Shimadzu GCMS-TQ8050 NX
Termék kategória

Intelligens teljesítmény – Intelligens működtetés – Intelligens hatékonyság

Kiterjesztett érzékenység

A rendszer, amely az eddig nem detektálható nyomnyi mennyiségeket is kimutatja

Az OFF-AXIS elrendezés előnyeinek maximalizálása érdekében a rendszer további három zajcsökkentő technológiát, és egy olyan detektort kínál, amely kiemelkedő erősítési teljesítménnyel rendelkezik. Ezen legmodernebb technológiáknak köszönhetően a rendszer megbízhatóan detektálja az ultra alacsony femtogram szintű anyagok ionjainak jelenlétét is. Az így kapott kivételes analitikai érzékenység és robusztusság növeli a megoldások értékét, és megnyitja az ajtót az új alkalmazásokhoz.

 

Nagy hatékonyságú detektor

A GCMS-TQ8050 NX a komponenseket megbízhatóbban érzékeli, mint a GCMS-TQ8040 NX, még olyan anyagok esetében is, amelyeknek kevesebb ionja érkezik be a detektorba. Ez azt jelenti, hogy megbízhatóbban elemezhető a femtogram koncentráció kevesebb ionnal.

OFF-AXIS elrendezés

Az OFF-AXIS elrendezés érzékenységvesztés nélkül csökkenti a zajt, például metastabil He ionok kiszűrésével.

 

Árnyékolt detektor

Az elektron sokszorozót további védelemmel látták el, hogy a külső elektromos zajtól megóvják.

Overdrive ionoptika

Két ionoptika beépítése a detektor elé lecsökkentette az argon és a hélium okozta véletlen zajokat, így növelve a Jel/Zaj arányt. Ezek az ionoptikai egységek Jel//Zaj arány javításán túl a tömeganalizátorból kilépő ionok fókuszálását is elősegítik. (Szabadalom: US6737644).

Az újratervezett detektor kiváló stabilitást biztosít így a femtogram tartományokban történő mérések is reprodukálhatóan kivitelezhetőek.

A kiváló adatstabilitás által a GCMS-TQ8050 NX olyan érzékenységet biztosít, amely a nagy felbontású GC-MS elemzéssel vetekszik. Ez a nagy teljesítményű új analitikai eszköz megbízhatóan azonosítja az anyagokat még a dioxinok és más olyan anyagok nyomnyi mennyisége esetén is, amelyek előzőleg nehezen voltak mérhetőek egy kvadrupol GC-MS rendszerrel.

Tartós hardver

Nagy érzékenysége mellett a GCMS-TQ8050 NX robusztusságot is biztosít. A szennyezéseknek ellenálló ionforrással és az ötször hosszabb élettartammal rendelkező detektorral biztosított a hosszútávú stabil mérés. A nagy érzékenységű GCMS-TQ8050 NX használatával a szükséges injektált térfogatok tovább csökkenthetőek, mint eddig bármikor. Ilyen módon a liner és a kolonna élettartama is növelhető.

 

Az ionforrás hosszú távon biztosítja a nagy érzékenységet 

A filamentet és az ionforrás házát szétválasztották, így a filament körül létrejövő elektromágneses tér nem gyakorol hatást az ionforrás belsejére. Továbbá az ionforrás és a filament között elhelyezkedő plusz védőpajzs a filament által termelt hőt is elvezeti, így az ionforrásban sokkal egyenletesebb hőmérséklet alakítható ki. Ennek köszönhetően az aktív helyek előfordulása minimális, ezzel biztosítva a nagy érzékenységű mérések stabilitását. (Szabadalom: US7939810)

 

Nagyteljesítményű kvadrupol tömeganalizátor

A nagy pontosságú tömeganalizátor ionoptikával és szabadalmaztatott elektromos mezővezérlő technológiával rendelkezik, ezáltal nagy pontosságú tömegelválasztási teljesítmény érhető el. Az ionoptika minimálisra csökkenti a kvadrupol szennyeződését, így kiküszöböli a kvadrupol gyakori karbantartásának szükségességét.

 

Long-Life detektor

A detektor túlterhelésének lehetőségét minimálisra csökkentve jelentősen megnő annak élettartam. Éppen ezért a karbantartási ciklus is megnő, ami a hasznos működési idő növekedésével jár.

Csatolmány Méret
GCMS TQ-8050NX prospektus8.53 MB 8.53 MB

Ha tetszett, oszd meg:

Regisztráció

Miért érdemes regisztrálnia?

  • hozzáférhet védett tartalmakhoz, applikációkhoz
  • feliratkozhat szakmai hírleveleinkre, melyekben értesítjük az Ön szakterületét érintő friss hírekről
  • igénybe veheti online support szolgáltatásunkat

addRegisztrálok

Friss tartalom

Ivóvíz határérték perklorát, klorát, klorit és bromit komponensekre nagyon alacsony, µg/L (ppb) tartományban vannak, amit a hagyományos ionkromatográf rendszerekkel szinte lehetetlen elérni.

Ezek mérését ezért vagy a rendszer módosításával, vagy alternatív méréstechnikával kell végezni.

Jelen összefoglalóban néhány Shimadzu-alkalmazást mutatunk be ezen komponensek vízmintákból történő mérésére.

Az új Shimadzu Gas Selector 2030 egység bemutatása

Gáztakarékosságra és a vivőgáz-adta lehetőségek bővítésére jó megoldást kínál a Shimadzu Gas Selector 2030 egysége.

A metanol és az acetonitril szerves oldószerek, amiket a fordított fázisú folyadékkromatográfiában gyakran alkalmaznak. A fizikai-kémiai tulajdonságaik eltérnek, ezért ebben az összefoglalóban 7 kulcsfontosságú különbségüket mutatjuk be, amiket érdemes szem előtt tartani a fordított fázisú folyadékkromatográfiás alkalmazásoknál.

A gyógyszeriparban felhasznált etanol tisztaságának teljesítenie kell a gyógyszerkönyvekben rögzített minőséget, melyek közül cikkünkben a szennyezők spektrofotometriás vizsgálatának műszeres és szoftveres megoldását mutatjuk be.

A Shimadzu első LC-MS/MS készülékének a megjelenése után nem csak a hardver és a szoftver fejlesztésén dolgozik, de olyan módszercsomagok kidolgozásán is, amivel nagymértékben meg tudja könnyíteni a felhasználók dolgát. A módszercsomagok olyan költségtakarékos megoldást kínálnak, amivel ezt a hosszú fejlesztési időt lehet csökkenteni.

SIL-40 automata mintaadagoló hasznos minta-előkészítési funkcióinak bemutatása.

Megnövelt analitikai hatékonyság és sokoldalú integrált adatkezelés a SIL-40 sorozat automata mintaadagolóinak kettős injektálás funkciójával.

A GC-2010 Pro készülék a rutin gázkromatográfok új generációja. Gyors fűtési és hűtési sebessége csökkenti az analízis idejét és nagyobb mintaszám mérését teszi lehetővé. A GC-2010 Plus technológiáját használva kombinálja a könnyű kezelést és a hatékony mérést kiváló érzékenység és precizitás mellett.

A korábbi évekhez hasonlóan 2020-ban is tartunk kromatográfiás tanfolyamokat, hogy ügyfeleink és partnereink tovább mélyíthessék a kromatográfiás ismereteiket.