Shimadzu MALDI-8020
Termék kategória

Egy igazán sokoldalú, nagyteljesítményű  MALDI-TOF tömegspektrométer.

A MALDI-8020 a legújabb a Shimadzu MALDI-TOF termékeinek hosszú sorában. Ez az asztali, lineáris MALDI-TOF tömegspektrométer kiemelkedő teljesítményt nyújt kompakt alapterületen, ideális választássá téve a mai egyre igényesebb laboratóriumok számára.

Főbb jellemzők

Lineáris mód (pozitív ionok) MALDI‒TOF

200 Hz szilárdtest lézer, 355 nm

Load‒Lock kamra a minta gyors bevezetéséhez

UV lézer alapú forrástisztítás (szabadalmaztatott)

Kompakt kialakítás, asztali kivitel

Halk működés (<55 dB)

A lineáris kivitelű műszerek hagyományosan a választott eszközök a MALDI-TOF alapú minőségellenőrzésben (QC) és a profilalkotás munkafolyamataiban, ez alól a MALDI-8020 sem kivétel. Peptidek, fehérjék, polimerek vagy oligonukleotidok esetében a készülék képes a QC alkalmazásokhoz szükséges teljesítmény elérésére. A kutatólaboratóriumok is profitálnak a minta MS segítségével végzett gyors tömegmérés előnyeiből.

Egy 4,2 kDa peptid mérése, amely során látszik a >5000 FWHM felbontás. A felbontás értékeit a szoftver kalkulálja, ezek értékeit zárójelben jeleníti meg.

„Target” megoldások

Kompatibilis a FlexiMass™ mikroszkóp tárgylemez sorozatával, amelyek a kutatók munkafolyamataihoz igazodott lehetőségeket biztosítanak. Az egyedi vonalkóddal ellátott, egyszer használatos FlexiMass™‒DS target-ek kényelmes megoldást nyújtanak a rutin vagy meghatározottabb munkafolyamatokhoz. Az azonnali használatra kész, egyszer használatos target-ek kiküszöbölik a tisztítás szükségességét és a keresztszennyeződés kockázatát. Alternatív megoldásként az újrafelhasználható rozsdamentes acélból készült FlexiMass™‒SR target-ek költséghatékony, hosszabb távú megoldást nyújtanak a minta előkészítéséhez.

Vonalkódolvasó  

A MALDI-8020 integrált vonalkódolvasója (szabadalmaztatott) a minta behelyezése során automatikusan beolvassa a target lemezen található vonalkódot. Az előlapon található LED azonnal visszajelzést ad a vonalkód sikeres beolvasásáról.

TrueClean™ automatikus forrás tisztítás  

A műszer teljesítményének megtartása érdekében a MALDI-8020 wide‒bore ionoptikával rendelkezik ‒ a meglévő MALDI-TOF termékeknél használt fejlesztés ‒, amely használat során minimalizálja a forrás szennyeződésének kockázatát, így robusztus platformot biztosít. Az üzemidő maximalizálása érdekében a rendszer fel van szerelve TrueClean funkcióval ‒ egy automatizált, gyors (<10 perc) UV lézer alapú forrástisztítás, amely felhasználható az extrakciós elektróda in-situ tisztítására a műszer vákuumrendszerének leállítása nélkül.

Polimerelemzés: polikarbonát CD (zöld spektrum) és polikarbonát standard (narancssárga spektrum).

A klórhexidin-glükonát elemzése szájvíz oldatban. A minta MALDI mátrixszal készült tisztítás és hígítás nélkül.

Megkönnyíti a 21 CFR part 11 megfelelőség kialakítását  

A MALDI Solutions™ szoftver segítségével egy központosított Microsoft® SQL adatbázisban tárolható a mintákról gyűjtött adat és a méréshez felhasznált mérési módszerek is. A rendszert egy Adminisztrátor és testre szabható profilokkal létrehozott felhasználók kezelik, akiknek beállítható a hozzáférése a műszervezérélés és az adatok kezelése tekintetében. A teljes audit trail-en keresztül, lehetőséget biztosít a 21 CFR part 11 ajánlások teljes körű betartásához.

