Shimadzu GCMS-TQ8050 NX
Termék kategória

Intelligens teljesítmény – Intelligens működtetés – Intelligens hatékonyság

Kiterjesztett érzékenység

A rendszer, amely az eddig nem detektálható nyomnyi mennyiségeket is kimutatja

Az OFF-AXIS elrendezés előnyeinek maximalizálása érdekében a rendszer további három zajcsökkentő technológiát, és egy olyan detektort kínál, amely kiemelkedő erősítési teljesítménnyel rendelkezik. Ezen legmodernebb technológiáknak köszönhetően a rendszer megbízhatóan detektálja az ultra alacsony femtogram szintű anyagok ionjainak jelenlétét is. Az így kapott kivételes analitikai érzékenység és robusztusság növeli a megoldások értékét, és megnyitja az ajtót az új alkalmazásokhoz.

 

Nagy hatékonyságú detektor

A GCMS-TQ8050 NX a komponenseket megbízhatóbban érzékeli, mint a GCMS-TQ8040 NX, még olyan anyagok esetében is, amelyeknek kevesebb ionja érkezik be a detektorba. Ez azt jelenti, hogy megbízhatóbban elemezhető a femtogram koncentráció kevesebb ionnal.

OFF-AXIS elrendezés

Az OFF-AXIS elrendezés érzékenységvesztés nélkül csökkenti a zajt, például metastabil He ionok kiszűrésével.

 

Árnyékolt detektor

Az elektron sokszorozót további védelemmel látták el, hogy a külső elektromos zajtól megóvják.

Overdrive ionoptika

Két ionoptika beépítése a detektor elé lecsökkentette az argon és a hélium okozta véletlen zajokat, így növelve a Jel/Zaj arányt. Ezek az ionoptikai egységek Jel//Zaj arány javításán túl a tömeganalizátorból kilépő ionok fókuszálását is elősegítik. (Szabadalom: US6737644).

Az újratervezett detektor kiváló stabilitást biztosít így a femtogram tartományokban történő mérések is reprodukálhatóan kivitelezhetőek.

A kiváló adatstabilitás által a GCMS-TQ8050 NX olyan érzékenységet biztosít, amely a nagy felbontású GC-MS elemzéssel vetekszik. Ez a nagy teljesítményű új analitikai eszköz megbízhatóan azonosítja az anyagokat még a dioxinok és más olyan anyagok nyomnyi mennyisége esetén is, amelyek előzőleg nehezen voltak mérhetőek egy kvadrupol GC-MS rendszerrel.

Tartós hardver

Nagy érzékenysége mellett a GCMS-TQ8050 NX robusztusságot is biztosít. A szennyezéseknek ellenálló ionforrással és az ötször hosszabb élettartammal rendelkező detektorral biztosított a hosszútávú stabil mérés. A nagy érzékenységű GCMS-TQ8050 NX használatával a szükséges injektált térfogatok tovább csökkenthetőek, mint eddig bármikor. Ilyen módon a liner és a kolonna élettartama is növelhető.

 

Az ionforrás hosszú távon biztosítja a nagy érzékenységet 

A filamentet és az ionforrás házát szétválasztották, így a filament körül létrejövő elektromágneses tér nem gyakorol hatást az ionforrás belsejére. Továbbá az ionforrás és a filament között elhelyezkedő plusz védőpajzs a filament által termelt hőt is elvezeti, így az ionforrásban sokkal egyenletesebb hőmérséklet alakítható ki. Ennek köszönhetően az aktív helyek előfordulása minimális, ezzel biztosítva a nagy érzékenységű mérések stabilitását. (Szabadalom: US7939810)

 

Nagyteljesítményű kvadrupol tömeganalizátor

A nagy pontosságú tömeganalizátor ionoptikával és szabadalmaztatott elektromos mezővezérlő technológiával rendelkezik, ezáltal nagy pontosságú tömegelválasztási teljesítmény érhető el. Az ionoptika minimálisra csökkenti a kvadrupol szennyeződését, így kiküszöböli a kvadrupol gyakori karbantartásának szükségességét.

