Shimadzu UV-1800 UV/VIS spektrofotométer
Termék kategória

Az új UV-1900 UV-VIS-NIR spektrofotométer biztosítja a leggyorsabb szkennelési funkciót az adatgyűjtéshez. Képes nagy pontosságú mennyiségi elemzésre és kis koncentrációban jelen lévő elemek detektálására is. Az új LabSolutions UV-Vis vezérlő szoftver rendelkezik döntéstámogató funkciókkal.

Könnyű kezelhetőség, azonnali visszajelzés

A felhasználóbarát felületről azonnal leolvasható a készülék aktuális állapota és a beállított paraméterek  

Az UV-1900 érintőképernyőjén megjelenő intuitív felhasználói felület jól látható nagy ikonokkal operál a könnyű áttekinthetőség érdekében. A könnyen értelmezhető ikonok elősegítik a felhasználó számára a menürendszer átláthatóságát, továbbá a felhasználói felületet úgy tervezték, hogy a lehető legkevesebb lépésben elérhetőek legyenek a legfontosabb funkciók, így nincsenek zavaró átfedések és felesleges ablakváltások.
 

Navigációs menüpontok segítik a használatot

Az UV-1900 kvantitatív üzemmódjában a képernyőn folyamatosan látható az aktuális állapot és a mérési folyamat minden lépcsője. A felhasználó tehát mindig látja, hogy mi a következő lépés a mérés végrehajtása során.
 

Ergonómiai alapokra helyezett műszaki megoldások

A kezelőfelület elhelyezésekor az ergonómia és a legszélesebb betekintési szög elérése kapták a fő szerepet. Az érintőképernyő bármilyen helyzetből könnyen kezelhető. A készülékhez továbbá jár az érintőképernyő kezelését segítő toll, amely a képernyő mellett kapott helyet, így mindig kéznél van.

 

Megfelelés a korszerű előírásoknak


Teljes támogatottság a GLP/GMP, FDA 21 CFR Part 11 oldalán és más területeken is

A Japán Gyógyszerkönyv (JP) előírásai mellett a készülék az amerikai (USP) és európai (EP) irányelveknek is megfelel. Lehetőség van külön kvalifikálási paraméterek definiálására és mentésére, így az ellenőrzéskor csak el kell indítani az előre definiált protokollt és menteni a mérési eredményeket.

Az adatintegritás (database management), felhasználók és jogaik definiálása, audit trail funkció mind elérhetőek a FDA 21 CFR Part 11, PIC/S GMP irányelvek és ER/ES szabályozások által támasztott elvárások teljesítése érdekében.
 

Kategóriájában egyedülálló 1 nm felbontás

Az UV-1900 saját osztályában egyedülálló 1 nm felbontását a Czerny-Turner típusú monokromátor tette lehetővé, amely egyben kompakt és egyszerű optikai megoldást eredményez. A gyógyszerkönyvi előírások követeléseinél a műszer többre képes, valamint a biztonsági funkciók olyan külső ellenőrzési opciókkal bővültek, amelyek már igazodnak a újabb szabályozásokhoz.
 

LabSolutions DB UV-Vis vagy UVProbe / LabSolutions DB Rendszer

A fenti szoftverek lehetővé teszik az adatintegritást és a felhasználók menedzselését adatbázis alapokon. Az ER / ES előírásoknak megfelelően a rendszer optimálisan konfigurálható a számítógéppel rendelkező ügyfelek számára.

 

 

Nagy teljesítmény a különböző igényekhez


Ultragyors pásztázás

A spektrumok felvehetőek akár 29.000 nm/perc sebességgel. A készülék ezáltal alkalmas gyorsabb kémiai reakciók követésére, így a folyamatok még pontosabban megfigyelhetővé válnak.
 

Alacsony szórt fény

A szórt fény maximum 0,5 % (198 nm), amely kétszer alacsonyabb, mint az UV-1800 teljesítményszintje.  A szórt fény csökkentésével lehetőség nyílt 2 Abs környékéig is a pontos mérésekre, még UV tartományban is, valamint a nagy koncentrációjú minták mérése is még pontosabban kivitelezhető.
 

Nagy reprodukálhatóság és ismétlési pontosság

Az abszorbancia pontosság 0,0002 Abs (0,5 Abs és 1,0 Abs), ami ötszörös javulást jelent az UV-1800 teljesítményszintjéhez képest. Ezzel az abszorbancia pontossággal a mérési eredmények varianciája minimálisra csökkenthető, így növelve az alacsony koncentráció tartományban mért kvantitatív eredmények pontosságát.

 

Mérési módszerek széles köre

Photometric Abszorbancia mérése egy vagy több (maximum nyolc) hullámhosszon.

Spectrum - A definiált hullámhossz tartományban felveszi a minta spektrumát.

Quantitation A standard minták méréséből kalibrációs egyenest generál majd ezt felhasználva kiszámítja az ismeretlen minták koncentrációját. 

Kinetics - Enzimkinetikai paraméterek kimérése, abszorbancia idő függvényében történő detektálásával. A kinetikai mérési módszer vagy a sebességmérési módszer választható.

Time Course - Idő függvényében történő változások mérése adott hullámhosszakon.

Biomethod - DNS és fehérje mérési mód.

Csatolmány Méret
Shimadzu UV-1900 prospektus.pdf4.12 MB 4.12 MB

Ha tetszett, oszd meg:

Regisztráció

Miért érdemes regisztrálnia?

  • hozzáférhet védett tartalmakhoz, applikációkhoz
  • feliratkozhat szakmai hírleveleinkre, melyekben értesítjük az Ön szakterületét érintő friss hírekről
  • igénybe veheti online support szolgáltatásunkat

addRegisztrálok

Friss tartalom

Nagy érzékenységű mérés a micro-tól a semi-micro tartományig.

A korábbi évekhez hasonlóan 2019-ben is tartunk kromatográfiás tanfolyamokat, hogy ügyfeleink és partnereink tovább mélyíthessék a kromatográfiás ismereteiket.

Megjelent a Shimadzu három új GCMS modellje: GCMS-TQ8050 NX, a GCMS-TQ8040 NX és a GCMS-QP2020 NX

Cégünk 2018 októberétől a CLAIND srl. cég gázgenerátorainak forgalmazását és szervizelését is ellátja.

Kompakt FTIR készülék, amelyet ott használhatunk, ahol szükség van rá.

A CLAM-2000 teljesen automatizált mintaelőkészítő modul az LCMS-hez a Shimadzu sokéves fejlesztésén alapuló kiterjedt véralvadási analizátor technológián alapul. Egyszerűen helyezze a vérgyűjtő vagy más csöveket a helyére, és a rendszer teljesen automatikusan végrehajtja a vér vagy más minták előkészítését LCMS elemzéshez.

A következő iparági szabvány meghatározásával az új GC-2030 intelligens funkciókat kínál a GC elemzés egyszerűvé tételéhez. A legjobb érzékenységet és a világszínvonalú precízitást biztosít. Az Advance Flow Technology bővítések támogatják a kromatográfiás elválasztást, a termelékenység növelését és a minta szerinti költségcsökkentést.