Csatolmány Méret
Shimadzu MALDI-8020 prospektus1.32 MB 1.32 MB
MALDI-8020 specifikációs adatlap644.56 KB 644.56 KB

Ha tetszett, oszd meg:

Regisztráció

Miért érdemes regisztrálnia?

  • hozzáférhet védett tartalmakhoz, applikációkhoz
  • feliratkozhat szakmai hírleveleinkre, melyekben értesítjük az Ön szakterületét érintő friss hírekről
  • igénybe veheti online support szolgáltatásunkat

addRegisztrálok

Friss tartalom

Az 1. rész leírja a mintaüvegek adszorpciójának mechanizmusait, és azt, hogyan csökkenthető ez az adszorpció kereskedelmi forgalomba hozott, alacsony adszorpciós fiolák (LabTotal Vial és TORASTTM-H Bio Vial) használatával. Az utóbbi időben számos kérés érkezett alacsony adszorpciós polipropilén (PP) pipettahegy (PP tip) kifejlesztésére. Ezek a kérések olyan felhasználóktól érkeznek, akik szabványos PP hegyeket használnak mintavételre, hígításra és minta-előkészítésre, és azt tapasztalták, hogy az adszorpció rontja az analitikai eredmények megbízhatóságát.

Ennek megfelelően, a TORAST-H Bio Vial fejlesztését folytatva, a Shimadzu a PP hegyekhez való adszorpciót is vizsgálta, és megkezdte egy alacsony adszorpciós PP hegy kifejlesztését, és a világon először forgalomba hozta a TORAST-H pipettahegyet. Ebben a részben bemutatjuk a PP hegyek adszorpciójának jelenségét, áttekintést adunk a TORAST-H Tipről, és ismertetjük annak adszorpciót csökkentő hatását.

Összefoglalónkkal szeretnénk rávilágítani a komponensek vialban történő adszorpciójának problémájára, lehetséges megoldására.

Az automata mintaadagolóval injektált minta kapilláris csöveken keresztül jut el a(z) (U)HPLC oszlophoz. Ha a mintaoldószer és a mozgófázis nem megfelelően keveredik amíg a minta eléri az oszlopot, a csúcs alakja torzulhat. A csúcs kiszélesedik, ha a mozgófázisnál nagyobb elúciós erősségű mintaoldószert használunk. Ez hatványozottan jelentkezik a kisebb belső átmérőjű csöveket alkalmazó UHPLC-rendszerek esetén.

A folyadék-folyadék extrakció (LLE), támogatott folyadék extrakció (SLE), és szilárd fázisú extrakció (SPE) technikák már évtizedek óta léteznek, és ha szerves minta-előkészítést végez, akkor legalább az egyik technikában már járatos. De ismeri-e mindegyik technikát? Miben hasonlóak? Miben különbözőek? Tekintse át ezt velünk!

A Shimadzu LC/MS/MS foszfolipid MRM-könyvtár két módszert tartalmaz: egyet a foszfolipidek osztályozására a biológiai minták fő foszfolipideinek átfogó elemzéséhez, a másikat pedig a zsírsavösszetétel meghatározására, amelyet az osztályozási módszerrel kapott analitikai eredmények felhasználásával hoztak létre. A könyvtár a 14-22 szénatomszámú zsírsavakat tartalmazó foszfolipideket célozza meg, és több mint 867 komponenshez tartalmaz MRM-átmeneteket. A könyvtár lehetővé teszi a foszfolipid profilalkotás elvégzését egy foszfolipid osztályozási módszerrel végzett kezdeti elemzéssel. Ezt követi egy módszer létrehozása a zsírsavösszetétel meghatározására az első analízis során kimutatott foszfolipidcsúcs alapján, majd ezt használva egy második elemzés elvégzése során a zsírsavösszetétel meghatározása történik meg.