 

Long-Life detektor

A detektor túlterhelésének lehetőségét minimálisra csökkentve jelentősen megnő annak élettartam. Éppen ezért a karbantartási ciklus is megnő, ami a hasznos működési idő növekedésével jár.

Csatolmány Méret
GCMS TQ-8050NX prospektus8.53 MB 8.53 MB

Ha tetszett, oszd meg:

Regisztráció

Miért érdemes regisztrálnia?

  • hozzáférhet védett tartalmakhoz, applikációkhoz
  • feliratkozhat szakmai hírleveleinkre, melyekben értesítjük az Ön szakterületét érintő friss hírekről
  • igénybe veheti online support szolgáltatásunkat

addRegisztrálok

Friss tartalom

Az 1. rész leírja a mintaüvegek adszorpciójának mechanizmusait, és azt, hogyan csökkenthető ez az adszorpció kereskedelmi forgalomba hozott, alacsony adszorpciós fiolák (LabTotal Vial és TORASTTM-H Bio Vial) használatával. Az utóbbi időben számos kérés érkezett alacsony adszorpciós polipropilén (PP) pipettahegy (PP tip) kifejlesztésére. Ezek a kérések olyan felhasználóktól érkeznek, akik szabványos PP hegyeket használnak mintavételre, hígításra és minta-előkészítésre, és azt tapasztalták, hogy az adszorpció rontja az analitikai eredmények megbízhatóságát.

Ennek megfelelően, a TORAST-H Bio Vial fejlesztését folytatva, a Shimadzu a PP hegyekhez való adszorpciót is vizsgálta, és megkezdte egy alacsony adszorpciós PP hegy kifejlesztését, és a világon először forgalomba hozta a TORAST-H pipettahegyet. Ebben a részben bemutatjuk a PP hegyek adszorpciójának jelenségét, áttekintést adunk a TORAST-H Tipről, és ismertetjük annak adszorpciót csökkentő hatását.

Összefoglalónkkal szeretnénk rávilágítani a komponensek vialban történő adszorpciójának problémájára, lehetséges megoldására.

Az automata mintaadagolóval injektált minta kapilláris csöveken keresztül jut el a(z) (U)HPLC oszlophoz. Ha a mintaoldószer és a mozgófázis nem megfelelően keveredik amíg a minta eléri az oszlopot, a csúcs alakja torzulhat. A csúcs kiszélesedik, ha a mozgófázisnál nagyobb elúciós erősségű mintaoldószert használunk. Ez hatványozottan jelentkezik a kisebb belső átmérőjű csöveket alkalmazó UHPLC-rendszerek esetén.

A folyadék-folyadék extrakció (LLE), támogatott folyadék extrakció (SLE), és szilárd fázisú extrakció (SPE) technikák már évtizedek óta léteznek, és ha szerves minta-előkészítést végez, akkor legalább az egyik technikában már járatos. De ismeri-e mindegyik technikát? Miben hasonlóak? Miben különbözőek? Tekintse át ezt velünk!

A Shimadzu LC/MS/MS foszfolipid MRM-könyvtár két módszert tartalmaz: egyet a foszfolipidek osztályozására a biológiai minták fő foszfolipideinek átfogó elemzéséhez, a másikat pedig a zsírsavösszetétel meghatározására, amelyet az osztályozási módszerrel kapott analitikai eredmények felhasználásával hoztak létre. A könyvtár a 14-22 szénatomszámú zsírsavakat tartalmazó foszfolipideket célozza meg, és több mint 867 komponenshez tartalmaz MRM-átmeneteket. A könyvtár lehetővé teszi a foszfolipid profilalkotás elvégzését egy foszfolipid osztályozási módszerrel végzett kezdeti elemzéssel. Ezt követi egy módszer létrehozása a zsírsavösszetétel meghatározására az első analízis során kimutatott foszfolipidcsúcs alapján, majd ezt használva egy második elemzés elvégzése során a zsírsavösszetétel meghatározása történik meg.

