovább javítja.

Ionforrás – nagy érzékenység és stabilitás

A filamentet és az ionforrás házát szétválasztották, így a filament körül létrejövő elektromágneses tér nem gyakorol hatást az ionforrás belsejére. Továbbá az ionforrás és a filament között elhelyezkedő plusz védőpajzs a filament által termelt hőt is elvezeti, így az ionforrásban sokkal egyenletesebb hőmérséklet alakítható ki. Ennek köszönhetően az aktív helyek előfordulása minimális, ezzel biztosítva a nagy érzékenységű mérések stabilitását. (Szabadalom: US7939810)

Az új áramlásszabályzó kiemelkedő reprodukálhatóságot biztosít

Az új áramlásszabályzóba (AFC) épített CPU három féle módban is tudja szabályozni a gázokat, úgy mint lineáris áramlási sebesség, konstans nyomás és konstans áramlás szerint. A Split ág szűrőjét külön szerszámok nélkül lehet cserélni. A szűrők háza átlátszó, így vizuálisan is érzékelhető, ha szennyezett lenne, így a csere még egyszerűbbé válik.

 

One Touch injektorport karbantartás

Az injektorport szerszámok nélkül egy mozdulattal kinyitható és lezárható a ClickTek™ technológia segítségével. Az új liner behelyezése után a ClickTek™ fogantyúját csak el kell fordítani és rendszer minden csere után szivárgásmentesen zár majd.

 

Nagyteljesítményű kvadrupol tömeganalizátor

A nagy pontosságú tömeganalizátor ionoptikával és szabadalmaztatott elektromos mezővezérlő technológiával rendelkezik, ezáltal nagy pontosságú tömegelválasztási teljesítmény érhető el. Az ionoptika minimálisra csökkenti a kvadrupol szennyeződését, így kiküszöböli a kvadrupol gyakori karbantartásának szükségességét. 

Fejlett kolonnatér

A továbbfejlesztett hőmérsékletszabályozó egység lehetővé teszi a kolonnatér pontosabb hőmérsékletszabályozását, ami javítja a retenciós idők reprodukálhatóságának pontosságát. Továbbá háromféle hűtési sebesség is beállítható a készüléken, így a kolonna állófázisának élettartama megnövelhető.

 

OFF-AXIS elrendezés

Alacsonyabb kimutatási határok elérésében nagy szerepet játszik az ütközési cella és az OFF-AXIS elrendezés, amely Shimadzu szabadalom. Az OFF-AXIS elrendezés lényege, hogy Q3 kvadrupol enyhe szöget zár be a Q1 és ütközési cellával, ezzel sok metastabil vagy semleges részecske kiszűrhető intenzitásvesztés nélkül.

UFsweeper™ - Nagyhatékonyságú ütközési cella

A Shimadzu által szabadalmaztatott UFsweeper technológia nagy sebességű MRM elemzést tesz lehetővé másodpercenkénti 800 MRM sebességgel.  A gyors ioneltávolítás csökkenti a  cross-talk effektust, és lehetőséget ad a nyomnyi mennyiségek elemzésére.

Automatikus módszergenerálás

Smart MRM™ egy olyan funkció, amely meghatározza az egyes komponensek optimális mérési idejét, és automatikusan létrehoz egy mérőmódszert. Több száz komponens együttes mérése esetén is olyan módszert hoz létre, amely alkalmas nyomnyi mennyiségek elemzésére is.

Nagy érzékenységű mérés egyszeres kvadrupol módban is

A rendkívül érzékeny ionforrás és az érzékeny detektor miatt a GCMS-TQ8040 NX képes hatékonyan kiválasztani és felderíteni a létrehozott ionokat.  Az elért érzékenység nem csak MRM méréseknél GC-MS/MS módban mutatkozik meg, hanem SIM méréseknél is GC-MS módban. A ionoptika megvédi a kvadrupol analitzátorokat az elszennyeződéstől még erős mátrix esetében is.

