Shimadzu UV-1800 UV/VIS spektrofotométer
Termék kategória

Az új UV-1900i UV-VIS-NIR spektrofotométer biztosítja a leggyorsabb szkennelési funkciót az adatgyűjtéshez. Képes nagy pontosságú mennyiségi elemzésre és kis koncentrációban jelen lévő elemek detektálására is. Az új LabSolutions UV-Vis vezérlő szoftver rendelkezik döntéstámogató funkciókkal.

Könnyű kezelhetőség, azonnali visszajelzés

A felhasználóbarát felületről azonnal leolvasható a készülék aktuális állapota és a beállított paraméterek  

Az UV-1900 érintőképernyőjén megjelenő intuitív felhasználói felület jól látható nagy ikonokkal operál a könnyű áttekinthetőség érdekében. A könnyen értelmezhető ikonok elősegítik a felhasználó számára a menürendszer átláthatóságát, továbbá a felhasználói felületet úgy tervezték, hogy a lehető legkevesebb lépésben elérhetőek legyenek a legfontosabb funkciók, így nincsenek zavaró átfedések és felesleges ablakváltások.
 

Navigációs menüpontok segítik a használatot

Az UV-1900 kvantitatív üzemmódjában a képernyőn folyamatosan látható az aktuális állapot és a mérési folyamat minden lépcsője. A felhasználó tehát mindig látja, hogy mi a következő lépés a mérés végrehajtása során.
 

Ergonómiai alapokra helyezett műszaki megoldások

A kezelőfelület elhelyezésekor az ergonómia és a legszélesebb betekintési szög elérése kapták a fő szerepet. Az érintőképernyő bármilyen helyzetből könnyen kezelhető. A készülékhez továbbá jár az érintőképernyő kezelését segítő toll, amely a képernyő mellett kapott helyet, így mindig kéznél van.

 

Megfelelés a korszerű előírásoknak


Teljes támogatottság a GLP/GMP, FDA 21 CFR Part 11 oldalán és más területeken is

A Japán Gyógyszerkönyv (JP) előírásai mellett a készülék az amerikai (USP) és európai (EP) irányelveknek is megfelel. Lehetőség van külön kvalifikálási paraméterek definiálására és mentésére, így az ellenőrzéskor csak el kell indítani az előre definiált protokollt és menteni a mérési eredményeket.

Az adatintegritás (database management), felhasználók és jogaik definiálása, audit trail funkció mind elérhetőek a FDA 21 CFR Part 11, PIC/S GMP irányelvek és ER/ES szabályozások által támasztott elvárások teljesítése érdekében.
 

Kategóriájában egyedülálló 1 nm felbontás

Az UV-1900 saját osztályában egyedülálló 1 nm felbontását a Czerny-Turner típusú monokromátor tette lehetővé, amely egyben kompakt és egyszerű optikai megoldást eredményez. A gyógyszerkönyvi előírások követeléseinél a műszer többre képes, valamint a biztonsági funkciók olyan külső ellenőrzési opciókkal bővültek, amelyek már igazodnak a újabb szabályozásokhoz.
 

LabSolutions DB UV-Vis vagy UVProbe / LabSolutions DB Rendszer

A fenti szoftverek lehetővé teszik az adatintegritást és a felhasználók menedzselését adatbázis alapokon. Az ER / ES előírásoknak megfelelően a rendszer optimálisan konfigurálható a számítógéppel rendelkező ügyfelek számára.

 

 

Nagy teljesítmény a különböző igényekhez


Ultragyors pásztázás

A spektrumok felvehetőek akár 29.000 nm/perc sebességgel. A készülék ezáltal alkalmas gyorsabb kémiai reakciók követésére, így a folyamatok még pontosabban megfigyelhetővé válnak.
 

Alacsony szórt fény

A szórt fény maximum 0,5 % (198 nm), amely kétszer alacsonyabb, mint az UV-1800 teljesítményszintje.  A szórt fény csökkentésével lehetőség nyílt 2 Abs környékéig is a pontos mérésekre, még UV tartományban is, valamint a nagy koncentrációjú minták mérése is még pontosabban kivitelezhető.
 

