Shimadzu GCMS-TQ8050 NX
Termék kategória

Intelligens teljesítmény – Intelligens működtetés – Intelligens hatékonyság

Kiterjesztett érzékenység

A rendszer, amely az eddig nem detektálható nyomnyi mennyiségeket is kimutatja

Az OFF-AXIS elrendezés előnyeinek maximalizálása érdekében a rendszer további három zajcsökkentő technológiát, és egy olyan detektort kínál, amely kiemelkedő erősítési teljesítménnyel rendelkezik. Ezen legmodernebb technológiáknak köszönhetően a rendszer megbízhatóan detektálja az ultra alacsony femtogram szintű anyagok ionjainak jelenlétét is. Az így kapott kivételes analitikai érzékenység és robusztusság növeli a megoldások értékét, és megnyitja az ajtót az új alkalmazásokhoz.

 

Nagy hatékonyságú detektor

A GCMS-TQ8050 NX a komponenseket megbízhatóbban érzékeli, mint a GCMS-TQ8040 NX, még olyan anyagok esetében is, amelyeknek kevesebb ionja érkezik be a detektorba. Ez azt jelenti, hogy megbízhatóbban elemezhető a femtogram koncentráció kevesebb ionnal.

OFF-AXIS elrendezés

Az OFF-AXIS elrendezés érzékenységvesztés nélkül csökkenti a zajt, például metastabil He ionok kiszűrésével.

 

Árnyékolt detektor

Az elektron sokszorozót további védelemmel látták el, hogy a külső elektromos zajtól megóvják.

Overdrive ionoptika

Két ionoptika beépítése a detektor elé lecsökkentette az argon és a hélium okozta véletlen zajokat, így növelve a Jel/Zaj arányt. Ezek az ionoptikai egységek Jel//Zaj arány javításán túl a tömeganalizátorból kilépő ionok fókuszálását is elősegítik. (Szabadalom: US6737644).

Az újratervezett detektor kiváló stabilitást biztosít így a femtogram tartományokban történő mérések is reprodukálhatóan kivitelezhetőek.

A kiváló adatstabilitás által a GCMS-TQ8050 NX olyan érzékenységet biztosít, amely a nagy felbontású GC-MS elemzéssel vetekszik. Ez a nagy teljesítményű új analitikai eszköz megbízhatóan azonosítja az anyagokat még a dioxinok és más olyan anyagok nyomnyi mennyisége esetén is, amelyek előzőleg nehezen voltak mérhetőek egy kvadrupol GC-MS rendszerrel.

Tartós hardver

Nagy érzékenysége mellett a GCMS-TQ8050 NX robusztusságot is biztosít. A szennyezéseknek ellenálló ionforrással és az ötször hosszabb élettartammal rendelkező detektorral biztosított a hosszútávú stabil mérés. A nagy érzékenységű GCMS-TQ8050 NX használatával a szükséges injektált térfogatok tovább csökkenthetőek, mint eddig bármikor. Ilyen módon a liner és a kolonna élettartama is növelhető.

 

Az ionforrás hosszú távon biztosítja a nagy érzékenységet 

A filamentet és az ionforrás házát szétválasztották, így a filament körül létrejövő elektromágneses tér nem gyakorol hatást az ionforrás belsejére. Továbbá az ionforrás és a filament között elhelyezkedő plusz védőpajzs a filament által termelt hőt is elvezeti, így az ionforrásban sokkal egyenletesebb hőmérséklet alakítható ki. Ennek köszönhetően az aktív helyek előfordulása minimális, ezzel biztosítva a nagy érzékenységű mérések stabilitását. (Szabadalom: US7939810)

 

Nagyteljesítményű kvadrupol tömeganalizátor

A nagy pontosságú tömeganalizátor ionoptikával és szabadalmaztatott elektromos mezővezérlő technológiával rendelkezik, ezáltal nagy pontosságú tömegelválasztási teljesítmény érhető el. Az ionoptika minimálisra csökkenti a kvadrupol szennyeződését, így kiküszöböli a kvadrupol gyakori karbantartásának szükségességét.

