Shimadzu UV-3600 UV/VIS spektrofotométer
Termék kategória

Az UV-3600 UV-VIS-NIR spektrofotométer az UV-VIS-NIR spektrofotométerek csapatának a csúcs készüléke. Az UV-3600 modell az UV-3150/3101 készülékek utódja, folyékony minták mérésére lett kialakítva, amíg a SolidSpec-3700/3700DUV alapvetően szilárd minták mérésére szolgál.

Nagy érzékenység – 3 detektorral szerelt rendszer

3 detektorral felszerelt: egy PMT detektor az UV és látható tartományokhoz, és InGaAS valamint PbS detektor az infravörös tartományhoz. Az InGaAs detektor hivatott áthidalni a törést a PMT – PbS detektorok váltási hullámhossza között, ahol jellemzően a legalacsonyabb az érzékenység a teljes nagyérzékenységű hullámhossztartományban. A 0,00003Abs zajjal 1500nm-es hullámhosszon sikerült elérnünk a világ legkisebb zajszintjét.

Nagy felbontás – Tág mérési tartomány & Végtelenül kicsi szórt fény

A nagy teljesítményű dupla monokromátor segítségével rendkívül kicsi szórt fényt (0.00005%, vagy kevesebb 340 nm-en) sikerült felmutatnunk nagy felbontás mellett  (a legnagyobb felbontás 0.1 nm). A 185 – 3300 nm hullámhossztartománnyal lehetségessé válnak az ultraibolya, látható és infravörös közeli régiókat is tartalmazó tartományban történő mérések. Így lehetővé válik a spektroszkópiás analízisek széleskörű variálhatósága.

Minden az egyben szoftver

Az UV-3600-as készülék UVProbe szoftvere spektrum-, kvantitatív- és kinetikus funkciókat, valamint riport generátort tartalmaz. A többrészes biztonsági és nyomonkövetési funkciók biztosítják az adatok megbízhatóságát.

Bőséges tartozékkínálat az alkalmazások széles variálhatóságának érdekében

A többcélú nagyminta-rekesz és integráló gömb tartozékok lehetővé teszik szilárd minták mérését, míg az ASR (Absolute Specular Reflectance) széria tartozékainak garantált precizitásával nagy pontosságú abszolút reflektív mérések válnak lehetővé. A változtatható cellatartók, éppúgy mint az állandó hőmérsékletű cellatartó és az ultra-micro cellatartó, beépíthetők a mérési lehetőségek széles tartományába.

Csatolmány Méret
Shimadzu UV-3600Plus prospektus.pdf4.72 MB 4.72 MB

Ha tetszett, oszd meg:

Regisztráció

Miért érdemes regisztrálnia?

  • hozzáférhet védett tartalmakhoz, applikációkhoz
  • feliratkozhat szakmai hírleveleinkre, melyekben értesítjük az Ön szakterületét érintő friss hírekről
  • igénybe veheti online support szolgáltatásunkat

addRegisztrálok

Friss tartalom

Ivóvíz határérték perklorát, klorát, klorit és bromit komponensekre nagyon alacsony, µg/L (ppb) tartományban vannak, amit a hagyományos ionkromatográf rendszerekkel szinte lehetetlen elérni.

Ezek mérését ezért vagy a rendszer módosításával, vagy alternatív méréstechnikával kell végezni.

Jelen összefoglalóban néhány Shimadzu-alkalmazást mutatunk be ezen komponensek vízmintákból történő mérésére.

Az új Shimadzu Gas Selector 2030 egység bemutatása

Gáztakarékosságra és a vivőgáz-adta lehetőségek bővítésére jó megoldást kínál a Shimadzu Gas Selector 2030 egysége.

A metanol és az acetonitril szerves oldószerek, amiket a fordított fázisú folyadékkromatográfiában gyakran alkalmaznak. A fizikai-kémiai tulajdonságaik eltérnek, ezért ebben az összefoglalóban 7 kulcsfontosságú különbségüket mutatjuk be, amiket érdemes szem előtt tartani a fordított fázisú folyadékkromatográfiás alkalmazásoknál.

A gyógyszeriparban felhasznált etanol tisztaságának teljesítenie kell a gyógyszerkönyvekben rögzített minőséget, melyek közül cikkünkben a szennyezők spektrofotometriás vizsgálatának műszeres és szoftveres megoldását mutatjuk be.

A Shimadzu első LC-MS/MS készülékének a megjelenése után nem csak a hardver és a szoftver fejlesztésén dolgozik, de olyan módszercsomagok kidolgozásán is, amivel nagymértékben meg tudja könnyíteni a felhasználók dolgát. A módszercsomagok olyan költségtakarékos megoldást kínálnak, amivel ezt a hosszú fejlesztési időt lehet csökkenteni.

SIL-40 automata mintaadagoló hasznos minta-előkészítési funkcióinak bemutatása.

Megnövelt analitikai hatékonyság és sokoldalú integrált adatkezelés a SIL-40 sorozat automata mintaadagolóinak kettős injektálás funkciójával.

A GC-2010 Pro készülék a rutin gázkromatográfok új generációja. Gyors fűtési és hűtési sebessége csökkenti az analízis idejét és nagyobb mintaszám mérését teszi lehetővé. A GC-2010 Plus technológiáját használva kombinálja a könnyű kezelést és a hatékony mérést kiváló érzékenység és precizitás mellett.

A korábbi évekhez hasonlóan 2020-ban is tartunk kromatográfiás tanfolyamokat, hogy ügyfeleink és partnereink tovább mélyíthessék a kromatográfiás ismereteiket.