Nagy reprodukálhatóság és ismétlési pontosság

Az abszorbancia pontosság 0,0002 Abs (0,5 Abs és 1,0 Abs), ami ötszörös javulást jelent az UV-1800 teljesítményszintjéhez képest. Ezzel az abszorbancia pontossággal a mérési eredmények varianciája minimálisra csökkenthető, így növelve az alacsony koncentráció tartományban mért kvantitatív eredmények pontosságát.

 

Mérési módszerek széles köre

Photometric Abszorbancia mérése egy vagy több (maximum nyolc) hullámhosszon.

Spectrum - A definiált hullámhossz tartományban felveszi a minta spektrumát.

Quantitation A standard minták méréséből kalibrációs egyenest generál majd ezt felhasználva kiszámítja az ismeretlen minták koncentrációját. 

Kinetics - Enzimkinetikai paraméterek kimérése, abszorbancia idő függvényében történő detektálásával. A kinetikai mérési módszer vagy a sebességmérési módszer választható.

Time Course - Idő függvényében történő változások mérése adott hullámhosszakon.

Biomethod - DNS és fehérje mérési mód.

Csatolmány Méret
Shimadzu UV-1900i prospektus6.67 MB 6.67 MB
Shimadzu LabSolutions UV-VIS prospektus1.94 MB 1.94 MB

Ha tetszett, oszd meg:

Regisztráció

Miért érdemes regisztrálnia?

  • hozzáférhet védett tartalmakhoz, applikációkhoz
  • feliratkozhat szakmai hírleveleinkre, melyekben értesítjük az Ön szakterületét érintő friss hírekről
  • igénybe veheti online support szolgáltatásunkat

addRegisztrálok

Friss tartalom

Ivóvíz határérték perklorát, klorát, klorit és bromit komponensekre nagyon alacsony, µg/L (ppb) tartományban vannak, amit a hagyományos ionkromatográf rendszerekkel szinte lehetetlen elérni.

Ezek mérését ezért vagy a rendszer módosításával, vagy alternatív méréstechnikával kell végezni.

Jelen összefoglalóban néhány Shimadzu-alkalmazást mutatunk be ezen komponensek vízmintákból történő mérésére.

Az új Shimadzu Gas Selector 2030 egység bemutatása

Gáztakarékosságra és a vivőgáz-adta lehetőségek bővítésére jó megoldást kínál a Shimadzu Gas Selector 2030 egysége.

A metanol és az acetonitril szerves oldószerek, amiket a fordított fázisú folyadékkromatográfiában gyakran alkalmaznak. A fizikai-kémiai tulajdonságaik eltérnek, ezért ebben az összefoglalóban 7 kulcsfontosságú különbségüket mutatjuk be, amiket érdemes szem előtt tartani a fordított fázisú folyadékkromatográfiás alkalmazásoknál.

A gyógyszeriparban felhasznált etanol tisztaságának teljesítenie kell a gyógyszerkönyvekben rögzített minőséget, melyek közül cikkünkben a szennyezők spektrofotometriás vizsgálatának műszeres és szoftveres megoldását mutatjuk be.

A Shimadzu első LC-MS/MS készülékének a megjelenése után nem csak a hardver és a szoftver fejlesztésén dolgozik, de olyan módszercsomagok kidolgozásán is, amivel nagymértékben meg tudja könnyíteni a felhasználók dolgát. A módszercsomagok olyan költségtakarékos megoldást kínálnak, amivel ezt a hosszú fejlesztési időt lehet csökkenteni.

SIL-40 automata mintaadagoló hasznos minta-előkészítési funkcióinak bemutatása.

Megnövelt analitikai hatékonyság és sokoldalú integrált adatkezelés a SIL-40 sorozat automata mintaadagolóinak kettős injektálás funkciójával.

A GC-2010 Pro készülék a rutin gázkromatográfok új generációja. Gyors fűtési és hűtési sebessége csökkenti az analízis idejét és nagyobb mintaszám mérését teszi lehetővé. A GC-2010 Plus technológiáját használva kombinálja a könnyű kezelést és a hatékony mérést kiváló érzékenység és precizitás mellett.

A korábbi évekhez hasonlóan 2020-ban is tartunk kromatográfiás tanfolyamokat, hogy ügyfeleink és partnereink tovább mélyíthessék a kromatográfiás ismereteiket.