Shimadzu LCMS-8060NX tömegspketrométer
Termék kategória

Az LCMS-8060NX a Shimadzu hármas kvadrupól termékcsaládjának legújabb tagja. Az előző modellek páratlan mérési és polaritásváltási sebességét örökölve, fejlesztett ESI forrást kapott, ami képes az ionok fókuszálására úgy, hogy közben a mátrix zavaró hatása jelentősen csökken. Az ionok tömegspektrométerbe való jutását egy módosított lencserendszer segíti. Szoftveres lehetőségekkel a tömegspektrometriás és ionforrás paraméterek is automatikusan optimálhatóak, a grafikus felület pedig a mérési eredmények áttekintését könnyíti meg. A változtatások és szoftverfunkciók eredményeképpen az LCMS-8060NX egy olyan érzékeny, gyors és robusztus készülék, ami előnyére válhat bármely, LCMS rutin mérést végző labor számára.

A Shimadzu szakértelmének ékköve a hármas kvadrupól tömegspektrometriában

IonFocus™ egység

Az új fejlesztésű ESI forrás fókuszáló elektródokkal van ellátva, amivel az ionok MS-be juttatása hatékonyabb, és ezzel együtt az MS-be jutó szennyezők mennyisége kisebb, ami csökkenti a zajt és javítja az adatok stabilitását. Továbbá, a fűtött ionforrás elősegíti a komponensek széles skálájának ionizációját. (Szabadalommal védett technológia)

Egyszerű kialakítás kábelek és csövek nélkül. Levehető és visszarakható az egy érintéssel nyíló ajtóval.

UF-Qarray™, UF-Lens™

Az újratervezett ionterelő lencsék javítják a robusztusságot anélkül, hogy kompromisszumot kellene kötni az érzékenység rovására. Az UF-Qarray II és az UF-Lens II egységeket szerszámok nélkül lehet kivenni.

Könnyen kezelhető interfész

Az LCMS-8060NX készülék örökölte az előző modellektől az ionforrás könnyű kezelhetőségét. A Desolvation line (DL egység), ami bevezeti az ionokat a lencsékhez (vákuumtérbe), és az ESI kapilláris is könnyen és gyorsan cserélhető. A DL egység a vákuum leállítása, megbontása nélkül cserélhető, ami miatt minimális a készülék állási ideje.

A DL egység cseréjének lépései:
Az ESI kapilláris cseréjének lépései:

Robusztusság és könnyű használat

Maximális érzékenység, minimális mátrixhatás

Az új fejlesztésű IonFocus egységben az iontranszport elektródák hatékonyabban terelik el a semleges mátrix részecskéket, ezáltal a mátrixhatás miatti érzékenységvesztés is kisebb lesz. Az alábbi ábra növényvédőszerek mérését mutatja tealevélben. Az LCMS-8060NX készülék világelső polaritásváltási sebessége (5 ms) és adatfelvételi sebessége (1,5 ms) miatt sok komponens egyidejű, gyors analízise során is stabil adatokat szolgáltat. Az IonFocus egység hatékonyabban juttatja a keletkező ionokat a készülékbe, növelve ezzel a jelintenzitást. A tesztelt 100 vegyületből 96% mutatott kiváló visszanyerést (az oldószeres sztenderd oldathoz képest).

Kiváló robusztusság

Az LCMS-8060NX készülék új ionterelőket alkalmaz: UF-Qarray II és UF-Lens II, ami növeli a készülék robusztusságát, és ezzel együtt nagy ionáteresztést biztosít. A megnövelt robusztusság nagyobb áteresztő képességet jelent, mert a mérési idő két karbantartás között nagyobb, mint korábban. Az alábbi metabolitvizsgálat vizeletmintából biztosítja a biológiai mátrixokból történő mérések megbízhatóságát. 1000 vizelet minta mérése után, amik előkészítése során azok csak hígítva lettek vízzel, az LCMS-8060NX készülék kiváló adatstabilitást mutat érzékenységvesztés nélkül.

Új AI-paraméterek a komponensek széles skálájára optimalizálva

Az LCMS-8060NX készülék új alap paramétersort alkalmaz a mesterséges intelligencia (AI) folyamatát használva és a komponensek széles skáláján végzett optimálás eredményeit felhasználva. Ez azt eredményezi, hogy a korábban alkalmazott paramétersereghez képest átlagosan 2.6× nagyobb intenzitások érhetőek el.

