Shimadzu TOC-L teljes szerves szén analizátor (TOC)

A TOC-L szériás TOC analizátorok a 680 °C-on történő katalitikus oxidatív égetéses módszert alkalmazzák, ami a Shimadzu fejlesztett és ma már világszerte alkalmaznak. Miközben nagyon széles mérési tartományt biztosít 4 µg/L – 30,000 mg/L, ezek a műszerek a NDIR detektornak köszönhetően 4 µg/L kimutatási határral büszkélkednek. Ez a katalitikus oxidatív égetésen alapuló módszerrel elérhető legkisebb kimutatási határ. Továbbá, a katalitikus oxidatív égetés lehetővé teszi nem csak a könnyen bomló, kis molekulatömegű szerves komponensek, de a nehezen bontható, oldhatatlan és szerves óriásmolekulák oxidálását is.

Széles mérési tartomány

• Alkalmas TC, IC, TOC (=TC-IC) és NPOC mérésére; opcionálisan lehetséges POC (illékony szerves széntartalom), TOC (a POC és az NPOC összegeként) és TN (teljes nitrogéntartalom) mérése
• A vakminta ellenőrző funkció a rendszer tisztaságát vizsgálja ultra tiszta víz automatikus mérésével
• Az automata hígítási funkció lehetővé teszi akár 30,000 mg/L koncentráció mérését.

Megbízható mintainjektálási rendszer

• Automatikus mintasavazás és kevertetés
• Az automata hígítási funkció csökkenti a minta só, sav és alkáli tartalmát, amivel jelentősen megnöveli a katalizátor és az égetőcső élettartamát (Az élettartam függ a mintáktól és a mérési paraméterektől.)
• Kezdő vagy elsőbbséget élvező minták bármikor beilleszthetőek a mintasorba anélkül, hogy megszakítanánk a mérést, még ha automata mintaadagolót használunk is

4 modell közül az alkalmazási igényeinek megfelelően

A TOC-L szériába a 4 µg/L kimutatási határral rendelkező nagy érzékenységű modell, amely számos, köztük a nagyon tiszta vízminták mérésére is alkalmas és a standard modell tartozik, amelyet az ár-érték arány szem előtt tartásával fejlesztettek. Mindkét típusú készülék elérhető LCD és billentyűzettel szerelve önálló műszerként, vagy PC-vezérelt modellként.
Továbbá, külső interfészként USB kimenettel is fel van szerelve, növelve ezzel a készülék sokoldalúságát. Az önálló műszerek is alkalmasak az adatok általános nyomtatóra való küldésére, vagy USB memóriába történő másolására.

Hely- és energiatakarékos dizájn

A készülék szélessége 20%-kal kisebb az előző modellekénél. Ez a laboratóriumi hely jobb kihasználását teszi lehetővé. A készülék szélessége változatlan marad TN egység beépítésekor is.

Ez a termék a Shimadzu ECO feliratával van ellátva.
Energiatakarékosság: Az energiafogyasztás 36 %-kal (100V), illetve 43 %-kal (200 V) csökkentett az előző modellekhez képest. (8 üzemóra/nap × 5 nap/hét)

Csatolmány Méret
Shimadzu TOC-L prospektus.pdf4.47 MB 4.47 MB

Ha tetszett, oszd meg:

Regisztráció

Miért érdemes regisztrálnia?

  • hozzáférhet védett tartalmakhoz, applikációkhoz
  • feliratkozhat szakmai hírleveleinkre, melyekben értesítjük az Ön szakterületét érintő friss hírekről
  • igénybe veheti online support szolgáltatásunkat

addRegisztrálok

Friss tartalom

Ivóvíz határérték perklorát, klorát, klorit és bromit komponensekre nagyon alacsony, µg/L (ppb) tartományban vannak, amit a hagyományos ionkromatográf rendszerekkel szinte lehetetlen elérni.

Ezek mérését ezért vagy a rendszer módosításával, vagy alternatív méréstechnikával kell végezni.

Jelen összefoglalóban néhány Shimadzu-alkalmazást mutatunk be ezen komponensek vízmintákból történő mérésére.

Az új Shimadzu Gas Selector 2030 egység bemutatása

Gáztakarékosságra és a vivőgáz-adta lehetőségek bővítésére jó megoldást kínál a Shimadzu Gas Selector 2030 egysége.

A metanol és az acetonitril szerves oldószerek, amiket a fordított fázisú folyadékkromatográfiában gyakran alkalmaznak. A fizikai-kémiai tulajdonságaik eltérnek, ezért ebben az összefoglalóban 7 kulcsfontosságú különbségüket mutatjuk be, amiket érdemes szem előtt tartani a fordított fázisú folyadékkromatográfiás alkalmazásoknál.

A gyógyszeriparban felhasznált etanol tisztaságának teljesítenie kell a gyógyszerkönyvekben rögzített minőséget, melyek közül cikkünkben a szennyezők spektrofotometriás vizsgálatának műszeres és szoftveres megoldását mutatjuk be.

A Shimadzu első LC-MS/MS készülékének a megjelenése után nem csak a hardver és a szoftver fejlesztésén dolgozik, de olyan módszercsomagok kidolgozásán is, amivel nagymértékben meg tudja könnyíteni a felhasználók dolgát. A módszercsomagok olyan költségtakarékos megoldást kínálnak, amivel ezt a hosszú fejlesztési időt lehet csökkenteni.

SIL-40 automata mintaadagoló hasznos minta-előkészítési funkcióinak bemutatása.

Megnövelt analitikai hatékonyság és sokoldalú integrált adatkezelés a SIL-40 sorozat automata mintaadagolóinak kettős injektálás funkciójával.

A GC-2010 Pro készülék a rutin gázkromatográfok új generációja. Gyors fűtési és hűtési sebessége csökkenti az analízis idejét és nagyobb mintaszám mérését teszi lehetővé. A GC-2010 Plus technológiáját használva kombinálja a könnyű kezelést és a hatékony mérést kiváló érzékenység és precizitás mellett.

A korábbi évekhez hasonlóan 2020-ban is tartunk kromatográfiás tanfolyamokat, hogy ügyfeleink és partnereink tovább mélyíthessék a kromatográfiás ismereteiket.