 

Long-Life detektor

A detektor túlterhelésének lehetőségét minimálisra csökkentve jelentősen megnő annak élettartam. Éppen ezért a karbantartási ciklus is megnő, ami a hasznos működési idő növekedésével jár.

Csatolmány Méret
GCMS TQ-8050NX prospektus8.53 MB 8.53 MB

Ha tetszett, oszd meg:

Regisztráció

Miért érdemes regisztrálnia?

  • hozzáférhet védett tartalmakhoz, applikációkhoz
  • feliratkozhat szakmai hírleveleinkre, melyekben értesítjük az Ön szakterületét érintő friss hírekről
  • igénybe veheti online support szolgáltatásunkat

addRegisztrálok

Friss tartalom

A bomlásból származó hisztamin és tiramin, a hisztidin és a tirozin degradációjából keletkezik mikroorganizmusok hatására. Ha a lefogyasztott élelmiszerek, előre feldolgozott termékek, vörös húsú halak mint tonhal, bonito, makréla stb., nagy mennyiségű hisztamint tartalmaznak, akkor ételmérgezési tünetek jelentkezhetnek úgy mint láz, kiütések, szívdobogás. Az erjesztett élelmiszerekhez -mint bor vagy sajt- szintén kapcsolódhat hasonló jelenség. Ezenkívül a tiramin is erősítheti a hisztamin toxicitását, és az élelmiszerrel összefüggő migrén okozójaként jelentették.

Bár Japánban nincsenek speciális hisztaminnal kapcsolatos előírások, más országokban, beleértve az Egyesült Államokat és az EU-t, a hal- és halászati termékekre vonatkozóan a Codex (Nemzetközi Élelmiszer Szabványok) szabályozási határértékeit állapították meg. Mivel a tiramin és a hisztamin -az aminosavakhoz hasonlóan- aminocsoportot tartalmaz, a fluoreszcencia detektálása lehetséges az orto-ftal-aldehiddel (OPA) való derivatizálással. Itt bemutatunk egy példát a tiramin és a hisztamin elemzésére a Prominence Amino Acid Analysis rendszer segítségével, amelyben a detektálást oszlop utáni fluoreszcens származékképzéssel végezzük. Az ehhez az alkalmazáshoz rendelkezésre álló mozgófázis és reagens készlet tartalmazza a szükséges mozgófázisokat és reagenseket, így kiküszöbölik a mozgófázis előkészítésétéből adódó bizonytalanságot. Ezen kívül, mivel a minta előkezelése csak szűrést és hígítást tartalmaz ennél az alkalmazásnál, így az elemzés bonyolult feldolgozás nélkül is elvégezhető.

2021. szeptember 1-től a Simkon Kft. látja el a Biotage teljes körű képviseletét Magyarországon.

A tandem tömegspektrométer és a Probe Electrospray Ionization (PESI) módszer kombinációja lehetővé teszi Everolimus és Abirateron komponensek kvantitatív vizsgálatát plazmából, közvetlenül a fehérjekicsapást követően.

A megfelelő rendszerindítási folyamat: a HPLC rendszer ekvilibrálása és a specifikus rendszeralkalmassági teszt (SST) futtatása kritikus lépések az LC futtatások előtt azért, hogy biztosítsuk a magas adatminőséget (reprodukálhatóság, pontosság, stb.) és hogy csökkentsük a karbantartás költségeit, növeljük az oszlop élettartamát. Ezek a lépések időigényesek a felhasználó számára, de ha nem megfelelően végzi ezeket el, az adatromláshoz és a szükséges újramérés miatti időveszteséghez vezetnek. Ebben az összefoglalóban azt mutatjuk be, hogy a Shimadzu hogyan tudja automatikusan felkészíteni a készüléket a mérésre.