Hatékony oldószer elpárologtatás a nagyobb hatékonyság érdekében

Az új, fűtött gázt alkalmazó kialakítással növekszik az elpárologtatás hatékonysága, ami az érzékenység javulását eredményezi az előző modellhez képest. Az alábbi példa szteroid hormonok mérését szemlélteti

 

 

 

Intelligens automatizálás növeli a munkafolyamatok hatékonyságát

Készülékindítás intelligens áramlásszabályozással

A HPLC oszlopok tönkremehetnek, ha hirtelen nagy áramlást adunk rá vagy extrém gradiens (eluens) váltást alkalmazunk. Az új Nexera készülék automatikusan használja a Flow Pilot funkciót (intelligens áramlásszabályozás), amivel az áramlást fokozatosan emeli a módszer szerint beállított értékre. Nincs szükség módszerindítási protokoll kialakítására adott kolonna/eluens/mérés esetében.

Megnövelt adatkiértékelési hatékonyság

Sok időt lehet megspórolni a sokkomponenses adatok automatikus kiértékelésével. Ezzel a funkcióval egy felületen látható sok adat sok komponense. Az adatokat, amik átlépik az előre definiált határértéket, különböző színekkel jelzi a szoftver, ezért az áttekintés még egyszerűbbé válik. A beépített riport sablonokkal időt spórolhatunk az eredmények riportálásán is.

Az MS paraméterek automatikus optimálása

A mintát/sztenderdet csak be kell helyezni, beírni a minta információkat és a készülék automatikusan elvégzi az MRM optimálást és az ionforrás paraméterek optimálását is. Az optimálás eredményeit grafikusan jeleníti meg, ami a kiértékelést segíti, és szintén időt lehet vele spórolni.

LC/MS/MS módszercsomagok és MRM könyvtárak

Számos módszercsomag elérhető, amivel az új készülék egy adott feladatra gyorsan hadra fogható. A mérés megkezdődhet az időigényes MRM optimálás és módszerfejlesztés nélkül is ezekkel a módszercsomagokkal.

Az egyszerű minta-előkészítés időt takarít meg nekünk

A SIL-40 automata mintaadagoló sorozat programozható minta-előkezelési funkcióval rendelkezik. Egyszerű grafikus felületen programozhatóak ezek a műveletek, amikre korábban csak manuálisan volt lehetőség.

Automatikus ko-injektálás: a szerves oldószeres mintához vizet szív a mintaadagoló tűjébe és így injektálva. Ezzel gyengíti a minta oldószerét és a korán eluálódó csúcsok alakja szebb lesz fordított fázisú elválasztás esetén.

Szoftvermegoldások az adatfelvételtől az adatkiértékelésig: LabSolutions Connect™ / LabSolutions Insight™

A LabSolutions Connect és a LabSolutions Insight az egész analitikai folyamatot segítő szoftverek, amikkel javítható a laboratórium hatékonysága.

Az egy projekthez tartozó adatok kezelése egyszerű

A Connect program adatkezelésével mindig rendezett marad. A file típusa alapján mindig adott lesz a file mentési helye, ezért nem kell keresni a file struktúrában az adott file-t. Az adatok köteges kiértékelését is el lehet menteni, így lehetőség van egyazon adat többféle kiértékelésére is.

MRM átmenet és ionforrás optimálás

MRM paraméterek (prekurzor ion m/z, termékion m/z, feszültségek) és ionforrás paraméterek (gázáramlási sebesség, hőmérséklet) automatikusan optimálható. Egy optimálási szekvencia maximalizálni tudja a mérendő komponens intenzitását (érzékenységét), figyelembe véve a polaritást, addukt ionokat, vegyértéket, stb. Az optimálás eredménye grafikusan megjeleníthető a browser funkcióval. Az MRM optimálás eredménye megjeleníthető: egy felületen a kromatogram, spektrum és minden feszültség. Az MRM optimálás eredményéből látható, hogy hogyan változik az intenzitás az adott átmenetre a paraméterek változásával.

MRM optimálás

Az MRM optimálás megjelenítési felületén egyszerre láthatjuk a prekurzor iont, a termékiont és a feszültség értékeket.

 

Ionforrás optimálás

Az ionforrás optimálás eredményeinek grafikus felületén láthatjuk minden paraméter változtatásának hatását az analitikai jelre.

Egyszerű módszer és mintasorozat szerkesztés

A LabSolutions Connect szoftver rendszerezi az optimálási eredményeket egy erre dedikált adatbázisban a könnyű kezelhetőség érdekében. Egyszerűen ki kell választani a célkomponenst az adatbázisból új módszer írásakor. Meglévő módszerek összes paramétere beolvasható az adatbázisba, így a paraméterek együtt kezelhetőek. Mintasorozatok szerkesztésekor a vialok pozíciója megjelenik a felületen, így a rossz mintahely regisztrálásának hibázási lehetősége minimális. A projekt management funkció védi a felhasználót a file-ok véletlenszerű nem megfelelő helyre való mentésétől.