A bomlásból származó hisztamin és tiramin, a hisztidin és a tirozin degradációjából keletkezik mikroorganizmusok hatására. Ha a lefogyasztott élelmiszerek, előre feldolgozott termékek, vörös húsú halak mint tonhal, bonito, makréla stb., nagy mennyiségű hisztamint tartalmaznak, akkor ételmérgezési tünetek jelentkezhetnek úgy mint láz, kiütések, szívdobogás. Az erjesztett élelmiszerekhez -mint bor vagy sajt- szintén kapcsolódhat hasonló jelenség. Ezenkívül a tiramin is erősítheti a hisztamin toxicitását, és az élelmiszerrel összefüggő migrén okozójaként jelentették.

Bár Japánban nincsenek speciális hisztaminnal kapcsolatos előírások, más országokban, beleértve az Egyesült Államokat és az EU-t, a hal- és halászati termékekre vonatkozóan a Codex (Nemzetközi Élelmiszer Szabványok) szabályozási határértékeit állapították meg. Mivel a tiramin és a hisztamin -az aminosavakhoz hasonlóan- aminocsoportot tartalmaz, a fluoreszcencia detektálása lehetséges az orto-ftal-aldehiddel (OPA) való derivatizálással. Itt bemutatunk egy példát a tiramin és a hisztamin elemzésére a Prominence Amino Acid Analysis rendszer segítségével, amelyben a detektálást oszlop utáni fluoreszcens származékképzéssel végezzük. Az ehhez az alkalmazáshoz rendelkezésre álló mozgófázis és reagens készlet tartalmazza a szükséges mozgófázisokat és reagenseket, így kiküszöbölik a mozgófázis előkészítésétéből adódó bizonytalanságot. Ezen kívül, mivel a minta előkezelése csak szűrést és hígítást tartalmaz ennél az alkalmazásnál, így az elemzés bonyolult feldolgozás nélkül is elvégezhető.

2021. szeptember 1-től a Simkon Kft. látja el a Biotage teljes körű képviseletét Magyarországon.

A tandem tömegspektrométer és a Probe Electrospray Ionization (PESI) módszer kombinációja lehetővé teszi Everolimus és Abirateron komponensek kvantitatív vizsgálatát plazmából, közvetlenül a fehérjekicsapást követően.

A megfelelő rendszerindítási folyamat: a HPLC rendszer ekvilibrálása és a specifikus rendszeralkalmassági teszt (SST) futtatása kritikus lépések az LC futtatások előtt azért, hogy biztosítsuk a magas adatminőséget (reprodukálhatóság, pontosság, stb.) és hogy csökkentsük a karbantartás költségeit, növeljük az oszlop élettartamát. Ezek a lépések időigényesek a felhasználó számára, de ha nem megfelelően végzi ezeket el, az adatromláshoz és a szükséges újramérés miatti időveszteséghez vezetnek. Ebben az összefoglalóban azt mutatjuk be, hogy a Shimadzu hogyan tudja automatikusan felkészíteni a készüléket a mérésre.

A sejttenyésztési folyamatok optimalizálása és ellenőrzése elengedhetetlen a biofarmakonok termelési hatékonyságának növeléséhez. A sejtterápia területén -beleértve a regeneratív gyógyászati eljárásokat is- különösen fontossá vált a tenyésztési folyamatok fokozott ellenőrzése, csökkentve ezzel a sejtek variabilitását és javítva a sejtek tömegtermelésének konzisztenciáját. Ezen célokra hasznos információt ad a kutatóknak a sejttenyészet felülúszó összetevőinek monitorozása. Jelenleg a tenyésztési folyamat felügyeletét pH méréssel, oldódó gázok és néhány komponens, pl.: glükóz, glutamin, laktát és ammónia mennyiségének mérésével végzik.