A bomlásból származó hisztamin és tiramin, a hisztidin és a tirozin degradációjából keletkezik mikroorganizmusok hatására. Ha a lefogyasztott élelmiszerek, előre feldolgozott termékek, vörös húsú halak mint tonhal, bonito, makréla stb., nagy mennyiségű hisztamint tartalmaznak, akkor ételmérgezési tünetek jelentkezhetnek úgy mint láz, kiütések, szívdobogás. Az erjesztett élelmiszerekhez -mint bor vagy sajt- szintén kapcsolódhat hasonló jelenség. Ezenkívül a tiramin is erősítheti a hisztamin toxicitását, és az élelmiszerrel összefüggő migrén okozójaként jelentették.

Bár Japánban nincsenek speciális hisztaminnal kapcsolatos előírások, más országokban, beleértve az Egyesült Államokat és az EU-t, a hal- és halászati termékekre vonatkozóan a Codex (Nemzetközi Élelmiszer Szabványok) szabályozási határértékeit állapították meg. Mivel a tiramin és a hisztamin -az aminosavakhoz hasonlóan- aminocsoportot tartalmaz, a fluoreszcencia detektálása lehetséges az orto-ftal-aldehiddel (OPA) való derivatizálással. Itt bemutatunk egy példát a tiramin és a hisztamin elemzésére a Prominence Amino Acid Analysis rendszer segítségével, amelyben a detektálást oszlop utáni fluoreszcens származékképzéssel végezzük. Az ehhez az alkalmazáshoz rendelkezésre álló mozgófázis és reagens készlet tartalmazza a szükséges mozgófázisokat és reagenseket, így kiküszöbölik a mozgófázis előkészítésétéből adódó bizonytalanságot. Ezen kívül, mivel a minta előkezelése csak szűrést és hígítást tartalmaz ennél az alkalmazásnál, így az elemzés bonyolult feldolgozás nélkül is elvégezhető.

2021. szeptember 1-től a Simkon Kft. látja el a Biotage teljes körű képviseletét Magyarországon.

A tandem tömegspektrométer és a Probe Electrospray Ionization (PESI) módszer kombinációja lehetővé teszi Everolimus és Abirateron komponensek kvantitatív vizsgálatát plazmából, közvetlenül a fehérjekicsapást követően.

A megfelelő rendszerindítási folyamat: a HPLC rendszer ekvilibrálása és a specifikus rendszeralkalmassági teszt (SST) futtatása kritikus lépések az LC futtatások előtt azért, hogy biztosítsuk a magas adatminőséget (reprodukálhatóság, pontosság, stb.) és hogy csökkentsük a karbantartás költségeit, növeljük az oszlop élettartamát. Ezek a lépések időigényesek a felhasználó számára, de ha nem megfelelően végzi ezeket el, az adatromláshoz és a szükséges újramérés miatti időveszteséghez vezetnek. Ebben az összefoglalóban azt mutatjuk be, hogy a Shimadzu hogyan tudja automatikusan felkészíteni a készüléket a mérésre.

A sejttenyésztési folyamatok optimalizálása és ellenőrzése elengedhetetlen a biofarmakonok termelési hatékonyságának növeléséhez. A sejtterápia területén -beleértve a regeneratív gyógyászati eljárásokat is- különösen fontossá vált a tenyésztési folyamatok fokozott ellenőrzése, csökkentve ezzel a sejtek variabilitását és javítva a sejtek tömegtermelésének konzisztenciáját. Ezen célokra hasznos információt ad a kutatóknak a sejttenyészet felülúszó összetevőinek monitorozása. Jelenleg a tenyésztési folyamat felügyeletét pH méréssel, oldódó gázok és néhány komponens, pl.: glükóz, glutamin, laktát és ammónia mennyiségének mérésével végzik.