 

 

 

Intelligens működtetés

Egy MRM módszer megalkotásához szükségesek az optimális átmenetek, az ütközési energiák és egyéb fontos paraméterk. A GCMSsolution™ szoftver a Smart MRM módszerlétrehozási funkcióval optimalizált analitikai módszereket hoz létre a "Smart Database" MRM átmenet adatainak felhasználásával. Ha olyan komponenst kell mérni, amely nincs benne az adatbázisban, akkor az MRM Optimization Tool segítségével automatikusan kikereshető az optimális átmenet.

 

 

Smart MRM

Smart MRM a módszerfejlesztést egyszerűbbé és gyorsabbá teszi. Akár a semmiből kiindulva az új vegyületek MRM átmenetének és ütközési energiájának optimalizálása, akár ismert MRM adatbázis alapján egyéni MRM módszer kidolgozása, a Smart MRM kiveszi a stresszt és a nehézségeket a módszerfejlesztésből.

 

Smart Database

A Shimadzu "Smart Database" egy adatbázis, amely a módszerfájlok létrehozásához a "Smart MRM" funkciót használja. Az átmenetek mellett a retenciós index is regisztrálható az adatbázis fájlban. A módszer elkészítése során kihagyható a retenciós idők kimérése sztenderdek elemzésével, ha az Automatic Adjustment Retention Time (AART) funkciót használjuk. Továbbá az MRM átmenetek felül SIM és SCAN mérési paramétere, belső standard kalibrációhoz kapcsolódó információkat és tömegspektrumot is el lehet tárolni az adatbázisban. Mindez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyen létrehozzák saját adatbázisaikat.

 

LabSolutions Insight

A LabSolutions Insight kvantitatív elemzést támogató szoftver a sok komponenst tartalmazó adatok hatékony elemzését segíti elő, ami különösen hasznos a rutinelemzéshez.

 

 

Intelligens hatékonyság

A GCMS alapvető eszköze az analitikusnak és egy rendszer több feladatot is elláthat. Az időmenedzsment funkció megfelelően kezeli azokat az időtartamokat, amikor a készülék karbantartást igényel, konfiguráció váltás történik vagy több felhasználó várakozik arra, hogy a készüléket használhassa. Ez biztosítja a rendszer hatékonyabb felhasználását és a hosszabb kihasznált üzemidőt.

 

Active-Time Management™ - Pontosan meghatározott munkaidő

A tömegspektrométer vákuum alatt működik, így az indítás és a leállítás időt vesz igénybe, míg a rendszer eléri az optimális állapotot az aktuális állapottól függően.  Ennek az időnek a becslése tehát kihívást jelent. Az indítás és leállításhoz szükséges időt a szoftver pontosan mutatja, így előre fbe lehet tervezni, hogy az ionforrást mikor lehet karbantartani. Ezen kívül a felhasználó által eddig elvégzendő feladatok – például a rendszerindítás, automatikus hangolás, szivárgásellenőrzés – akár automatikusan végrehajtásra is kerülnek.

 

Időmenedzsment az injektorport karbantartásakor

Az EasysTop funkció segítségével a vákuum leállítása nélkül lehet az injektorportot karbantartani, a szoftver jelzi, hogy mikor hűl le az injektor annyira, hogy ki lehessen cserélni a liner-t. A karbantartási idő minimalizálható a pontos hátralévő idő ismeretében.

Továbbá a ClickTek™ használatával az injektorport még könnyebben és gyorsabban nyitható és zárható szerszámok használata nélkül. Ez gyorsabb és könnyebb liner cserét tesz lehetővé, mint eddig valaha.