Mintasorozat szerkesztő ablak

Grafikusan jeleníti meg a minta pozíciókat és a minta típusokat.

Módszerszerkesztő ablak

Az adatbázisból egyszerűen ki kell választani a mérendő komponenseket és a szoftver automatikusan generálja a módszer file-t.

Hatékony adatáttekintés

A LabSolutions Insight program az adatáttekintés számára az ideális felület. A felhasználó preferenciája szerint választható minta- és komponens-alapú áttekintési nézet. A többszörös kromatogram megjelenítő, az összes komponenst ugyanabból a mintából vagy egy adott komponenst az összes mintából jeleníti meg. Egyszerre lehet közelíteni az összes kromatogramra vagy speciálisan egyes kromatogramokat lehet kinagyítani. A problémás, kiugró eredményeket színkóddal jeleníti meg, ami megkönnyíti és felgyorsítja az eredmények áttekintését. A színkódokat kritériumok széles skálája alapján lehet előre definiálni. Nem csak határérték túllépését, de határérték elérését is lehet rögzíteni, és kijeleztetni a szoftverrel. A sztenderd riport formátum használatával egyszerűbb a rendszer integrálása univerzális laboratóriumi környezetbe.

Multi-kromatogram elemző felület

Egyszerű a csúcsok integrálásának korrekciója több kromatogramon egyszerre és a színkódokkal itt is egyszerűen látható, hogy mely csúcsokat kell ellenőrizni.

Csatolmány Méret
Shimadzu LCMS-8060NX prospektus4.68 MB 4.68 MB

Ha tetszett, oszd meg:

Regisztráció

Miért érdemes regisztrálnia?

  • hozzáférhet védett tartalmakhoz, applikációkhoz
  • feliratkozhat szakmai hírleveleinkre, melyekben értesítjük az Ön szakterületét érintő friss hírekről
  • igénybe veheti online support szolgáltatásunkat

addRegisztrálok

Friss tartalom

Az 1. rész leírja a mintaüvegek adszorpciójának mechanizmusait, és azt, hogyan csökkenthető ez az adszorpció kereskedelmi forgalomba hozott, alacsony adszorpciós fiolák (LabTotal Vial és TORASTTM-H Bio Vial) használatával. Az utóbbi időben számos kérés érkezett alacsony adszorpciós polipropilén (PP) pipettahegy (PP tip) kifejlesztésére. Ezek a kérések olyan felhasználóktól érkeznek, akik szabványos PP hegyeket használnak mintavételre, hígításra és minta-előkészítésre, és azt tapasztalták, hogy az adszorpció rontja az analitikai eredmények megbízhatóságát.

Ennek megfelelően, a TORAST-H Bio Vial fejlesztését folytatva, a Shimadzu a PP hegyekhez való adszorpciót is vizsgálta, és megkezdte egy alacsony adszorpciós PP hegy kifejlesztését, és a világon először forgalomba hozta a TORAST-H pipettahegyet. Ebben a részben bemutatjuk a PP hegyek adszorpciójának jelenségét, áttekintést adunk a TORAST-H Tipről, és ismertetjük annak adszorpciót csökkentő hatását.

Összefoglalónkkal szeretnénk rávilágítani a komponensek vialban történő adszorpciójának problémájára, lehetséges megoldására.

Az automata mintaadagolóval injektált minta kapilláris csöveken keresztül jut el a(z) (U)HPLC oszlophoz. Ha a mintaoldószer és a mozgófázis nem megfelelően keveredik amíg a minta eléri az oszlopot, a csúcs alakja torzulhat. A csúcs kiszélesedik, ha a mozgófázisnál nagyobb elúciós erősségű mintaoldószert használunk. Ez hatványozottan jelentkezik a kisebb belső átmérőjű csöveket alkalmazó UHPLC-rendszerek esetén.

A folyadék-folyadék extrakció (LLE), támogatott folyadék extrakció (SLE), és szilárd fázisú extrakció (SPE) technikák már évtizedek óta léteznek, és ha szerves minta-előkészítést végez, akkor legalább az egyik technikában már járatos. De ismeri-e mindegyik technikát? Miben hasonlóak? Miben különbözőek? Tekintse át ezt velünk!