A sejttenyésztési folyamatok optimalizálása és ellenőrzése elengedhetetlen a biofarmakonok termelési hatékonyságának növeléséhez. A sejtterápia területén -beleértve a regeneratív gyógyászati eljárásokat is- különösen fontossá vált a tenyésztési folyamatok fokozott ellenőrzése, csökkentve ezzel a sejtek variabilitását és javítva a sejtek tömegtermelésének konzisztenciáját. Ezen célokra hasznos információt ad a kutatóknak a sejttenyészet felülúszó összetevőinek monitorozása. Jelenleg a tenyésztési folyamat felügyeletét pH méréssel, oldódó gázok és néhány komponens, pl.: glükóz, glutamin, laktát és ammónia mennyiségének mérésével végzik.

A műszerek leállása gyakran költséges és időigényes, de legtöbbször a problémák gyorsan megoldhatóak némi hibaelhárítási ismerettel.

 

Az LC és GC kromatográfiás hibaelhárítási útmutató célja, hogy segítse a kromatográfusokat a gyakori LC vagy GC problémák felmérésében. A füzet tartalmazza, hogyan lehet hatékonyan elhárítani és kijavítani ezeket a problémákat, hogy lehetővé tegye a rendszer újraindítását és az elemzések folytatását.

A hagyományos metanizálóval ellentétben nem kell a rendszert átalakítani és plusz gáz bevezetése sem szükséges ahhoz, hogy CO-t és CO2-t tudjunk mérni FID detektorral, széles koncentrációtartományban. A metanizálás az átalakított FID fúvókában történik meg, a fúvóka cseréje és használata is egyszerű. Beszerelhető Shimadzu GC-2030 készülékek FID detektorába. Ajánljuk mindenkinek, aki CO-t és CO2-t is mérni szeretne gázmintákból FID detektorral a rendszer átalakítása nélkül.

Teljesen automatizált online fehérjeemésztés, affinitás alapú leválasztás, intakt tömegelemzés, gyógyszerek és a gazdasejt fehérjék peptid feltérképezése egyetlen elemzésben.

Váltson hidrogénre, megéri.

A gázkromatográfiás méréseknél számos vivőgázt lehet használni: hélium, hidrogén, nitrogén, argon. A rendszer teljesítményjellemzőit és az adott módszer lehetőségeit a vivőgáz jelentősen tudja befolyásolni, ezért nem mindegy, hogy milyen vivőgázt választunk a gázkromatográfunkhoz. Jelenleg a legtöbb esetben héliumra esik a választás, mert inert és jó elválasztást lehet vele elérni. Egyes alkalmazásokhoz előszeretettel nitrogént választanak (töltetes oszlopos alkalmazások), másokhoz hidrogént. Az argon használata nem jellemző. Célszerű ezért áttekinteni azt, hogy az analitikusoknak milyen lehetőségeik vannak a vivőgázt illetően, melyik milyen tulajdonságokkal bír, és hogy miért, milyen analitikai/gazdasági megfontolásból válasszuk egyiket vagy a másikat.

Az utóbbi években a hélium ára jelentősen emelkedett, ami előrevetítette azt, hogy alternatív vivőgázokra is nyitottak legyünk. Sőt, a rendszerünket függetleníthetjük a palackoktól, ha gázgenerátor szolgáltatja a vivőgázt.

A környezetanalitika egyik alappillére a vízanalitika. A természeti erőforrások -például a folyók, az óceánok és a talaj- végesek, és mindannyian kötelesek vagyunk megőrizni azokat a jövő generációinak számára. A világban, amelyben ma élünk, továbbra is jelentős terhelésnek tesszük ki ezeket az erőforrásokat olyan gyakorlatok révén, mint az ipari gyártás. Alapvető fontosságú tehát, hogy az újrahasznosítás, az erőforrások újrafeldolgozása és a szennyezés csökkentése révén megőrizzük és megvédjük környezetünket. Ezeket csak pontos monitorozással és elegendő mennyiségű méréssel lehet megvalósítani. A Shimadzu ICPMS-2030 egyszerű, robusztus és pontos eszköz a minták mérésére, hogy az újrafeldolgozási folyamatok és a gyártási folyamatok megfelelően és felelősségteljesen irányíthatóak legyenek.