 

Időmenedzsment a sorozatmérések estén

A sorozatmérések esetén a szoftver kiszámítja az elemzés befejezésének idejét. Ilyen módon csökkenthető a üres járat, hiszen a következő felhasználó pontosan tudja, mikor fog befejeződni az előző mérés.  Ezen túlmenően, ez a funkció megkönnyíti az előkészítések ütemezését, így lehetővé teszi az elemzési folyamatok hatékonyabb végrehajtását, növelve ezzel a laboratórium hatékonyságát.

 

Egyszerű kolonnaváltás a Twin Line MS rendszerrel

Két kapilláris kolonna (I.D.: 0,25 mm) egyidejűleg csatlakoztatható az MS készülékbe, így a készülék leállítása nélkül lehet a két kolonnán elemzéseket végezni. Az ütközési gáz vezérlése a módszerfile része, így egy sorozatelemzés során végezhető GC-MS és GC-MS/MS mérés is.

Csatolmány Méret
GCMS TQ8040NX prospektus6.25 MB 6.25 MB

Ha tetszett, oszd meg:

Regisztráció

Miért érdemes regisztrálnia?

  • hozzáférhet védett tartalmakhoz, applikációkhoz
  • feliratkozhat szakmai hírleveleinkre, melyekben értesítjük az Ön szakterületét érintő friss hírekről
  • igénybe veheti online support szolgáltatásunkat

addRegisztrálok

Friss tartalom

Ivóvíz határérték perklorát, klorát, klorit és bromit komponensekre nagyon alacsony, µg/L (ppb) tartományban vannak, amit a hagyományos ionkromatográf rendszerekkel szinte lehetetlen elérni.

Ezek mérését ezért vagy a rendszer módosításával, vagy alternatív méréstechnikával kell végezni.

Jelen összefoglalóban néhány Shimadzu-alkalmazást mutatunk be ezen komponensek vízmintákból történő mérésére.

Az új Shimadzu Gas Selector 2030 egység bemutatása

Gáztakarékosságra és a vivőgáz-adta lehetőségek bővítésére jó megoldást kínál a Shimadzu Gas Selector 2030 egysége.

A metanol és az acetonitril szerves oldószerek, amiket a fordított fázisú folyadékkromatográfiában gyakran alkalmaznak. A fizikai-kémiai tulajdonságaik eltérnek, ezért ebben az összefoglalóban 7 kulcsfontosságú különbségüket mutatjuk be, amiket érdemes szem előtt tartani a fordított fázisú folyadékkromatográfiás alkalmazásoknál.

A gyógyszeriparban felhasznált etanol tisztaságának teljesítenie kell a gyógyszerkönyvekben rögzített minőséget, melyek közül cikkünkben a szennyezők spektrofotometriás vizsgálatának műszeres és szoftveres megoldását mutatjuk be.

A Shimadzu első LC-MS/MS készülékének a megjelenése után nem csak a hardver és a szoftver fejlesztésén dolgozik, de olyan módszercsomagok kidolgozásán is, amivel nagymértékben meg tudja könnyíteni a felhasználók dolgát. A módszercsomagok olyan költségtakarékos megoldást kínálnak, amivel ezt a hosszú fejlesztési időt lehet csökkenteni.

SIL-40 automata mintaadagoló hasznos minta-előkészítési funkcióinak bemutatása.

Megnövelt analitikai hatékonyság és sokoldalú integrált adatkezelés a SIL-40 sorozat automata mintaadagolóinak kettős injektálás funkciójával.

A GC-2010 Pro készülék a rutin gázkromatográfok új generációja. Gyors fűtési és hűtési sebessége csökkenti az analízis idejét és nagyobb mintaszám mérését teszi lehetővé. A GC-2010 Plus technológiáját használva kombinálja a könnyű kezelést és a hatékony mérést kiváló érzékenység és precizitás mellett.

A korábbi évekhez hasonlóan 2020-ban is tartunk kromatográfiás tanfolyamokat, hogy ügyfeleink és partnereink tovább mélyíthessék a kromatográfiás ismereteiket.