A Shimadzu LC/MS/MS foszfolipid MRM-könyvtár két módszert tartalmaz: egyet a foszfolipidek osztályozására a biológiai minták fő foszfolipideinek átfogó elemzéséhez, a másikat pedig a zsírsavösszetétel meghatározására, amelyet az osztályozási módszerrel kapott analitikai eredmények felhasználásával hoztak létre. A könyvtár a 14-22 szénatomszámú zsírsavakat tartalmazó foszfolipideket célozza meg, és több mint 867 komponenshez tartalmaz MRM-átmeneteket. A könyvtár lehetővé teszi a foszfolipid profilalkotás elvégzését egy foszfolipid osztályozási módszerrel végzett kezdeti elemzéssel. Ezt követi egy módszer létrehozása a zsírsavösszetétel meghatározására az első analízis során kimutatott foszfolipidcsúcs alapján, majd ezt használva egy második elemzés elvégzése során a zsírsavösszetétel meghatározása történik meg.

A bomlásból származó hisztamin és tiramin, a hisztidin és a tirozin degradációjából keletkezik mikroorganizmusok hatására. Ha a lefogyasztott élelmiszerek, előre feldolgozott termékek, vörös húsú halak mint tonhal, bonito, makréla stb., nagy mennyiségű hisztamint tartalmaznak, akkor ételmérgezési tünetek jelentkezhetnek úgy mint láz, kiütések, szívdobogás. Az erjesztett élelmiszerekhez -mint bor vagy sajt- szintén kapcsolódhat hasonló jelenség. Ezenkívül a tiramin is erősítheti a hisztamin toxicitását, és az élelmiszerrel összefüggő migrén okozójaként jelentették.

Bár Japánban nincsenek speciális hisztaminnal kapcsolatos előírások, más országokban, beleértve az Egyesült Államokat és az EU-t, a hal- és halászati termékekre vonatkozóan a Codex (Nemzetközi Élelmiszer Szabványok) szabályozási határértékeit állapították meg. Mivel a tiramin és a hisztamin -az aminosavakhoz hasonlóan- aminocsoportot tartalmaz, a fluoreszcencia detektálása lehetséges az orto-ftal-aldehiddel (OPA) való derivatizálással. Itt bemutatunk egy példát a tiramin és a hisztamin elemzésére a Prominence Amino Acid Analysis rendszer segítségével, amelyben a detektálást oszlop utáni fluoreszcens származékképzéssel végezzük. Az ehhez az alkalmazáshoz rendelkezésre álló mozgófázis és reagens készlet tartalmazza a szükséges mozgófázisokat és reagenseket, így kiküszöbölik a mozgófázis előkészítésétéből adódó bizonytalanságot. Ezen kívül, mivel a minta előkezelése csak szűrést és hígítást tartalmaz ennél az alkalmazásnál, így az elemzés bonyolult feldolgozás nélkül is elvégezhető.

2021. szeptember 1-től a Simkon Kft. látja el a Biotage teljes körű képviseletét Magyarországon.

A tandem tömegspektrométer és a Probe Electrospray Ionization (PESI) módszer kombinációja lehetővé teszi Everolimus és Abirateron komponensek kvantitatív vizsgálatát plazmából, közvetlenül a fehérjekicsapást követően.

A megfelelő rendszerindítási folyamat: a HPLC rendszer ekvilibrálása és a specifikus rendszeralkalmassági teszt (SST) futtatása kritikus lépések az LC futtatások előtt azért, hogy biztosítsuk a magas adatminőséget (reprodukálhatóság, pontosság, stb.) és hogy csökkentsük a karbantartás költségeit, növeljük az oszlop élettartamát. Ezek a lépések időigényesek a felhasználó számára, de ha nem megfelelően végzi ezeket el, az adatromláshoz és a szükséges újramérés miatti időveszteséghez vezetnek. Ebben az összefoglalóban azt mutatjuk be, hogy a Shimadzu hogyan tudja automatikusan felkészíteni a készüléket a mérésre.

A sejttenyésztési folyamatok optimalizálása és ellenőrzése elengedhetetlen a biofarmakonok termelési hatékonyságának növeléséhez. A sejtterápia területén -beleértve a regeneratív gyógyászati eljárásokat is- különösen fontossá vált a tenyésztési folyamatok fokozott ellenőrzése, csökkentve ezzel a sejtek variabilitását és javítva a sejtek tömegtermelésének konzisztenciáját. Ezen célokra hasznos információt ad a kutatóknak a sejttenyészet felülúszó összetevőinek monitorozása. Jelenleg a tenyésztési folyamat felügyeletét pH méréssel, oldódó gázok és néhány komponens, pl.: glükóz, glutamin, laktát és ammónia mennyiségének mérésével végzik.